fbpx

3 2 1… liftoff, naar het eerste leerjaar!

Een jaar na grote broer, mag ook kleine broer naar het eerste leerjaar.  Daar horen natuurlijk wat nieuwe spullen bij.  Spullen die vorm kregen dankzij een naaimachine en aangevuld werden met zelfkoop.  

De boekentas

Meneertje wist duidelijk wat hij wilde.  Ergens in juli trok ik de website van Jeune Premier open en mocht hij online het printje van zijn boekentas kiezen.  Grote broer heeft er ook eentje van dit merk en deze heeft met glans het eerste leerjaar doorstaan.  Geen slijtage te bespeuren.  Dat wil bij mijn jongens al wat zeggen. De dag nadien kochten we ze in de winkel hier in de buurt. Lekker efficiënt, zoals mijn jongens het graag hebben.  Het werd de Star Wars boekentas.  Jeune Premier Star wars

Planetenstof

Ik paste dezelfde tactiek toe bij de stofkeuze.  Normaal geef ik de kinderen zelf inspraak, deels omdat het hen niet boeit, maar bij een stofje voor de turnzak wil ik toch graag hun keuze weten.  Hij wilde planeten op zijn stofje en dus zocht ik online naar alle mogelijke planetenstofjes.  Uiteindelijk koos hij eentje van bij Stof Op Zolder.

Het werd omgetoverd tot een turnzak, pennenzak EN een appelzakje.  Sinds kort eet meneer een appel met schil uit het vuistje. En dat moet gevierd worden, want deze moeder kan de ‘luie’ banaan vanaf nu dus ook vervangen door de ‘luie’ appel.  Van variatie gesproken.

Bye bye saaie turnshort en -pantoffels

De turnzak wordt hier gevuld met een T-shirt die ze krijgen op school, maar voor turnpantoffels en de blauwe short moeten we zelf zorgen.
Ik zocht een leuke blauwe tricot en vond die bij PiekeWieke.  En aangezien ik me inschreef voor de Sewing Sundays vorige zondag, wist ik al meteen wat te naaien.  De verzendkosten werden me bespaard, want Lieve van PiekeWieke is één van de organisatoren van deze leuke naaidag.  Dubbele pret. Ik maakte de Cyriel Short, bewust een beetje te groot, zodat hij volgend schooljaar nog eens dienst kan doen.sewing sundaysIMG_0165 ed IMG_0155ed cyriel short LMV Pieke Wieke

Vorig jaar kocht ik braaf turnpantoffels, maar eigenlijk ben ik daar niet zo’n fan van.  Volgens mij zit daar veel te weinig demping in om mee te lopen en in de helft van het schooljaar verscheen het eerste gat al in de zool.  Dit jaar koos ik voor lichtgewicht sportshoentjes in de Decathlon, met een witte zool.  Ideaal voor de turnzaal én de voetjes.  decathlon turnpantoffels

Ik kijk al uit naar vanavond om hem te onderwerpen aan een vragenvuur over het verloop van deze eerste spannende dag.  Want het eerste leerjaar, dat is toch een klein beetje op reis gaan naar een andere planeet.


Stof en patroon:

↑↓turnzak – vereenvoudigde zwemzak uit het boek Zo Geknipt 1
↑↓pennenzak – zonder flapjes door Oon/Spiegelstiksels
↑↓appelzakje – Hilde@Home
↑↓planetenstof – Solar system van Timeless Treasures – bij Stof Op Zolder

↑↓Cyriel Short – uit La Maison Victor editie mei/juni 2016
↑↓palmbomentricot – bij Pieke Wieke

 


Wat je misschien ook graag leest:

Kleuterboekentas; Mind the biais

En toen was hij geen kleuter meer; over zelfmaak en zelfkoop

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

8 Reacties

 1. Tamara
  1 september 2016

  Oh wow, ’t is bijna jammer dat die short alleen voor de turnles gaat dienen!

  Beantwoorden
 2. Lieve
  1 september 2016

  Succes vandaag! Hoe hard ik ook altijd naar 1 september uitkijk, wat duurt die dag zo lang … Wachten op alle verhalen 🙂
  Er gaat er in ieder geval eentje heel hip in de turnles staan, zelfs zijn sportschoenen zijn assorti!

  Beantwoorden
 3. Khadetjes
  1 september 2016

  Ik ging voor dochterlief ook shoppen bij Jeune Premier ;). Jij was alleszins serieus ijverig, wat dat betreft is hij er alleszins volledig klaar voor!
  –Grappig, ik stond er nog nooit stil bij, maar wij leggen hetzelfde parcours af; hier deze morgen ook een eerste- en een tweede leerjaarder in huis–

  Beantwoorden
 4. Joke (The Needle Of Choice)
  1 september 2016

  Toffe short! Origineel stofje voor een turnshort, da’s eens wat anders dan het zoveelste blauwe adidas broekske. En die turnpantoffels dat moet ik (proberen te) onthouden!

  Beantwoorden
 5. Vlijtig Liesje
  1 september 2016

  hier ook op 2 jaar tijd uit de kleuters gegroeid. en ook klant bij Jeune Premier. ik waag mij niet aan zelfmaak voor de boekentassen ondanks al die mooie boekentassen die ik in blogland al zag passeren.

  Leuk dat er bij jullie mag afgeweken worden van de klassieke turnbroekjes. er zal wel niemand zijn met zo’n mooie

  Beantwoorden
 6. Marieke
  1 september 2016

  Helemaal klaar voor het nieuwe jaar! Bijna te mooi voor enkel naar gym.
  Ook hier trouwens een moeder dankbaar voor de toevoeging van de luie appel 😉
  En deze luie moeder heeft het tot nu toe ook enkel bij een turnzak gehouden….

  Beantwoorden
 7. Mieke Augustyns
  2 september 2016

  Hier ook een luie appel, en zelfs zonder doosje of zakje 🙂
  Die short is wel een toppertje!

  Beantwoorden
 8. Catherine - MamC
  4 september 2016

  Met zo’n topuitrustig is astronaut A. goed voorzien voor dat eerste leerjaar. In heel het heelal hebben ze nog nooit zo’n toffe turnshort gezien. 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.