fbpx

Ze is er, ze is er!

Mijn tweede metekindje kwam tevoorschijn bij de intrede van de zomer. En dus kroop ik achter mijn naaimachine, net op tijd zo bleek, want het ukje kwam toch 2 weken vroeger dan de uitgerekende datum.  

Hoewel ik even twijfelde om het naaien uit te stellen tot de vakantie, leek een voorgevoel me toch aan te manen er wat vaart achter te zetten.  Stel je voor dat ik met lege handen op babybezoek moest.

Ik mocht enkele maanden geleden mee gaan babyshoppen met de mama en kwam zo de voorkeur voor felle kleuren te weten. Een babydekentje bleek nog bij de benodigde items te zitten en dus beloofde ik er eentje te maken.  Een tricot exemplaar, het werd ten slotte een zomerbaby.  Bij Madeline De Stoffenmadam vond ik een mooie tricot met felle kleurtjes.  De achterkant werkte ik af met een felgroene tricot.  Het tricot biaislint kocht ik er meteen bij.  Ik had zo een biaislint in tricot nog nooit gezien, maar wat werkt dat gemakkelijk. babydekentje

IMG_8897

Als afmetingen nam ik die van het Cozette dekentje.  De hoeken rondde ik af met behulp van een glas.  Ik overlockte de twee tricots samen alvorens de biais er aan te stikken.  Getest en goedgekeurd!

Uit een overschotje van deze Ole maakte ik nog een babylegging.  Het was de eerste keer dat ik met dit gratis patroontje van Emma & Mona aan de slag ging.  In de virtuele wereld had ik er al zoveel zien verschijnen dat ik het zelf ook eens wilde uittesten.  Schattig toch?

babylegging Emma & Mona

Tenslotte maakte ik nog eens de Grace jurk.  Ook gratis en van de hand van Emma & Mona.  Ik maakte ze al eens voor mijn eerste metekindje dat in januari geboren werd en dat viel daar goed in de smaak.  IMG_8533De mooie stof van Art Gallery, die op de rol lag te blinken, riep gewoon ‘jurkje’ naar mij.  Ik kocht een metertje knipte maatje 62 en zag dat ik nog ruim voldoende had voor een tweede exemplaar.  Dat eerste metekindje mocht ook nog wel eens in de watten gelegd worden.  Ik knipte nog een maatje 74.  Wat een verschil in grootte al.  IMG_8532

Uiteindelijk bleek het jurkje nog een perfecte match te vormen met de doopsuiker.  Toeval bestaat niet, zeggen ze dan.  IMG_8537

In ieder geval hebben de moeders van mijn metekindjes dat goed gezien:  mij meter laten worden van 2 meisjes met net geen half jaar verschil.  Ideaal om stoffen tot de laatste cm op te gebruiken en om de aankoop van meisjespatronen te verantwoorden.  *kuch kuch*

Patroon en stof:

↑↓dekentje – eigen creatie

↑↓felgekleurde tricot multicolor en groen – bij Madeline De Stoffenmadam↑↓tricot biaislint – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Babylegging – gratis patroon van Emma & Mona ↑↓ ananasstof – overschotje van dit project

↑↓Grace Jurk – gratis patroon van Emma & Mona ↑↓ Tuner Tumble Viola – katoen van Art Gallery Fabrics – bij Madeline De Stoffenmadam


Wat ik eerder schreef:

Een vers metekindje werd in de watten gelegd #1

Een vers metekindje werd in de watten gelegd #2: grace


Wat anderen schreven:

gratis patronen blijven toppers – door Made By Ilskepilske

grace jurk – door Atelier Georgette

Babydekentje Cozette – door Made By Lot

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

15 Reacties

 1. gerhildemaakt
  7 juli 2016

  Die metekindjes worden nogal in de watten gelegd. Super!

  Beantwoorden
 2. withlovebyeva
  7 juli 2016

  Ik kies later ook een naaister als meter, zeker weten 😉

  Beantwoorden
 3. Zo geweldig mooi! Die twee jurkjes bij elkaar, Super! Ik ben geen fan van biais maar die in tricot is mss toch een optie? Helemaal top dat kleurrijke dekentje!

  Beantwoorden
 4. lunatiek
  7 juli 2016

  Zo mooi allemaal!!

  Beantwoorden
 5. jochapeau
  7 juli 2016

  Ik ben vooral fan van het dekentje ! (en wat een tip, die biais !)

  Beantwoorden
 6. Davina
  7 juli 2016

  hehe prachtige cadeautjes! En dat is inderdaad slim gezien om een naaiende meter te kiezen!

  Beantwoorden
 7. riema5201
  7 juli 2016

  Wat een bofkontjes die metekindjes van jou!

  Beantwoorden
 8. Khadetjes
  7 juli 2016

  Proficiat zeg!

  Beantwoorden
 9. MamC
  7 juli 2016

  Proficiat met het meterschap en met de leuke cadeautjes voor je metekindjes. Bofkont x 2!

  Beantwoorden
 10. liezewiezewoes
  8 juli 2016

  proficiat meter!! prachtige cadeautjes!

  Beantwoorden
 11. Jozefien
  8 juli 2016

  Ooh, die jurkjes vind ik echt geweldig. En je metekindje in haar dekentje, daar doe je het toch voor hé. Schattigheid ten top!

  Beantwoorden
 12. Liselot (Made by Lot)
  8 juli 2016

  Mooie cadeautjes! 🙂

  Beantwoorden
 13. Mima Loki
  8 juli 2016

  Wat een mooie kleurtjes. Heerlijk!
  Proficiat met het metekindje, mag het zalig hard verwend worden!

  Beantwoorden
 14. Biekep_biezonder
  8 juli 2016

  Ik ben ook fan van felle kleurtjes, supermooi dekentje. En ja zeg, zoveel cadeaus, dikke chansaars zijn dat!

  Beantwoorden
 15. Gefeliciteerd met die mooie meid… En nu al zo verwend worden, maar hé, daar dienen meters voor!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.