fbpx

Een sweater? Of toch een jurk? Een Indigo sweaterjurk!

Indigo sweater jurk La Maison Victor Remi & Cosette for Teens

Weegschaal is een sterrenbeeld dat beter bij me past, denk ik soms, maar het werd schorpioen. Als het op twijfelen aan komt over wat ik nu met een stofje ga maken, vraag ik me oprecht af of mijn mama niet een paar weken vroeger moest bevallen.  

Ik kocht enige tijd terug een prachtige french terry met wat gouden glitters bij Mon Depot.  Helaas moest ik het doen met het laatste metertje, al had ik graag nog wat meer van deze mooie stof gekocht.  1 meter is wat weinig voor een jurkje, dus dwaalden mijn gedachten richting comfy doch stylish sweaters.

Indigo Sweater jurk LMV Remi & Cosette for Teens

En plots wordt een mens dan op het wereldwijde web om de oren geslagen met een vloedgolf van glitter-sweatstoffen. Gewapend met een hoekje van mijn stof ging ik naar Madeline De Stoffenmadam en zocht er naar het best bijpassende effen glitterstofje.  Ik zocht en ik vond.

Mijn plan was nog steeds een om een comfy sweater te maken gecombineerd met sweatpants, tot ik bij enkele collega bloggers de Indigo Sweater zag verschijnen.  Ontworpen door Valérie Boone.
DSC_0635_edited-1

Op de andere blogs werden de mouwen verlengd tot lange exemplaren, wat wel handig is in het najaar.  Check.

Toen ik bij de reacties keek, zag ik dat Valérie herself suggereerde dat het patroon gemakkelijk te verlengen is tot comfy jurkje. Check check.

Eén en één werden op slag twee.  Ik wist wat ik ging maken.   DSC_0641_edited-1

Het patroon van de Indigo Sweater zit erg leuk in elkaar.  Er zijn geen zijnaden en de mouwen sluiten langs boven.  Het in elkaar steken verliep vlotjes op mijn gebroddel aan 1 hoekje na.  Ik stikte wat verkeerd, wilde lostornen in de nachtelijke uren, maar het niet zo goede licht, gecombineerd met het perfecte kleur garen, de lusjes van de french terry en het ongeduld zorgde ervoor dat ik de stof lichtjes beschadigde.  Vloeken met hoofdletter V.
Indigo sweater jurk LMV Remi & Cosette for teens DSC_0645_edited-1 indigo sweater La Maison Victor

Gelukkig zie je er niets van wanneer ik mijn handen in de zijzakken steek.  Alleen jammer dat ik niet constant zo kan rondlopen.  🙂 Hoe ik dit ga oplossen weet ik nog niet, misschien een strategisch geplaatste (gouden) knoop of zo,… ik broed nog rustig verder.  Mocht je een idee hebben, mag je het altijd laten weten…

DSC_0627_edited-1

Ik ben superblij met het resultaat en holde nog snel-snel naar de Veritas voor kniekousen.  Laat die koude temperaturen maar komen… ik ben er klaar voor.

Stof en patroon:

↓↑Blauwe french terry – Lucy Has A Secret! bij Mon Depot (uitverkocht)↓↑glitter french terry – bij Madeline De Stoffenmadam

↓↑Kniekousen – Veritas

↓↑Indigo Sweater – Remi & Cosette for teens en in La Maison Victor jul/aug 2015

↓↑aanpassingen – mouwen verlengd, voorpand verlengd met 22 cm


Wat andere bloggers over de Indigo Sweater schreven:

Valerie Boone is een genie – De Zuster Van

Indigo…Top – MadebyLot

Ijsberen – Villa Lisa


Wat je misschien ook graag leest:

Dress to impress – Lora jurk

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

26 Reacties

 1. With Love - by Eva
  3 november 2015

  Sjiek en comfortabel, wat moet een kleedje meer zijn? Heel toffe stoffencombinatie!

  Beantwoorden
 2. Akire
  3 november 2015

  Prachtig kleedje! Die pin ik even op mijn verlanglijstje ;

  Beantwoorden
 3. Wikkelgatjes
  3 november 2015

  Ik vind deze jurk toch wel leuk geworden. Als je iets wil doen met de schouder, moest ik meteen denken aan die ‘flapjes’ die je bij de retrojurk van ienemiene ziet. Daar zitten ze op de buik met een opvallende knoop maar kan ook perfect aan de schouder, je ziet het soms bij hemden/blouses. Tis maar een idee 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 november 2015

   Ja, maar mijn schouders zijn ok 🙂 Het probleem zit op de zijkant van mijn buik. Haha. Die flapjes kunnen daar niet omdat er geen zijnaden zijn.

   Beantwoorden
   1. Wikkelgatjes
    3 november 2015

    Oeps :-s zo’n reacties geef je dan hé als je blogs leest aan de ontbijttafel 😉 voor het echte probleem heb ik dus geen oplossing 😀

    Beantwoorden
 4. Melanie
  3 november 2015

  Die ziet er heelijk uit! Mooie stoffencombi 🙂

  Beantwoorden
 5. Staruur
  3 november 2015

  wauw! Handig zo een kleed en prachtig! Het ideale patroon om in te gaan werken!! Prachtig!!

  Beantwoorden
 6. majella
  3 november 2015

  Mohow, déze stond ook nog op het programma. Machtig schoon in lang kleedje! Toppertje! Toffe stof!
  De schouders zijn totaal ánders: gn kimonostijl méér?

  Beantwoorden
 7. Lies
  3 november 2015

  een geweldige versie! De max!

  Beantwoorden
 8. Nicky Heyvaert
  3 november 2015

  Super toffe jurk!

  Beantwoorden
 9. jochapeau
  3 november 2015

  Ik heb het patroon hier ook liggen (het boek zelfs) en nu wil ik er ook echt één !!! Héél zeker ! (vooral de combinatie met een ander stofje vind ik supermooi!)

  Beantwoorden
 10. stannel78
  3 november 2015

  Ik hou van sweaterjurken! Deze is ook al zo leuk! Weer een patroon om uit te proberen…

  Beantwoorden
 11. Natalie
  3 november 2015

  Knap, mooie stoffencombinatie!

  Beantwoorden
 12. lunatiek
  3 november 2015

  Amai, weer zo’n mooie creatie!! Heel leuk wat je ermee gedaan hebt! De stofjes staan je goed!

  Liefs,
  Tamara

  Beantwoorden
 13. saskia ssews
  3 november 2015

  Ik heb hier ook zo’n glittertricot en herken het getwijfel helemaal 😉 Misschien ook een sweat jurk voor de oudste! Ik leg het haar alvast even voor! De jouwe vind ik super tof.

  Beantwoorden
 14. Ooooh! Deze is mooi! 🙂 De stoffen passen inderdaad mooi bij elkaar. Top sweaterjurk! En dankjewel voor de link 🙂

  Beantwoorden
 15. kudradoamikojn
  3 november 2015

  Prachtig. Staat op men verlanglijstje ?

  Beantwoorden
 16. Myriam
  3 november 2015

  Heel mooi!!!!

  Beantwoorden
 17. Delphine
  3 november 2015

  heel mooi! leuk gecombineerd met die glitterstof ook

  Beantwoorden
 18. Ellen naait
  3 november 2015

  ooh mooi!!!

  Beantwoorden
 19. Jessie
  3 november 2015

  Idd, An. Mooi gelukt… Is een subtiel beige ‘biais’ lint thv beide zakken geen optie? ?

  Beantwoorden
 20. piepow
  4 november 2015

  Mooi!!

  Beantwoorden
 21. Evi
  4 november 2015

  Zo leuk! Ik heb hetzelfde probleem, 1 meter glitterstof waar ik echt nog iets wil mee doen. Dus ik hou het in mijn achterhoofd 😉

  Beantwoorden
 22. The Needle Of Choice
  4 november 2015

  Zo mooi! Goed opgelost met die bijpassende stof. Nu nog dat hoekje oplossen, haast en spoed enzoverder, maar dat wist je waarschijnlijk al 🙂

  Beantwoorden
 23. Miss Wobie
  5 november 2015

  Amaai, echt supertof! Ik zet die asap op mijn to do lijstje!
  Heel tof hoe je het patroontje verlengd hebt!
  En trouwens, die beschadiging zie je waarschijnlijk helemaal niet goed. Meestal let je daar zelf superhard op en zou iemand anders dat zelfs niet eens zien! en anders is je handen in je zakken houden ten allen tijde misschien toch het proberen waard 🙂

  Beantwoorden
 24. luckymieke.blogspot.be
  5 november 2015

  Zo jaloers op dit kleedje….

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.