Mix ‘n match: Lora – Harriet jurk

Nochtans ben ik geen weegschaal van sterrenbeeld, maar soms heb ik er toch ook last van: niet kunnen kiezen. Als we niet kunnen kiezen zit er maar één ding op: geen oddewoddewot pispot, maar van allebei iets nemen en er een eigen versie van maken.Er zijn maar weinig zelfgemaakte jurken die ik al zoveel gedragen heb als mijn Lora jurk. Ze zit geweldig en ik houd van het model: het zet de dingen die ik wil, in de verf. Zoals het moet zijn dus. Dat ik hier ooit een tweede van ging maken, stond als een paal boven water. In mijn gedachten ging ik de feestdagen tegemoet in een feestelijke Lora.

Tot ik de nieuwe La Maison Victor in mijn handen hand. Mijn aandacht werd direct naar de Harriet jurk getrokken. Ik vond het bovenstuk er heel stijlvol en feestelijk uitzien. Alleen de wijd uitlopende rok vond ik niet zo mooi. En zo werd mijn mix ‘n match jurk geboren: het bovenstuk van de Harriet Jurk en de rok van de Lora Jurk.

Het aanpassen verliep bijzonder vlot. De patroondelen werden nagemeten, maar er werden geen grote verschillen vastgesteld. Ik tekende de Harriet in dezelfde maat als mijn Lora en beide delen pasten vrij goed op elkaar. De rekbaarheid van de stof zal daar ook wel voor iets tussen gezeten hebben.

Het stofje ging ik shoppen bij Lotte Martens. Ik ging langs in de concept store in Kessel-Lo met mijn patroondelen onder de arm. Ik koos uiteindelijk tussen al dat moois voor de Biatas. Een soort blauwe neopreen/scuba met subtiele glitters er op gedrukt. De lichtinval bepaalt het glittergehalte: van subtiel tot uitgesproken. Niet simpel om te fotograferen dus.

Omzomen deed ik niet. Die tip kreeg ik van Lotte zelf. Lekker gemakkelijk.

Neopreen naait eigenlijk heel vlot, maar een plooi krijg je er natuurlijk amper ingestreken. Dat gaf wat problemen:

      • het beleg werd vastgezet met een ‘understitch’ maar dat bleek onvoldoende. Vervolgens zette ik het hele beleg onzichtbaar met de hand vast, wat blijkbaar toch mini ‘putjes’ veroorzaakt aan de buitenkant. Niet zo onzichtbaar dus. De hele handel werd terug los gedaan. Uiteindelijk stikte ik de hele halslijn door op een paar mm van de rand en zette ik het beleg verder vast in de naad aan de schouders. Alles blijft op zijn plek nu.
      • het folieke aan de mouwen moest ik rondom rond blind vastzetten. Anders bleef dat niet zitten.

Biatas Lotte Martens, Harriet jurk, Lora jurk, La Maison Victor
Het voorpand knipte ik ook anders. Volgens de aanwijzingen van La Maison Victor moet je dit gespiegeld knippen en heb je dus een naad op de middenvoor. Ik knipte het voorpand aan de stofvouw en werkte de halsuitsnijding af zoals bij de Charlie van Zonen 09.

Het rugpand knipte ik ook aan de stofvouw, want een rits is in deze rekstof overbodig.
Biatas Lotte Martens, Harriet jurk, Lora jurk, La Maison Victor

Met rode lippen als belangrijkste accessoire ben ik klaar voor een knallend feestje.

Ik wens jullie alvast een gelukkig en warm 2016 ♥♥♥

Stof en patroon:

↑↓Biatas – scuba/neopreen van Lotte Martens ↑↓ onbedrukte Biatas – scuba/neopreen van Lotte Martens (oa bij Bambiblauw te koop)

↑↓Bovenstuk – Harriet Jurk ↑↓ La Maison Victor – nov/dec 2015

↑↓Rok – Lora Jurk ↑↓ La Maison Victor – sept/okt 2015

↑↓Opmerkingen ↑↓ voor- en rugpand bovenstuk werden aan de stofvouw geknipt ↑↓ Ik maakte mijn gewone confectiemaat


Wat ik ook schreef:

Dress to impress: Lora jurk


Wat anderen schreven:

Lotte Martens meets My All Time Favourite – JoChapeau

Pretoria van Lotte Martens en dat het zo moest zijn – ByEvaMaria

 

29 thoughts on “Mix ‘n match: Lora – Harriet jurk

  1. Ik zag het stofje ook al ‘live’ en vond het ook een toppertje! Ik zat al in gedachten om een Lora te maken, ik zal eens goed mijn huiswerk doen, misschien doe ik ook wel een combieke!
    Ga maar stralen op oudjaar in je prachtjurk! Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *