fbpx

Lewis hoodie – La maison victor

lewis hoodie La maison victor LMV

KoterS zijn pulls zijn dun gezaaid.  Alles wordt maar doorgegeven aan zijn jonger broederexemplaar, maar zijn voorraad wordt niet altijd evenredig aangevuld.  Met nog een skivakantie in het vooruitzicht was het de moment om er aan te beginnen.

Onder de weinige pulls/hoodies die hij nog heeft, zit er een sponsen puntkaphoodie van Albakid.  Een zalig zomerpulleke dat hier vaak gedragen wordt in het ’tussenseizoen’.  Met die gedachte lag hier al enige tijd sponsen stof te wachten om verwerkt te worden.  ‘Enige tijd’ is van die aard dat ik begot niet meer weet waar ik het stofke kocht.  Online dat weet ik nog.   lewis hoodie details

Het donkergroene sponsen stofke matchte in ieder geval perfect met het overschotje toekantricot dat ik nog liggen had van dit naaisel. De rekbare oranje paspel zat ook nog in mijn voorraad.  Bij de kamsnaps mixte ik twee kleuren door elkaar, dat zag ik op de blog van Deborah en vond ik hier wel passen.

Dit project was ook een ideale gelegenheid om die duimgaten eens te proberen. Duimgaten en skiën zijn een perfect huwelijk. Dankzij deze tutorial was dat ook nog eens easy peasy. De zoomboord aan de hoodie zetten was wat minder gemakkelijk daarentegen. Het tornmesje werd een uur lang mijn beste vriend.  In het vervolg controleer ik best eens vooraf dat de naad van de zoomboord wel degelijk gelijk ligt met de zijnaad in plaats van met de zaknaad.  Toink!

lewis hoodie La maison victorlewis hoodie lmvlewis hoodie La Maison VictorLewis hoodie LMVlewis hoodie LMV toekantricotlewis hoodie

Stof en patroon:

toekan tricot – bij PiekeWieke ↑↓ groene en oranje spons – onbekend ↑↓ Lewis hoodie – La Maison Victor maart-april ’15

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

20 Reacties

 1. gerhildemaakt
  16 maart 2015

  Mooi gemaakt!

  Beantwoorden
 2. Khadetjes
  16 maart 2015

  Die staat hier ook nog op de menu 🙂
  Schoon jong, ik dacht eerst ‘spons dat komt niet goed’, maar wat was ik verkeerd!
  [Ik geef altijd een korte stikking met mijn naaimachine voor ik zoomboorden aan mijn overlock geef ;). Zo zitten ze naar mijn zin en hoef ik mijn tornmesje niet te haten.]

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   16 maart 2015

   Een mens leert uit zijn fouten hé ? Er is nog hoop voor mij.

   Beantwoorden
 3. jochapeau
  16 maart 2015

  Die kaptrui wil ik ook zeker nog eens uitproberen ! (want zelfs beschikbaar in grotere maten 😉 ) Mooitje !!

  Beantwoorden
 4. inspinration
  16 maart 2015

  Hele schoone! Ik heb zelf ook van die spons liggen, maar nog geen bestemming gevonden omdat ik de achterkant niet zacht genoeg vind, maar ik denk dat ik hem inderdaad ook ga voeren.

  Beantwoorden
 5. Marijke
  16 maart 2015

  Wauw!!! Wat een mooie kleurtjes. Echt heel mooi gemaakt!

  Beantwoorden
 6. Dietemiet
  16 maart 2015

  Tofke! En leuk zo met die kleurtjes.

  Beantwoorden
 7. Wauw! Super mooi! Deze ga ik onthouden. En met spons 🙂 Love spons! Lekker zacht.

  Beantwoorden
 8. annelies lemkens
  16 maart 2015

  zeer mooi exemplaar!

  Beantwoorden
 9. honderdachtentwinig
  16 maart 2015

  Oooh die wil ik ook nog maken! Jou versie is in elk geval meer dan geslaagd. En wat een knap kereltje is dat toch.

  Beantwoorden
 10. Fruits de Mère
  16 maart 2015

  Overlocksel tornen – hatelijk!!
  Wel een heel toffe trui geworden; ik probeer die ook ooit eens uit (en mss ook wel in spons 🙂 )

  Beantwoorden
 11. Mieke Augustyns
  16 maart 2015

  Toffe hoodie, zit ook al even in mijn hoofd, moet er alleen nog uit rollen 🙂

  Beantwoorden
 12. Nicky Heyvaert
  19 maart 2015

  Wauw, wat een coole pull! Doet me er aan denken ook dringend nog eens iets in spons te maken.
  Hier zijn we ook grote Alba fans 😉
  X Nicky

  Beantwoorden
 13. Sarah
  1 april 2015

  Klopt de beschrijving bij La maison Victor? Volgens de eerste stap, moet je de goede kant van de voering op de goede kant van de stof leggen en langs de zijkant vaststikken. Dan kan je toch niet meer keren?

  Beantwoorden
  1. An
   1 april 2015

   Jawel, dat klopt hoor. De boven- en onderkant blijven open en dus kan je het langs daar keren.

   Beantwoorden
   1. Sarah
    1 april 2015

    Ah ja…..bedankt voor je snelle reactie!

    Beantwoorden
 14. Sarah
  1 oktober 2015

  Dag An,

  Wil je a.u.b. mijn volledige naam en e-mailadres van deze pagina halen.
  Alvast bedankt.

  Groeten,
  Sarah

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   1 oktober 2015

   Voilà 🙂

   Beantwoorden
 15. Nele Wallyn
  2 mei 2017

  Hallo,
  Ik ben bezig deze hoodie te maken voor mijn metekindje! Heel mooi, jouw ‘versie’!
  Vraagje: volgens mij zit er een fout in de kap?? De kap is symmetrisch maar komt aan de ene zijde toch verder dan middenvoor? Hoe heb jij dit opgelost?
  Grtjs
  Nele

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   2 mei 2017

   Hoi Nele,
   Ik veranderde niets aan het patroon. Ze staat een paar cm uit de MV maar dat valt dus niet op. Die kap is hier puur versiering.
   Maar je hebt wel gelijk, hij zou eigenlijk asymmetrisch moeten zijn.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.