fbpx

Jongenskamer: bergen en vliegtuigen

jongenskamer geel bergen vliegtuigen kinderkamer

Na 9 maanden is ze eindelijk af.  De nieuwe jongenskamer voor S.  Bergen en vliegtuigen waren zijn wensen.  

Het proces

Onze 7-jarige was de junglediertjes in zijn kamer wat ontgroeid.  Wij, als ouders, hadden dan ook het plan om tegen zijn zevende verjaardag zijn kamer te vernieuwen.  Eind 2015 ontstond het plan, maar zijn verjaardag in mei werd niet gehaald.

Hij had nochtans maar twee wensen, die jongen van mij: bergen en vliegtuigen.

Ik brak mijn hoofd en pinde er op los.  Er ontstonden ideeën, die even later weer van tafel werden geveegd.  Het vinden van een huwelijk tussen enerzijds zijn twee voorwaarden en anderzijds een niet te kinderachtige, maar ook niet te volwassen inrichting, bleek niet zo eenvoudig.

Waar ik wel zeker van was, was wit.  Wit moest de hoofdkleur vormen, de accentkleur bepaalde de man, aangezien hij hier de verantwoordelijke schilderwerken is en dus naar de verfwinkel gaat.  Hij kwam thuis met verkeersgeel dat bovenop een laag magneetverf werd gezet.  

Het product

Ik kocht in de loop van de maanden wat leuke accessoires die in de thema’s pasten.  Handig daarbij is dat mijn sociaal netwerk me daarbij helpt.  Zo tagde Mieke van MeMadeMemories me op instagram bij een foto van Wolf & Wolkje met een bergenschapje.  En aangezien ik niet kon kiezen tussen het schapje en de kapstok, kocht ik ze maar allebei.  Ze zijn van het merk Tresxics.

De printable met de bergen werd me ook getipt, maar ik kan me begot niet meer herinneren wie de wilde weldoener was.  En echt ik zit er al lang over na te denken, maar het blijft zwart in mijn hoofd.  Dus als die me even uit mijn lijden zou willen verlossen?… Eeuwige dank.jongenskamer bergen mountains

De houten bergen zag ik bij Bercadeau.  Zij waren zo lief om onze give-away van onze eerste blogverjaardag te sponsoren.  Ik kijk dan ook regelmatig eens op hun site en kon de houten bergen niet laten staan.
De speelgoed sneeuwscooter is een souvenir van onze reis naar Lapland.
De radiowekker kreeg ik cadeau voor mijn eerste communie.  Vintage heet dat nu zeker?jongenskamer met washi tape en bergen kinderkamer jongens bergen geel vliegtuigen

De bergen en de vliegtuigen maakte ik zelf met washi tape, die ik vond in de Hema. kinderkamer jongens bergen geel

De lamp was uiteindelijk het voorwerp waardoor de kamer maar niet in de ‘af’ status raakte.  Uren keek en zocht ik naar leuke armaturen.  Uiteindelijk koos ik voor de Unfold van Muuto.  Een lamp in zachte rubber.  Het geel was een gok.  Gelukkig bleek het even verkeersgeel als de rest.  Ik kocht ze bij Misterdesign.

Zowel het bed als het bureau kochten we bij Ikea.  De kast is het enige dat overblijft van zijn vorige kamer.  Zijn vorig kamer was een meegroeikamer van mijn neef, die ondertussen 22 is.  De kast kan niet te veel verplaatsingen meer aan, maar voorlopig houdt ze nog stand.  Ze werd wat gepimpt met de stickers die bij het bergenschapje en -kapstokje zaten.

De bergenslinger aan zijn bureau maakte ik zelf.

Het berenbord komt uit Canada.  Een reis die ik maakte samen met mijn man (toen nog ‘het vriendje’) en mijn schoonouders. Ergens in het jaar 2001.  Lang geleden en bijgevolg ook lang vergeten.  Ze zijn met onze verhuis naar deze woning 8 jaar geleden nooit de doos uit geraakt.  Maar de opruimwoede waar ik last van had deze zomer, deed ze opnieuw in mijn handen vallen. De kleuren matchen perfect met zijn kamer.  Toeval bestaat niet, zeggen ze dan.

De evaluatie

Hij is er alvast even blij mee als ik. Regelmatig gaat hij nu in zijn eentje naar boven, die grote jongen van mij.  Hij kan er zijn woelige hoofd wat tot rust laten komen.  En vanaf nu kunnen er ook vriendjes of zijn broer blijven logeren, want onder zijn bed zit een lade met een matras.  Ik hoop alvast dat hij er mooie jeugdherinneringen maakt.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

8 Reacties

 1. Catherine - MamC
  10 september 2016

  Wat is het een toffe jongenskamer geworden zeg! Met je hoofd in de wolken in je eigen kamer bergen kunnen verzetten, top!

  Beantwoorden
 2. gerhilde maakt
  10 september 2016

  Echt tof ingericht! Washitape is daar eigenlijk ideaal voor, he. 🙂

  Beantwoorden
 3. Sylvia
  10 september 2016

  Zoveel licht in deze kamer en toch net genoeg kleur! Ik ga deze post pinnen en in gedachten houden voor binnen een jaar of twee!

  Beantwoorden
 4. Eva
  10 september 2016

  Een fijne plek!

  Beantwoorden
 5. S*fie
  11 september 2016

  Waaw, ik pin op mijn buurt deze kamer voor als ooit één van mijn jongens zijn eigen kamer krijgt 🙂

  Beantwoorden
 6. Tamara
  11 september 2016

  Wauw, precies uit de boekskes!

  Giel krijgt binnenkort ook een nieuwe kamer, zodat de baby in de meegroeikamer kan. Dus leuk om hier en daar leuke kamers te zien.

  Beantwoorden
 7. Joke (The Needle Of Choice)
  11 september 2016

  Geweldig! Ik doe alvast inspiratie op. Onze jongenskamers kunnen nog wel wat inspiratie gebruiken! heel erg tof gedaan.

  Beantwoorden
 8. Davina
  12 september 2016

  Waaauw, wat een prachtige kamer! Hoedje af voor de inrichters!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.