Maxi fan

Ik ben een maxi fan.  Doe mij maar lang.  Ik heb hier al wat lange jurken in de kast hangen ondertussen.  Van zelf gemaakt tot zelf gekocht, maar een maxi-rok zat daar nog niet bij.  Enter Florence Flair.

Wie nog nooit maxi droeg, kan ik aanraden om het toch eens te proberen.  Instant prinsessengevoel.  Van de trap komen en je eigen kinderen die je met open mond aanstaren en zeggen: ‘Mama, je bent nu een prinses’.  Meer had ik niet nodig om nog wat vaker voor maxi te kiezen.  

Een rok met elastiek wordt als absolute naaibasis gezien.  Iets wat in elke basiscursus naaien zit, maar waar ik me nog nooit aan waagde.  Waarschijnlijk zit het hebben van zonen daar voor iets tussen.

Die Florence Flair lonkte al enige tijd naar mij. Nu het zomergevoel al even de kop op stak, werd het tijd om erin te vliegen. 

Er werd niet getekend, maar enkel gerekend.   Met de handige formule uit Eva’s boek is dat zo gebeurd.  Het stikken van de elastiek ging eigenlijk ook vrij vlot, al zit die uiteindelijk wel aan de losse kant.  Ik vermoed dat hij nog uitrok tijdens het aanstikken of zo.  Iemand hier ervaring mee??  Voor ik de stof eraan stikte, paste hij wel mooi aan.  Florence Flair Urban Style by Eva Maria

Het stofje vond ik bij Mon Depot en heeft wat rek.  De papegaaien stonden alle kanten op, dacht ik zo.  Toen de rok af was zag ik dat ze eigenlijk vooral niet in de richting stonden die ik uitkoos.

Florence Flair Urban Style by Eva MariaEen vloek ontsnapte aan mijn mond, maar na 5 minuten was het rouwproces van mijn stommiteit afgerond.  Ik trok hem zonder schroom aan … en waande me een prinses… een prinses die van liggende vogels houdt.

Stof en patroon:

↑↓Florence Flair – uit het boek Urban Style by Eva Maria

↑↓Parrots – Lucy has a secret bij Mon Depot (uitverkocht – wel nog in zwart verkrijgbaar)↑↓Glitterelastiek – Madeline De Stoffenmadam


Wat je misschien ook graag leest?

Maxi Jessy


Wat anderen schreven:

Maxi Valencia – door Gezien Bij Justine

Florence Flair – door De Zuster Van

Florence Flair – door Spiegelstiksels

 

 

 

 

 

 

34 thoughts on “Maxi fan

 1. ♥! Ik ga u gewoon schaamteloos na-apen denk ik 😉
  Hoewel, om te fietsen is dat natuurlijk niet zo ideaal – maar daar vind ik wel iets op!

 2. Bwa, dat stoort niet echt dat die vogels niet in uw richting staan! Het staat mooi en zomers! Het zit echt prettig, zo’n maxirok, en het prinsessengevoel is herkenbaar. Behalve op de fiets is het wel een beetje een tegenvaller! 😉

 3. Ik ben ook helemaal fan van de maxi rok en de glitterelastiek maakt hem wel helemaal af vind ik! Helaas ben ik net iets te klein en zie ik er wat uit als een hottentotje als ik zo’n rok draag, maar foert! Als het wat frisser is een stoer jeansjasje erop en je look is helemaal af 🙂 I like!

  http://www.xohanax.wordpress.com

 4. heel tof!! staat je echt goed! hoewel ik al meerdere exemplaren zag passeren in blogland, en ik ze eerlijk waar allemaal echt supertof vind, blijf ik ervan overtuigd dat het me niet zo zou staan, al heb ik -als ik er zo over nadenk- geen idee waarom. ach ja, je kan niet alles willen zeker 😉 het stofje daarentegen ligt ook in mijn voorraad te wachten op een perfect projectje 🙂

 5. Nu je het zegt van die liggende papegaaien: hahahaha!
  Ik vind hem vooral heel schoon, die rok, fan van de stof sowieso.
  En dat van die elastiek: ik heb dat ook aan de hand met mijn tule-rok… Vreemd.

 6. Zalige rok! Papegaaien storen mij niet 🙂 Ik maakte de mijne al ergens in februari en nu het weer meezit, kan ik me eindelijk een prinses wanen :-))

 7. Staat je beeldig! Vorige lente kocht ik een stofje met het oog op een maxi-rok, maar schoof het project op de lange baan. Maar nu ik dat bij jou zie, moet ik er mij misschien toch aan wagen. Die glitterelastiek, ik ben fan!

 8. Leuke uitvoering gemaakt en die papegaaien doen gewoon hun ding 😉 Ik heb er ook eentje gemaakt,zalig om te dragen,hé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *