fbpx

Maxi fan

Florence Flair Urban Style by Eva Maria

Ik ben een maxi fan.  Doe mij maar lang.  Ik heb hier al wat lange jurken in de kast hangen ondertussen.  Van zelf gemaakt tot zelf gekocht, maar een maxi-rok zat daar nog niet bij.  Enter Florence Flair.

Wie nog nooit maxi droeg, kan ik aanraden om het toch eens te proberen.  Instant prinsessengevoel.  Van de trap komen en je eigen kinderen die je met open mond aanstaren en zeggen: ‘Mama, je bent nu een prinses’.  Meer had ik niet nodig om nog wat vaker voor maxi te kiezen.  

Een rok met elastiek wordt als absolute naaibasis gezien.  Iets wat in elke basiscursus naaien zit, maar waar ik me nog nooit aan waagde.  Waarschijnlijk zit het hebben van zonen daar voor iets tussen.

Die Florence Flair lonkte al enige tijd naar mij. Nu het zomergevoel al even de kop op stak, werd het tijd om erin te vliegen. 

Er werd niet getekend, maar enkel gerekend.   Met de handige formule uit Eva’s boek is dat zo gebeurd.  Het stikken van de elastiek ging eigenlijk ook vrij vlot, al zit die uiteindelijk wel aan de losse kant.  Ik vermoed dat hij nog uitrok tijdens het aanstikken of zo.  Iemand hier ervaring mee??  Voor ik de stof eraan stikte, paste hij wel mooi aan.  Florence Flair Urban Style by Eva Maria

Het stofje vond ik bij Mon Depot en heeft wat rek.  De papegaaien stonden alle kanten op, dacht ik zo.  Toen de rok af was zag ik dat ze eigenlijk vooral niet in de richting stonden die ik uitkoos.

Florence Flair Urban Style by Eva MariaEen vloek ontsnapte aan mijn mond, maar na 5 minuten was het rouwproces van mijn stommiteit afgerond.  Ik trok hem zonder schroom aan … en waande me een prinses… een prinses die van liggende vogels houdt.

Stof en patroon:

↑↓Florence Flair – uit het boek Urban Style by Eva Maria

↑↓Parrots – Lucy has a secret bij Mon Depot (uitverkocht – wel nog in zwart verkrijgbaar)↑↓Glitterelastiek – Madeline De Stoffenmadam


Wat je misschien ook graag leest?

Maxi Jessy


Wat anderen schreven:

Maxi Valencia – door Gezien Bij Justine

Florence Flair – door De Zuster Van

Florence Flair – door Spiegelstiksels

 

 

 

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

34 Reacties

 1. liesellove
  19 mei 2016

  Ik ben fan 🙂

  Beantwoorden
 2. lunatiek
  19 mei 2016

  Oh, ik vind ‘m mooi!! En de richting valt eigenlijk pas op als je er op gaat letten 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 mei 2016

   Maar één keer je het weet, kan je er uiteraard niet meer naast kijken. 🙂

   Beantwoorden
 3. gerhildemaakt
  19 mei 2016

  Het staat je goed, prinses. Mooi gemaakt! Die vogels waren mij niet opgevallen, hoor.

  Beantwoorden
 4. Zalige rok… Onmiddellijk zin in een avondwandeling aan het strand… En die vogels: inderdaad, had je niks gezegd, het zou niet opgevallen zijn!

  Beantwoorden
 5. Wikkelgatjes
  19 mei 2016

  Zalig! Ik heb altijd een beetje schrik om zo’n ding aan te trekken. Die van jou is zooooooo zomers!

  Beantwoorden
 6. withlovebyeva
  19 mei 2016

  Ik had dat van die papegaaien nog niet gezien hoor! Enkel dat ik het stofje geweldig schoon vind 🙂

  Beantwoorden
 7. Khadetjes
  19 mei 2016

  ♥! Ik ga u gewoon schaamteloos na-apen denk ik 😉
  Hoewel, om te fietsen is dat natuurlijk niet zo ideaal – maar daar vind ik wel iets op!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 mei 2016

   Nee, maar ik heb het toch al gedaan. Dan hou ik heel elegant *kuch* mijn zoom vast terwijl ik mijn beide handen aan het stuur houd, kwestie van mijn kinderen geen fout voorbeeld te geven.

   Beantwoorden
 8. liezewiezewoes
  19 mei 2016

  ook vogels rusten al eens graag op hun zij 😀 staat je prachtig!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 mei 2016

   Dat dacht ik ook 😀

   Beantwoorden
 9. Jo Bee
  19 mei 2016

  Een heerlijke zomerrok!

  Beantwoorden
 10. Lies
  19 mei 2016

  Verdorie zeg, gij staat daar goed mee!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 mei 2016

   Merciekes!

   Beantwoorden
 11. An Van Gestel
  19 mei 2016

  je legt u op een ligbank gelijk een echte prinses en niemand die over de richting van uw papegaaien valt. Je staat er geweldig mee!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 mei 2016

   Dat liggen zie ik volledig zitten 😉

   Beantwoorden
 12. bellevihandmade
  19 mei 2016

  Staat je prachtig An! En de papegaaien, het was me nog niet opgevallen. Die beesten fladderen toch sowieso alle kanten op 😉

  Beantwoorden
 13. Cowboys en Dindianen
  19 mei 2016

  Gewoon kei schoon!!!

  Beantwoorden
 14. MARIJKE
  19 mei 2016

  Suuuper leuk! Staat je echt mooi!

  Beantwoorden
 15. Naomi
  19 mei 2016

  Bwa, dat stoort niet echt dat die vogels niet in uw richting staan! Het staat mooi en zomers! Het zit echt prettig, zo’n maxirok, en het prinsessengevoel is herkenbaar. Behalve op de fiets is het wel een beetje een tegenvaller! 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 mei 2016

   I know, maar ik trek toch mijn plan. Af en toe kies ik toch mooi boven praktisch.

   Beantwoorden
 16. xohanax
  19 mei 2016

  Ik ben ook helemaal fan van de maxi rok en de glitterelastiek maakt hem wel helemaal af vind ik! Helaas ben ik net iets te klein en zie ik er wat uit als een hottentotje als ik zo’n rok draag, maar foert! Als het wat frisser is een stoer jeansjasje erop en je look is helemaal af 🙂 I like!

  http://www.xohanax.wordpress.com

  Beantwoorden
 17. barbara
  19 mei 2016

  heel tof!! staat je echt goed! hoewel ik al meerdere exemplaren zag passeren in blogland, en ik ze eerlijk waar allemaal echt supertof vind, blijf ik ervan overtuigd dat het me niet zo zou staan, al heb ik -als ik er zo over nadenk- geen idee waarom. ach ja, je kan niet alles willen zeker 😉 het stofje daarentegen ligt ook in mijn voorraad te wachten op een perfect projectje 🙂

  Beantwoorden
 18. eva maria
  19 mei 2016

  Nu je het zegt van die liggende papegaaien: hahahaha!
  Ik vind hem vooral heel schoon, die rok, fan van de stof sowieso.
  En dat van die elastiek: ik heb dat ook aan de hand met mijn tule-rok… Vreemd.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 mei 2016

   Er zal hier iets in de bodem zitten, peins ik. Haha!

   Beantwoorden
 19. Sylvia
  19 mei 2016

  Zalige rok! Papegaaien storen mij niet 🙂 Ik maakte de mijne al ergens in februari en nu het weer meezit, kan ik me eindelijk een prinses wanen :-))

  Beantwoorden
 20. Katrien (Marie Cadie)
  19 mei 2016

  Super! Ben ook fan … Alleen zie ik het momenteel nog niet zo goed zitten voor mezelf. Elastiek en een post zwangerschapsbuik dat gaat precies niet zo goed samen :/

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 mei 2016

   In combinatie met een blousend bovenstuk moet dat volgens mij wel kunnen hoor.

   Beantwoorden
 21. maisonfeliz
  19 mei 2016

  Staat je beeldig! Vorige lente kocht ik een stofje met het oog op een maxi-rok, maar schoof het project op de lange baan. Maar nu ik dat bij jou zie, moet ik er mij misschien toch aan wagen. Die glitterelastiek, ik ben fan!

  Beantwoorden
 22. majella
  20 mei 2016

  strand of ’t stad… alles kan en alles mag prinses!!!!
  Het is een heerlijke creatie!

  Beantwoorden
 23. An Vande Velde
  20 mei 2016

  Perfect !!!!

  Beantwoorden
 24. Ik had nog niet gezien dat er sprake was van liggende vogels, ziet er prima uit zo! Ik waagde me nog niet aan maxi, ik ben bang dat ik dan helemaal op een steltenloper ga lijken… wie weet, Ooit?

  Beantwoorden
 25. vaesencarla
  25 mei 2016

  Leuke uitvoering gemaakt en die papegaaien doen gewoon hun ding 😉 Ik heb er ook eentje gemaakt,zalig om te dragen,hé!

  Beantwoorden
 26. […] Maxi Fan – door Nononsonsmoms […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.