Over mijn lijf…#boostyourpositivity

#proudofmybody daarover gaat het bij #boostyourpositivity. Oon gaf het startschot van dit thema, met een heel mooi verhaal over haar lijf.

We worden dus uitgedaagd om over ons lijf te schrijven. Om fier te zijn op dat lijf. Een heel moeilijk thema als je het mij vraagt, en ik ben daarin niet alleen. Dat heb ik al her en der mogen lezen.

Hoewel we altijd direct van een ander kunnen zeggen wat we zo schoon vinden aan hun lijf, blijkt dat over je eigen lijf een veel moeilijkere opdracht te zijn. Dat merk ik al als ik een lijstje maak met de plus– en minpunten over mijn lijf.

Minpunten:
 • Nagels↑↓ Ze werden zwaar mishandeld door jarenlang hardnekkig nagelbijten. Sinds 3 jaar ben ik er vanaf maar mijn nagelbed is daardoor superkort en mijn nagels splijten ook verticaal in.
 • Borsten↑↓ Eerst uitgezet (hello striemen) en daarna opgegeten door de zwangerschappen. Gelukkig zijn er wat lapmiddelen. Al zou ik ook niet willen ruilen met vrouwen die te rijkelijk bedeeld werden. Kleine exemplaren zijn verder wel handig tijdens het sporten en gaan minder snel doorhangen. *hoop ik*
 • Buik↑↓ Niet.Meer.Strak.Te.Krijgen. Dank u wel, koters.
 • Bovenbenen↑↓ Van de zware soort. Broeken vinden is voor mij een ware marteling. Bijna alle exemplaren zijn te smal aan de bovenbenen. En als ze dan aan de bovenbenen passen, dan kan mijn taille er 2 keer in. Te veel om op te lossen met een riem.

 

Pluspunten:
 • Sleutelbeenderen↑↓ Die vind ik er wel mooi uitzien. Ik hou dan ook van halsuitsnijdingen waar deze bij te zien zijn.
 • Kledingmaat↑↓ Ik heb maat 36/38.
 • Huidskleur↑↓  Melkflessen zijn mij onbekend.

Het lijstje met de minpunten komt er veel vlotter uit. En stiekem wil ik nog wel 10 puntjes er aan toevoegen, maar dat mag niet van mezelf. De pluspunten, zijn wat beperkter zoals je ziet.

Maar het gekke is dat ik me, ondanks die vele minpunten, toch vrij goed voel.over mijn lijf collageIk ben veel zelfzekerder sinds ik kinderen heb gekregen ondanks het feit dat de zwangerschappen toch een roofbouw op mijn lichaam waren. Maar de dankbaarheid dat mijn lichaam twee prachtige kinderen op de wereld kon zetten is wel uitermate groot.
Kinderen krijgen is voor veel mensen evident, maar voor ons was het dat niet. Mijn lichaam wilde niet mee en leek me in de steek te laten. Gelukkig kwam onze droom toch uit en mocht ik twee zonen fabriceren.
Dat buikje en die borsten probeer ik dus maar te beschouwen als een souvenir van de babyfabriektijd.

En ik moet zeggen…op de meeste dagen lukt dat aardig, op andere dagen faal ik compleet… maar dat is niet erg… dan heeft de man ook nog wat te doen 😉

Is jullie lijftevredenheid ook recht evenredig gestegen met jullie leeftijd? Hadden zwangerschappen daar een positieve of negatieve invloed op? Letmieno

13 thoughts on “Over mijn lijf…#boostyourpositivity

 1. Een tip voor broeken: Levi’s Curve ID! Zelf heb ik een smalle taille en bredere heupen en mijn broeken gaapten altijd open aan de onderrug. De broeken kosten wel wat, maar zitten zo goed en ze gaan ook lang mee. Misschien kan het ook wat voor jou zijn?

 2. Klinkt allemaal heel herkenbaar wat je daar zegt 🙂
  En ja, ook ik voel me nu zelfzekerder dan pakweg 10 jaar geleden. Ondanks m’n totaal niet strakke buik met extra vel en striemen 🙂

 3. Ik heb erg lang gevochten met mijn gewicht, ik heb nooit een maatje 36 gehad, ik heb jaren erg ongezond geleefd en daardoor eigenlijk randje eetstoornis gebalanceerd, maar ik heb aanvaard dat ik ben wie ik ben. Ik heb geen platte mooie buik en geen stevige borsten (nooit echt gehad ook eigenlijk), maar ja zeg, ik maakte 2 kinderen en ben eigenlijk echt wel blij met hoe ik eruit zie. Dat is niet perfect, maar ik ben wel perfect imperfect!

 4. Ik zal het je laten weten binnen enkele maanden 😉 Maar echt bevorderlijk is zo’n 4de zwangerschap volgens mijn niet voor je lijf. Voorlopig kan ik jou min en pluspunten gewoon knippen en plakken 😉 Met het minpuntje er bij dat ik amper anderhalve mater groot ben… Maar ik ga nog altijd even graag zwemmen en dat zegt genoeg over hoe ik mij voel in mijn vel 😉

 5. Het is gemakkelijker om de minpuntjes op te sommen eh. Op sommige dagen zitten we gewoon niet goed in ons vel, terwijl we over het algemeen tevreden zijn met ons lichaam. Dat is typisch vrouwen denk ik 😉
  Bekijk die zwangerschapssouvenirs zeker maar als een teken dat jouw lichaam voor 2 prachtige kinderen gezorgd heeft!

 6. Als ik die stukjes van boostyourpositivity lees, dan valt het mij op dat de moeders die schrijven over het algemeen gelukkiger lijken met hun lichaam dan de vrouwen zonder kinderen… Misschien omdat “jullie” aan den lijve hebben ondervonden dat een vrouwenlichaam een prachtig kind op de wereld kan zetten?

 7. Mooi verhaal! En heel erg herkenbaar.
  Ik kocht lang broeken van Salsa (Wonder) en die zaten als bij wonder ook geweldig goed. Perfect voor mijn heupen en wat zwaardere bovenbenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *