Dress to impress: Lora jurk

Die Lora jurk stak direct mijn ogen uit.  Ik wist meteen dat die geknipt was voor mijn lijf en dan had ik de begeleidende woorden van La Maison Victor nog niet gelezen: ‘Ideaal voor een recht figuur’.  Tsjakka!!

Laat ik nu net nogal een recht figuur hebben.  Er is weinig verschil tussen mijn taille en heupen.  Enter de A-lijn jurkjes.  Rechte jurken flatteren me meestal niet.  Tenzij ze voorzien zijn van een peplum of zoals in het geval van Lora: zakken op de heupen. Hello waistline.

Ik zag in blogland en in facebookgroepen al zéér mooie Lora’s verschijnen, wat me nog meer overtuigde om deze jurk een voorrangsplaats op mijn ‘to sew’-lijst te geven.

Ik ging op zoek naar de geschikte stof en vond deze bij Mon Depot.  Een scuba van Lucy Has A Secret.  Met aubergine en oker, twee warme kleuren die goed bij me passen.
Lora jurk La Maison Victor zonder rits

De stof had vrij veel rek en dus besloot ik het te riskeren om de rits eruit te laten.  Dat scheelt toch weer wat werk, al deed ik er weinig tijdswinst mee, want voor één keer besloot ik de zomen van mouwen en rok met de hand vast te naaien.  Al kan dat laatste ook op een vrijdagavond om 23 uur in de zetel en was dat nog een beetje ontspannend ook.
DSC_0234_edited-1

Het enige folieke dat ik toevoegde was het verwerken van een overschotje gouden paspel aan de zakken.  Lora jurk La Maison Victor
Lora jurk La Maison Victor

Ik heb de jurk ondertussen al enkele keren gedragen en kreeg er redelijk wat complimenten over.  Ze zit dan ook nog eens supercomfortabel.  Lekker veel rek.  Ik denk dat ik mijn favoriet kledingstuk van dit seizoen gevonden heb.

Stof en patroon:

↑↓ Scuba van Lucy Has A Secret  – bij Mondepot (uitverkocht) ↑↓ gouden paspel – overschotje uit voorraad ↑↓

↑↓ Lora Jurk – La Maison Victor editie sept-okt 2015 ↑↓ gewone confectiemaat ↑↓ zoom 10 cm ingekort – geen rits ↑↓


Dit lees je misschien ook graag:

Bethiou…Wa? Bethioua!

Leather Sweater

Wolf – de nieuwe zoon van Zonen 09

Wat anderen over de Lora Jurk schreven:

So Popo Sew – When mornings get colder

35 thoughts on “Dress to impress: Lora jurk

 1. oh, sjansjaard (gelukzak) jouw versie is al af!!!! Helemaal top, prachtig & zit idd als gegoten!!!!
  Machtig, zo schoon.
  ik ben nog bezig met die van mij…. nu nog een voeringske erin stoppen en klaar is kees! 🙂

 2. Wauw! Wat een prachtige jurk! Ik zou graag hetzelfde model maken. Weet je waar het pdf patroon te bestellen is? Of moet ik op zoek naar deze editie van 2015 voor het papieren patroon? Heb je nog aanpassingen gedaan?

  Hartelijke groet,
  Ineke Zuidam (NL)

  1. Hoi Ineke,
   Ik keek net eens op de website van La Maison Victor en zag dat het patroon niet apart te koop is. Je zal op zoek moeten naar die bepaalde editie van het magazine.
   De enige aanpassing die ik verder deed, is het weglaten van de rits en dus de rugdelen te knippen aan de stofvouw. (rekbare stof)

 3. hey, zo mooi! Mag ik je vragen welke maat je genomen hebt? Je hebt precies een beetje dezelfde carrure als mij, maar ik twijfel bij LMV altijd voor de maat! Heb je de rok gezoomd of niet? (lijkt me niet simpel bij scuba…) merci en nog eens: schoon gerief!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *