fbpx

Mix ’n match: Lora – Harriet jurk

Biatas Lotte Martens, Harriet jurk, Lora jurk, La Maison Victor

Nochtans ben ik geen weegschaal van sterrenbeeld, maar soms heb ik er toch ook last van: niet kunnen kiezen. Als we niet kunnen kiezen zit er maar één ding op: geen oddewoddewot pispot, maar van allebei iets nemen en er een eigen versie van maken.Er zijn maar weinig zelfgemaakte jurken die ik al zoveel gedragen heb als mijn Lora jurk. Ze zit geweldig en ik houd van het model: het zet de dingen die ik wil, in de verf. Zoals het moet zijn dus. Dat ik hier ooit een tweede van ging maken, stond als een paal boven water. In mijn gedachten ging ik de feestdagen tegemoet in een feestelijke Lora.

Tot ik de nieuwe La Maison Victor in mijn handen hand. Mijn aandacht werd direct naar de Harriet jurk getrokken. Ik vond het bovenstuk er heel stijlvol en feestelijk uitzien. Alleen de wijd uitlopende rok vond ik niet zo mooi. En zo werd mijn mix ’n match jurk geboren: het bovenstuk van de Harriet Jurk en de rok van de Lora Jurk.

Het aanpassen verliep bijzonder vlot. De patroondelen werden nagemeten, maar er werden geen grote verschillen vastgesteld. Ik tekende de Harriet in dezelfde maat als mijn Lora en beide delen pasten vrij goed op elkaar. De rekbaarheid van de stof zal daar ook wel voor iets tussen gezeten hebben.

Het stofje ging ik shoppen bij Lotte Martens. Ik ging langs in de concept store in Kessel-Lo met mijn patroondelen onder de arm. Ik koos uiteindelijk tussen al dat moois voor de Biatas. Een soort blauwe neopreen/scuba met subtiele glitters er op gedrukt. De lichtinval bepaalt het glittergehalte: van subtiel tot uitgesproken. Niet simpel om te fotograferen dus.

Omzomen deed ik niet. Die tip kreeg ik van Lotte zelf. Lekker gemakkelijk.

Neopreen naait eigenlijk heel vlot, maar een plooi krijg je er natuurlijk amper ingestreken. Dat gaf wat problemen:

   • het beleg werd vastgezet met een ‘understitch’ maar dat bleek onvoldoende. Vervolgens zette ik het hele beleg onzichtbaar met de hand vast, wat blijkbaar toch mini ‘putjes’ veroorzaakt aan de buitenkant. Niet zo onzichtbaar dus. De hele handel werd terug los gedaan. Uiteindelijk stikte ik de hele halslijn door op een paar mm van de rand en zette ik het beleg verder vast in de naad aan de schouders. Alles blijft op zijn plek nu.
   • het folieke aan de mouwen moest ik rondom rond blind vastzetten. Anders bleef dat niet zitten.

Biatas Lotte Martens, Harriet jurk, Lora jurk, La Maison Victor
Het voorpand knipte ik ook anders. Volgens de aanwijzingen van La Maison Victor moet je dit gespiegeld knippen en heb je dus een naad op de middenvoor. Ik knipte het voorpand aan de stofvouw en werkte de halsuitsnijding af zoals bij de Charlie van Zonen 09.

Het rugpand knipte ik ook aan de stofvouw, want een rits is in deze rekstof overbodig.
Biatas Lotte Martens, Harriet jurk, Lora jurk, La Maison Victor

Met rode lippen als belangrijkste accessoire ben ik klaar voor een knallend feestje.

Ik wens jullie alvast een gelukkig en warm 2016 ♥♥♥

Stof en patroon:

↑↓Biatas – scuba/neopreen van Lotte Martens ↑↓ onbedrukte Biatas – scuba/neopreen van Lotte Martens (oa bij Bambiblauw te koop)

↑↓Bovenstuk – Harriet Jurk ↑↓ La Maison Victor – nov/dec 2015

↑↓Rok – Lora Jurk ↑↓ La Maison Victor – sept/okt 2015

↑↓Opmerkingen ↑↓ voor- en rugpand bovenstuk werden aan de stofvouw geknipt ↑↓ Ik maakte mijn gewone confectiemaat


Wat ik ook schreef:

Dress to impress: Lora jurk


Wat anderen schreven:

Lotte Martens meets My All Time Favourite – JoChapeau

Pretoria van Lotte Martens en dat het zo moest zijn – ByEvaMaria

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

29 Reacties

 1. madamestof
  30 december 2015

  Dit is het mooiste wat ik zag in 2015! Wat een prachtjurk om nog te zwijgen van de stof…. Magnifiek gewoon

  Beantwoorden
 2. lunatiek
  30 december 2015

  Wat een goed idee!!! Heerlijk als iets dat je in je hoofd hebt ook zo’n mooi resultaat geeft!

  Beantwoorden
 3. MamC
  30 december 2015

  Dat wordt een knalfeestje met zo’n jurk!

  Beantwoorden
 4. An
  30 december 2015

  Prachtig, An! De perfecte combinatie in de perfecte stof! ♡♡♡

  Beantwoorden
 5. Aurelie
  30 december 2015

  Heel mooie jurk in een topstofje!

  Beantwoorden
 6. YeRaSi
  30 december 2015

  heel mooie samenstelling! en heel mooi stofje!

  Beantwoorden
 7. jochapeau
  30 december 2015

  Wauwie ! Pas maar op of uw vent is u kwijt op oudejaarsavond ! Keichique, keisexy ! Geniet van het feest !

  Beantwoorden
 8. Marie-Paule @SoPopoSew
  30 december 2015

  Wow! Wat een perfecte mix&match, the best of both! Dit ga ik gewoon schaamteloos pikken 😉 Supermooie jurk, je straalt!

  Beantwoorden
 9. eva maria
  30 december 2015

  Geslaagd zeg, ideaal party-gerief (ook al is het blauw ;-))
  En dat niet-omzomen vond ik ook geweldig, je moet alleen erg netjes kunnen knippen, haha!

  Beantwoorden
 10. Prachtig!

  Beantwoorden
 11. Saskia
  30 december 2015

  Ik zag het stofje ook al ‘live’ en vond het ook een toppertje! Ik zat al in gedachten om een Lora te maken, ik zal eens goed mijn huiswerk doen, misschien doe ik ook wel een combieke!
  Ga maar stralen op oudjaar in je prachtjurk! Veel plezier!

  Beantwoorden
 12. Rineke
  30 december 2015

  W A U W ! Zo mooi!

  Beantwoorden
 13. Davina
  30 december 2015

  Knap gedaan en een heel feestelijk stofje!

  Beantwoorden
 14. inspinration
  30 december 2015

  Super gaaf!

  Beantwoorden
 15. Ellen Naait
  30 december 2015

  prachtig gedaan zeg!! en wat een mooie feest-stof!

  Beantwoorden
 16. majella
  30 december 2015

  Weegschaal ben ik in hart en nieren… Ik zweer het je: ferm lastig!
  Prachtig gedaan. Opnieuw een toppertje en feestelijk!

  Beantwoorden
 17. Joke (The Needle Of Choice)
  30 december 2015

  Zo knap! Ideale combinaie, die twee. En die stof, schitterend gewoon (letterlijk en figuurlijk). Veel plezier op het feest, op naar meer naai-moois in 2016!

  Beantwoorden
 18. Zoë Van Den Heuvel
  30 december 2015

  Oooh wauw, zo mooi! Ik ben ook geen fan van wijde rokdelen aan een jurk, dus deze is ook helemaal mijn stijl! Chique!

  Beantwoorden
 19. nobutterfly
  30 december 2015

  supermooi! En ook voor jou een gelukkig nieuw jaar!

  Beantwoorden
 20. Katrien
  30 december 2015

  Heel erg mooi gemaakt … Ik moet dringend terug wat meer achter mijn naaimachine kruipen, zodat ik ook combi’s kan maken! 😉

  Beantwoorden
 21. Silke
  30 december 2015

  Supermooi!!

  Beantwoorden
 22. Ann
  30 december 2015

  Gij zijt ready to party!! Sjiek gemixed!

  Beantwoorden
 23. Fruits de Mère
  30 december 2015

  wowie, 2016 zal goed worden ingezet, heel knap!
  Voor jou ook een spetterend nieuw jaar!

  Beantwoorden
 24. Karen_magnifieka
  31 december 2015

  Prachtige jurk, An!

  Beantwoorden
 25. liesellove
  31 december 2015

  oh wat houd ik van je creaties 🙂
  deze is echt meer dan top, meer van dat in 2016 maar je zet het alvast schitterend in 😉
  X

  Beantwoorden
 26. delphine
  1 januari 2016

  Waw!

  Beantwoorden
 27. Saskia_Sazul
  1 januari 2016

  Jawadde, knap, heel knap! Ik kijk al uit naar nog meer mooie creaties in dit nieuwe jaar!

  Beantwoorden
 28. Gij knappe madam! Wat een top combinatie van patronen en stof! Meer van dat in 2016! Bij deze ook meteen mijn beste wensen 🙂

  Beantwoorden
 29. Oh! Die is super tof! echt mooi!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: