Een vers metekindje werd in de watten gelegd #2: grace

‘Het is gebeurd!’, zou Eric Van Looy zeggen.  Het eerste echte meisjesnaaisel op Nononsonsmoms werd geblogd.  Waar ik bij deel 1 nog op veilig speelde, ging ik nu voor echt meisjesgerief.  

Bij een echte prinses past maar één jurkje: de Grace. Aan het thema ‘winter’  van deel 1 blijf ik ook nu mooi trouw. Dat stofje moest ik gewoon hebben toen ik in de Veritas passeerde. Bergen en skiërs, ik heb er een zwak voor.  DSC_0942_edited-1

Het is wat wennen, een jurkje naaien, ook al zaten er geen onbekende technieken bij, toch voelde het een beetje vreemd.grace jurk Emma en Mona

Ik koos voor de versie met gerimpeld mouwtje.  Het rokdeel knipte ik in twee delen.  Het lapje was te smal om het er in één keer uit te halen.   DSC_0933_edited-1 Ik kocht op een shoppingdagje in Leuven 6 knoopjes in de Veritas, maakte 6 knoopsgaten en constateerde na het aannaaien van de vijfde knoop, dat ik een knoopje te weinig had. Mijn naailijke sloddervossigheid zou daar wel eens de oorzaak voor kunnen zijn. De tijd ontbrak om naar die ene Veritas in de stad te rijden en dus zocht ik een andere op. U raadt het al, daar hadden ze net niet die witte knoopjes, die ik had. Dus deed ik maar helemaal averechts en kocht een roze exemplaar.  DSC_0926_edited-1

DSC_0918_edited-1

Stof en patroon:

↑↓bergstofje – katoen van bij Veritas ↑↓ voering – katoen van bij Den Depot

↑↓gracejurk – gratis patroon van Emma & Mona ↑↓ rokdeel in twee delen geknipt


Wat je misschien ook graag leest:

Een vers metekindje werd in de watten gelegd #1


Wat anderen schreven:

Getest en goedgekeurd: grace – Liesellove

Patroontest: grace – M.E. Sew Lovely

34 thoughts on “Een vers metekindje werd in de watten gelegd #2: grace

  1. Ik onthoud uw natuurlijke sloddervossigheid en de zalige truc van het helemaal averrechts te doen met de knop! En ik vind u nu nog een fijner mens 🙂 Heel mooi dat meisjes gerief! Ben ik blij dat je meter geworden bent!

  2. Dat meisjesgerief gaat je goed af!! Eneuh… persoonlijk vind ik dat roze knopje net het tikkeltje extra dat de jurk helemaal top maakt. Het heeft zo moeten zijn. 🙂

  3. Zo’n lief jurkje! Knoopjes durven hier ook al eens kwijt zijn op het moment dat je ze wil gebruiken en duiken daarna dan miraculeus weer op (meestal nadat er nieuwe knopen zijn gekocht) 🙂 Goede oplossing wel!

  4. Zo een liefelijk jurkje! De vingertjes zullen wel kriebelen om dit te herhalen. En dat ene knoopje, tja, dat zou mij ook kunnen overkomen. Hier zou je eigenlijk kunnen zeggen ‘meant to be’ want één ander knoopje kan wel heel leuk zijn!

  5. Ik heb hier dat jurkje geknipt klaar liggen, alleen nog stikken. zot schoon dit bergen-exemplaar, en de slinger, die ook! Ik krijg er instant alpengoesting van!

  6. Dingen die ik al kwijtgeraakt ben tijdens het naaien! Echt! Zorgvuldig uitgesneden flock, ritsen, volledige patroondelen, het zoommaatje (x1000), meestal terug te vinden na het opnieuw knippen :p Maar jouw knoopjesoplossing is wel keitof! Net als meisjesgerief voor een Nononsonsmom!

  7. Ik vind het alleszins echt heeeeeeeel erg geslaagd! Zalig stofje en ik vind dat ene roze knopje echt net geweldig! Alsof het zo moest, toch? N die bergjesslinger is prachtig, die ga ik nog pinnen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *