fbpx

50 shades of green – golda en donna

donna blouse golda short maankids la maison victor

Eeuwig leek ze op mijn naaiplanning te staan, die Donna Blouse.  De stof die ik er voor kocht, lag dan ook al lang te wachten, maar naaien voor mezelf, daar deed ik deze zomer precies niet aan mee.  Met het einde van de zomer dat in zicht kwam, schakelde ik dan toch een versnelling hoger.  

De inspiratie

Reden voor deze versnelling was haar prachtige Golda Short. Ik ben wel een shortjesfan. Al zijn ze niet altijd even flatterend, handig zijn die dingen wel.  Lekker veel bewegingsvrijheid, geen schurende bovenbenen en niet uitkijken of je niet te kijk loopt.  De kwajongen in mij houdt daar wel van.  Het model van die Golda Short sprak me wel aan, er ligt hier namelijk een gelijkaardig gekocht model in mijn kast.  golda short donna blouse la maison victor

Maatvrees

Alleen zijn shorten en broeken redelijk moeilijk in te schatten om te naaien.  De zoektocht naar een passende short/broek is voor mij meestal redelijk uitputtend.  Mijn bovenbenen lijken nogal snel op een salamiworst in een te strak netteke, van bij de beenhouwer.  Blijkbaar horen mijn bovenbenen niet bij de maat van mijn taille.  Op de heupomtrek kan ik niet verder gaan, want die valt wel redelijk op maat.  Het is eerder bovenbeendikte die ze in de maattabel zouden moeten opnemen voor mij.
Het gelijkaardig shortje werd dus uit de kast gehaald en opgemeten.  Dat kwam overeen met een 38 op het patroon en toen sloeg de twijfel toch nog toe, want echt, ik pas maar heel uitzonderlijk in een 38 met mijn bovenbenen.

golda short donna blouse la maison victor maankids
Ik vertrouwde in mijn meetskills en knipte in het metertje stof van MaanKids, dat ik kocht bij Mon Depot . Voor één keer was ik niet te laat.  Ik naaide, ik paste en ik werd blij.  Ze paste echt.  Geen salamibenen te bespeuren.

Op dreef

Het blij gevoel dat deze selfish sewing me gaf, deed me dan toch maar die groene viscose uit de kast halen.  Als we dan toch bezig zijn…
Zelfs de bijhorende knoopjes lagen al eventjes te wachten.  En die oranje knoop?!  Dat was de bedoeling *kuch*, dat was zeker geen geval van ‘een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen‘ *kuch*kuch*  🙂

 

D

Stof en patroon:

↑↓Golda short – La Maison Victor – editie juli/augustus 2016
↑↓Leaves – van Maan – bij Mon Depot (uitverkocht)
↑↓Donna Blouse – La Maison Victor – editie mei/juni 2016
↑↓ groene viscose – bij Madeline De Stoffenmadam
↑↓ schelpenknoopjes – bij Veritas


Wat anderen schreven:

Donna – door Ik Ben Vink
LMV – Donna Blouse – door Atelier Georgette
Golda Short – door By Miekk
Golda Short als yoga outfit – door Zowiezo

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

35 Reacties

 1. Barbara
  8 september 2016

  Waauuuuw, dat is nu eens echt een outfit die helemaal af is! Echt keischoon, en ook echt wel flatterend! Ik ben meestal helemaal niet zo voor shorten, draag het bijna nooit, maar deze en die van Annick van Minniemie deden me toch twijfelen… Misschien volgende zomer toch overstag gaan 😉 de Donna blouse staat wel al een hele tijd op m’n naailijstje, en jij maakt hier maar weer mooi even een geweldige reclame, want deze is echt keischoon!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 september 2016

   Merciekes!

   Beantwoorden
 2. jessie
  8 september 2016

  Mooi gedaan, An! Staan beide nog op mijn naailijst… Zal voor volgende lente worden vrees ik… ??

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 september 2016

   Zeker doen hoor Jessie

   Beantwoorden
 3. Zoë
  8 september 2016

  Zo mooi! Nu wil ik die maan stof ook. Zo leuk voor shortje.

  Beantwoorden
 4. TinneV(naaisgerief)
  8 september 2016

  Amai An, dat is echt wel een heel geslaagde zomeroutfit. Je lijkt er zeker geen onsmakelijk fijne vleeswaar mee?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 september 2016

   Haha 🙂 Merci!

   Beantwoorden
 5. gerhilde maakt
  8 september 2016

  Mooi gemaakt, het staat je goed. Selfish sewing for the win!

  Beantwoorden
 6. Sarah
  8 september 2016

  Oh zo’n schoon outfitje ! Ik ben echt fan van de short, dat stofje wauw ! Je staat er super mee !

  Beantwoorden
 7. liezewiezewoes
  8 september 2016

  ik maakte ook de short! En in tegenstelling tot bij jou is het hier altijd mijn heupen die spelbreker zijn 😀 ik heb smalle bovenbenen die nu dus een beetje verzuipen in de maat 40 die wel nodig is om mijn heupen in te krijgen. Maar ik draag de short toch! 🙂

  Beantwoorden
 8. kaatjenaaisels
  8 september 2016

  Oh dit is echt heel mooi! Ik ken dat van die salamibenen, maar leuk om te weten (voor volgende zomer) dat deze wel kan! Ik was wel te laat voor dit stofje 🙁

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 september 2016

   Ah dan zijn we bondgenoten 😀

   Beantwoorden
 9. Regina
  8 september 2016

  Oelalaaa, mooi! 🙂
  Ik twijfel nog om de short te maken door die rekkende taille (ik heb dat worstgevoel vaak aan mijn buik en zo’n rekker is soms echt niet flatterend dan…)

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 september 2016

   Ja, dit model staat me, het verdoezelt de ‘pijnpunten’ wat. Maar het blijft toch altijd spannend zo voor je zelf naaien hé

   Beantwoorden
 10. Lieve Mariën (Pieke Wieke)
  8 september 2016

  Wat een schone outfit! Twee items die ook op mijn naailijst staan. Maar ook hier komt dat selfish sewen er niet zo van. Maar door het zien van jou foto’s komt de zin om voor mezelf te naaien toch weer boven 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 september 2016

   Als je dit weekend tijd hebt… ze geven volgende week ook nog mooi weer hé

   Beantwoorden
 11. JoChapeau
  8 september 2016

  Wauw ! Vooral die short !!! en bloesje natuurlijk 🙂

  Beantwoorden
 12. Vlijtig Liesje
  8 september 2016

  een salamiworst in een netteke, ik kan mij daar in uw geval dus niets bij voorstellen, uw bovenbenen zijn prachtige fijne vleeswaren 😉
  en 50 shades of green, dat kan niet anders dan ook prachtig zijn.
  lang leve selfish sewing, blij dat je der zo vrolijk van wordt.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 september 2016

   Haha. Merci voor het compliment x

   Beantwoorden
 13. MultiVroon
  8 september 2016

  De blouse is ook top, de mooiste die ik zag tot nu toe! En die knoop, prima, maar zet m dan gewoon als tweede bovenaan of zo? Past prachtig bij je haar en ketting ieg 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 september 2016

   Dat die niet meer bovenaan staat, wil gewoon zeggen dat ik van boven begon met aannaaien en pas bij de voorlaatste doorhad dat ik er niet ging raken met mijn voorraad. 😀 Te lui, zeker 😉

   Beantwoorden
 14. Sylvia
  8 september 2016

  Echt een outfit die ik meteen zou kopen! Het staat je schitterend!

  Beantwoorden
 15. Sarah
  8 september 2016

  Mooi! En tof gecombineerd, die short met die blouse.

  Beantwoorden
 16. Laura
  8 september 2016

  Wauwie!! Lag het zo in de winkelrekken, ik kocht de 2 stuks onmiddellijk 😉
  Mooi gedaan. X

  Beantwoorden
 17. Liesellove
  8 september 2016

  Prachtig!

  Beantwoorden
 18. Davina
  8 september 2016

  Een superleuk shortje waar mooie benen onderuit komen! En ook zeker een geslaagd bovenstuk erbij, knap gedaan alweer!

  Beantwoorden
 19. Mieke Augustyns
  8 september 2016

  Topoutfit!

  Beantwoorden
 20. Annick @ MinnieMie
  8 september 2016

  Whiiiiiii fan fan fan! Ik kocht de Maan stof ook, ik ga voor een rok denk ik.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 september 2016

   Ik kijk al uit naar het resultaat. x

   Beantwoorden
 21. Blanche 85 - Laurence
  8 september 2016

  Deze vind ik echt zooooooo mooi! Ik zou het shortje meteen kopen!!

  Beantwoorden
 22. Barbara
  8 september 2016

  Mooie combi! En dat oranje knoopje, zo’n leuk detail!

  Beantwoorden
 23. MamC- Catherine
  8 september 2016

  Ah bon, dat is dus voor u en uw geweldige outfit dat de zon zo haar best aan het doen is. Sunny sewing! Donna kan ineens ook vlot mee de najaarsgarderobe aanvullen.

  Beantwoorden
 24. Tamara
  8 september 2016

  Oh, geweldig stofje voor zo’n short! Heel mooie combinatie!

  Beantwoorden
 25. Joke (The Needle Of Choice)
  9 september 2016

  Zo heel erg mooi! Al die prachtige Golda shorts steken ondertussen echt mijn ogen uit! Voor volgend jaar dan maar, géén zomergerief meer! Alhoewel, deze versie doet me toch weer twijfelen… Echt knap.

  Beantwoorden
 26. withlovebyeva
  12 september 2016

  Dat oranje knoopje is juist kei tof! Hip accentje en al. Die hele outfit is trouwens geweldig, een echte beachbabe ben jij!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.