50 shades of green – golda en donna

Eeuwig leek ze op mijn naaiplanning te staan, die Donna Blouse.  De stof die ik er voor kocht, lag dan ook al lang te wachten, maar naaien voor mezelf, daar deed ik deze zomer precies niet aan mee.  Met het einde van de zomer dat in zicht kwam, schakelde ik dan toch een versnelling hoger.  

De inspiratie

Reden voor deze versnelling was haar prachtige Golda Short. Ik ben wel een shortjesfan. Al zijn ze niet altijd even flatterend, handig zijn die dingen wel.  Lekker veel bewegingsvrijheid, geen schurende bovenbenen en niet uitkijken of je niet te kijk loopt.  De kwajongen in mij houdt daar wel van.  Het model van die Golda Short sprak me wel aan, er ligt hier namelijk een gelijkaardig gekocht model in mijn kast.  golda short donna blouse la maison victor

Maatvrees

Alleen zijn shorten en broeken redelijk moeilijk in te schatten om te naaien.  De zoektocht naar een passende short/broek is voor mij meestal redelijk uitputtend.  Mijn bovenbenen lijken nogal snel op een salamiworst in een te strak netteke, van bij de beenhouwer.  Blijkbaar horen mijn bovenbenen niet bij de maat van mijn taille.  Op de heupomtrek kan ik niet verder gaan, want die valt wel redelijk op maat.  Het is eerder bovenbeendikte die ze in de maattabel zouden moeten opnemen voor mij.
Het gelijkaardig shortje werd dus uit de kast gehaald en opgemeten.  Dat kwam overeen met een 38 op het patroon en toen sloeg de twijfel toch nog toe, want echt, ik pas maar heel uitzonderlijk in een 38 met mijn bovenbenen.

golda short donna blouse la maison victor maankids
Ik vertrouwde in mijn meetskills en knipte in het metertje stof van MaanKids, dat ik kocht bij Mon Depot . Voor één keer was ik niet te laat.  Ik naaide, ik paste en ik werd blij.  Ze paste echt.  Geen salamibenen te bespeuren.

Op dreef

Het blij gevoel dat deze selfish sewing me gaf, deed me dan toch maar die groene viscose uit de kast halen.  Als we dan toch bezig zijn…
Zelfs de bijhorende knoopjes lagen al eventjes te wachten.  En die oranje knoop?!  Dat was de bedoeling *kuch*, dat was zeker geen geval van ‘een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen‘ *kuch*kuch*  🙂

 

D

Stof en patroon:

↑↓Golda short – La Maison Victor – editie juli/augustus 2016
↑↓Leaves – van Maan – bij Mon Depot (uitverkocht)
↑↓Donna Blouse – La Maison Victor – editie mei/juni 2016
↑↓ groene viscose – bij Madeline De Stoffenmadam
↑↓ schelpenknoopjes – bij Veritas


Wat anderen schreven:

Donna – door Ik Ben Vink
LMV – Donna Blouse – door Atelier Georgette
Golda Short – door By Miekk
Golda Short als yoga outfit – door Zowiezo

35 thoughts on “50 shades of green – golda en donna

 1. Waauuuuw, dat is nu eens echt een outfit die helemaal af is! Echt keischoon, en ook echt wel flatterend! Ik ben meestal helemaal niet zo voor shorten, draag het bijna nooit, maar deze en die van Annick van Minniemie deden me toch twijfelen… Misschien volgende zomer toch overstag gaan 😉 de Donna blouse staat wel al een hele tijd op m’n naailijstje, en jij maakt hier maar weer mooi even een geweldige reclame, want deze is echt keischoon!

 2. ik maakte ook de short! En in tegenstelling tot bij jou is het hier altijd mijn heupen die spelbreker zijn 😀 ik heb smalle bovenbenen die nu dus een beetje verzuipen in de maat 40 die wel nodig is om mijn heupen in te krijgen. Maar ik draag de short toch! 🙂

 3. Oelalaaa, mooi! 🙂
  Ik twijfel nog om de short te maken door die rekkende taille (ik heb dat worstgevoel vaak aan mijn buik en zo’n rekker is soms echt niet flatterend dan…)

 4. een salamiworst in een netteke, ik kan mij daar in uw geval dus niets bij voorstellen, uw bovenbenen zijn prachtige fijne vleeswaren 😉
  en 50 shades of green, dat kan niet anders dan ook prachtig zijn.
  lang leve selfish sewing, blij dat je der zo vrolijk van wordt.

  1. Dat die niet meer bovenaan staat, wil gewoon zeggen dat ik van boven begon met aannaaien en pas bij de voorlaatste doorhad dat ik er niet ging raken met mijn voorraad. 😀 Te lui, zeker 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *