Lewis hoodie – La maison victor

KoterS zijn pulls zijn dun gezaaid.  Alles wordt maar doorgegeven aan zijn jonger broederexemplaar, maar zijn voorraad wordt niet altijd evenredig aangevuld.  Met nog een skivakantie in het vooruitzicht was het de moment om er aan te beginnen.

Onder de weinige pulls/hoodies die hij nog heeft, zit er een sponsen puntkaphoodie van Albakid.  Een zalig zomerpulleke dat hier vaak gedragen wordt in het ‘tussenseizoen’.  Met die gedachte lag hier al enige tijd sponsen stof te wachten om verwerkt te worden.  ‘Enige tijd’ is van die aard dat ik begot niet meer weet waar ik het stofke kocht.  Online dat weet ik nog.   lewis hoodie details

Het donkergroene sponsen stofke matchte in ieder geval perfect met het overschotje toekantricot dat ik nog liggen had van dit naaisel. De rekbare oranje paspel zat ook nog in mijn voorraad.  Bij de kamsnaps mixte ik twee kleuren door elkaar, dat zag ik op de blog van Deborah en vond ik hier wel passen.

Dit project was ook een ideale gelegenheid om die duimgaten eens te proberen. Duimgaten en skiën zijn een perfect huwelijk. Dankzij deze tutorial was dat ook nog eens easy peasy. De zoomboord aan de hoodie zetten was wat minder gemakkelijk daarentegen. Het tornmesje werd een uur lang mijn beste vriend.  In het vervolg controleer ik best eens vooraf dat de naad van de zoomboord wel degelijk gelijk ligt met de zijnaad in plaats van met de zaknaad.  Toink!

lewis hoodie La maison victorlewis hoodie lmvlewis hoodie La Maison VictorLewis hoodie LMVlewis hoodie LMV toekantricotlewis hoodie

Stof en patroon:

toekan tricot – bij PiekeWieke ↑↓ groene en oranje spons – onbekend ↑↓ Lewis hoodie – La Maison Victor maart-april ’15

 

20 thoughts on “Lewis hoodie – La maison victor

 1. Die staat hier ook nog op de menu 🙂
  Schoon jong, ik dacht eerst ‘spons dat komt niet goed’, maar wat was ik verkeerd!
  [Ik geef altijd een korte stikking met mijn naaimachine voor ik zoomboorden aan mijn overlock geef ;). Zo zitten ze naar mijn zin en hoef ik mijn tornmesje niet te haten.]

 2. Hele schoone! Ik heb zelf ook van die spons liggen, maar nog geen bestemming gevonden omdat ik de achterkant niet zacht genoeg vind, maar ik denk dat ik hem inderdaad ook ga voeren.

 3. Klopt de beschrijving bij La maison Victor? Volgens de eerste stap, moet je de goede kant van de voering op de goede kant van de stof leggen en langs de zijkant vaststikken. Dan kan je toch niet meer keren?

 4. Hallo,
  Ik ben bezig deze hoodie te maken voor mijn metekindje! Heel mooi, jouw ‘versie’!
  Vraagje: volgens mij zit er een fout in de kap?? De kap is symmetrisch maar komt aan de ene zijde toch verder dan middenvoor? Hoe heb jij dit opgelost?
  Grtjs
  Nele

  1. Hoi Nele,
   Ik veranderde niets aan het patroon. Ze staat een paar cm uit de MV maar dat valt dus niet op. Die kap is hier puur versiering.
   Maar je hebt wel gelijk, hij zou eigenlijk asymmetrisch moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *