Billie Pang Pang

Op een zekere woensdagavond in oktober zag ik op Facebook een foto van een leuk stofje van Halsoverkop verschijnen. Te verkrijgen bij Madeline De Stoffenmadam.  Mijn bezoekje stond al gepland voor vrijdag, maar ik besloot om toch maar het zekere voor het onzekere te nemen en op donderdag al richting Lier te vertrekken.

Billie zonen 09 halsoverkop

Ik kocht een half metertje.  Je moet een ander ook iets gunnen, nietwaar?  Het plan was om de mouwen in een effen tricot te maken en dan is een raglanshirt wel mooi.  Ik koos voor de raglanversie van Billie.  Ik heb ondertussen al een paar Billies gemaakt maar een raglanversie ervan nog niet.  DSC_0448_edited-2 Billie Zonen 09 halsoverkop DSC_0473_edited-1 DSC_0498_edited-1

Voor de mouwen gebruikte ik een rode tricot, de hals- en mouwboorden werkte ik af met bruine boordstof.  DSC_0499_edited-1

Aangezien ik enkel het voorpand en rugpand uit de Halsoverkop stof knipte, kan ik nog een tweede versie hiervan maken.  DSC_0494_edited-1Waarschijnlijk zal Koter A binnenkort hetzelfde shirt in zijn kast liggen hebben.  Al heb ik nog zoveel andere dingen op mijn ‘to sew-lijst’ staan dat de kans groot zal zijn dat het een versie met korte mouwen wordt.  🙂


Stof en patroon:

Tricot ‘revolvers’ – Halsoverkop (UITVERKOCHT) gekocht bij Madeline De Stoffenmadam ↑↓ bruine boordstof – voorraad ↑↓  rode tricot  – kocht ik ooit bij MonDepot

Billie  – Zonen 09 ↑↓ maat 122 small – geen wijzigingen ↑↓ 

Dit lees je misschien ook graag:

Billie – de nieuwe zoon van Zonen 09

Autumn proof pants

Monsterheroes in disguise

 

 

26 thoughts on “Billie Pang Pang

  1. Ja Halsoverkop is tof!!! Ik hou persoonlijk nooit zo van pistolen, dus kocht dit stofje dan ook niet, maar ik vind hem in jouw variant wel echt helemaal geweldig!!! Super combi en hij staat hem onwijs 🙂

  2. het zit hem weer in die leuke details hé!!!
    machtige foto’s (opnieuw).
    Hij straalt maar dit worden we stilaan héél gewoon…. knap staaltje naaiwerk en knipwerk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *