fbpx

Een vers metekindje werd in de watten gelegd #2: grace

‘Het is gebeurd!’, zou Eric Van Looy zeggen.  Het eerste echte meisjesnaaisel op Nononsonsmoms werd geblogd.  Waar ik bij deel 1 nog op veilig speelde, ging ik nu voor echt meisjesgerief.  

Bij een echte prinses past maar één jurkje: de Grace. Aan het thema ‘winter’  van deel 1 blijf ik ook nu mooi trouw. Dat stofje moest ik gewoon hebben toen ik in de Veritas passeerde. Bergen en skiërs, ik heb er een zwak voor.  DSC_0942_edited-1

Het is wat wennen, een jurkje naaien, ook al zaten er geen onbekende technieken bij, toch voelde het een beetje vreemd.grace jurk Emma en Mona

Ik koos voor de versie met gerimpeld mouwtje.  Het rokdeel knipte ik in twee delen.  Het lapje was te smal om het er in één keer uit te halen.   DSC_0933_edited-1 Ik kocht op een shoppingdagje in Leuven 6 knoopjes in de Veritas, maakte 6 knoopsgaten en constateerde na het aannaaien van de vijfde knoop, dat ik een knoopje te weinig had. Mijn naailijke sloddervossigheid zou daar wel eens de oorzaak voor kunnen zijn. De tijd ontbrak om naar die ene Veritas in de stad te rijden en dus zocht ik een andere op. U raadt het al, daar hadden ze net niet die witte knoopjes, die ik had. Dus deed ik maar helemaal averechts en kocht een roze exemplaar.  DSC_0926_edited-1

DSC_0918_edited-1

Stof en patroon:

↑↓bergstofje – katoen van bij Veritas ↑↓ voering – katoen van bij Den Depot

↑↓gracejurk – gratis patroon van Emma & Mona ↑↓ rokdeel in twee delen geknipt


Wat je misschien ook graag leest:

Een vers metekindje werd in de watten gelegd #1


Wat anderen schreven:

Getest en goedgekeurd: grace – Liesellove

Patroontest: grace – M.E. Sew Lovely

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

34 Reacties

 1. YeRaSi
  21 januari 2016

  Ik onthoud uw natuurlijke sloddervossigheid en de zalige truc van het helemaal averrechts te doen met de knop! En ik vind u nu nog een fijner mens 🙂 Heel mooi dat meisjes gerief! Ben ik blij dat je meter geworden bent!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 januari 2016

   Allé seg, je doet me blozen 🙂

   Beantwoorden
 2. gerhildemaakt
  21 januari 2016

  Geeft een leuk detail, dat knoopje en voor een prinsesje mag een beetje roze, he. Proficiat met je meterschap!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 januari 2016

   Ik moet er nog wat aan wennen… aan dat roze.

   Beantwoorden
 3. Made by ilskepilske
  21 januari 2016

  Zo lief,zo’n klein jurkje! Dat roze knopje maakt het net dat tikkeltje anders en dus specialer!

  Beantwoorden
 4. MamC
  21 januari 2016

  Dat meisjesgerief gaat je goed af!! Eneuh… persoonlijk vind ik dat roze knopje net het tikkeltje extra dat de jurk helemaal top maakt. Het heeft zo moeten zijn. 🙂

  Beantwoorden
 5. Myriam
  21 januari 2016

  Cute!!!!

  Beantwoorden
 6. Wikkelgatjes
  21 januari 2016

  Wel kijk, één ander knoopje das tegenwoordig hip. Ik deed het al verschillende keren. Ik vind het super geslaagd!

  Beantwoorden
 7. Inge
  21 januari 2016

  Wat een pareltje!

  Beantwoorden
 8. liezewiezewoes
  21 januari 2016

  oooooh mooooi!

  Beantwoorden
 9. Valérie
  21 januari 2016

  Geweldig !!! heel mooi

  Beantwoorden
 10. […] Een vers metekindje werd in de watten gelegd #2 […]

  Beantwoorden
 11. Davina
  21 januari 2016

  Perfect toch, dat ene roze knoopje ertussen, het moest zo zijn!

  Beantwoorden
 12. Nicky Heyvaert
  21 januari 2016

  Wat een leuk jurkje! Ik heb me al moeten bedwingen om dat stofje niet te kopen :). Maakte je die bergen-slinger ook zelf?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 januari 2016

   Ja. Daar plan ik nog over te bloggen 😉

   Beantwoorden
 13. liesellove
  21 januari 2016

  Hoera voor dat meisjesgerief! 🙂

  Beantwoorden
 14. Marie-Paule @SoPopoSew
  21 januari 2016

  Helemaal af, zo schattig! Meisjesgerief gaat u ook goed, precies. En zo een knoopje in een andere kleur is een echte signature style.

  Beantwoorden
 15. Tam Tam
  21 januari 2016

  Zo’n lief jurkje! Knoopjes durven hier ook al eens kwijt zijn op het moment dat je ze wil gebruiken en duiken daarna dan miraculeus weer op (meestal nadat er nieuwe knopen zijn gekocht) 🙂 Goede oplossing wel!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 januari 2016

   Daar vrees ik ook voor, maar tot nu toe blijft hij spoorloos 🙂

   Beantwoorden
 16. jochapeau
  21 januari 2016

  I know the feeling bij meisjesgerief … maar qua schattigheid scoort dit toch zo hard !

  Beantwoorden
 17. lunatiek
  21 januari 2016

  Ongelooflijk lief!!! En dat knoopje, dat hoorde gewoon zo 😉 Super!

  Beantwoorden
 18. Saskia
  21 januari 2016

  Zo een liefelijk jurkje! De vingertjes zullen wel kriebelen om dit te herhalen. En dat ene knoopje, tja, dat zou mij ook kunnen overkomen. Hier zou je eigenlijk kunnen zeggen ‘meant to be’ want één ander knoopje kan wel heel leuk zijn!

  Beantwoorden
 19. Joke (The Needle Of Choice)
  21 januari 2016

  Wat een schattig jurkje! Ik begrijp helemaal hoe jij je voelde, de meisjesmaaksels kunnen hier ook op 1 hand geteld worden. Wel eens fijn af en toe ☺. Ik ben fan van de gekleurde knoop!

  Beantwoorden
  1. Mieke Augustyns
   21 januari 2016

   Hier juist hetzelfde 🙂 Super mooi gemaakt An!

   Beantwoorden
 20. Lies
  22 januari 2016

  Ik heb hier dat jurkje geknipt klaar liggen, alleen nog stikken. zot schoon dit bergen-exemplaar, en de slinger, die ook! Ik krijg er instant alpengoesting van!

  Beantwoorden
 21. With Love - by Eva
  22 januari 2016

  Dingen die ik al kwijtgeraakt ben tijdens het naaien! Echt! Zorgvuldig uitgesneden flock, ritsen, volledige patroondelen, het zoommaatje (x1000), meestal terug te vinden na het opnieuw knippen :p Maar jouw knoopjesoplossing is wel keitof! Net als meisjesgerief voor een Nononsonsmom!

  Beantwoorden
 22. saskia
  22 januari 2016

  Superleuk met dat ene schattige roze knoopje 🙂 geeft het net dat ietsje meer

  Beantwoorden
 23. eva maria
  22 januari 2016

  Averechts, I like!

  Beantwoorden
 24. Tinne
  24 januari 2016

  voor een niet jongensmama weet jij goed what a girl wants 🙂

  Beantwoorden
 25. majella
  24 januari 2016

  prachtig!!!! heel leuk van kleur: 100% geslaagd

  Beantwoorden
 26. […] gebracht.  Het bergenjurkje en die bergenslinger… dat zou een mooie combinatie zijn voor de blogfoto’s.  Ik zag het al helemaal voor me. […]

  Beantwoorden
 27. barbara
  6 februari 2016

  Ik vind het alleszins echt heeeeeeeel erg geslaagd! Zalig stofje en ik vind dat ene roze knopje echt net geweldig! Alsof het zo moest, toch? N die bergjesslinger is prachtig, die ga ik nog pinnen 🙂

  Beantwoorden
 28. […] ik nog eens de Grace jurk.  Ook gratis en van de hand van Emma & Mona.  Ik maakte ze al eens voor mijn eerste metekindje dat in januari geboren werd en dat viel daar goed in de smaak.  De […]

  Beantwoorden
 29. […] was de bedoeling *kuch*, dat was zeker geen geval van ‘een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen‘ *kuch*kuch* […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: