KCW: autumn proof pants

Broeken, ik maak ze heel weinig.  Dat komt omdat mijn jongens probleemloos winnaars van het broekverslijtkampioenschap zijn. Ik gok dat ze toch wel 3 weken met een broek kunnen doen.  Volgens mij weigeren die op school hun voeten te gebruiken.  Ik verdenk hen ervan de hele dag op handen en knieën rond te kruipen.

Vandaar dat broeken maken iets is wat ik weinig doe.  Meestal beperken mijn pogingen zich tot een broek voor de feestdagen.  Die wordt dan mooi bewaard tot de feestelijkheden zelf om nadien nooit meer uit de kast te komen.   Ah nee, anders is ze direct stuk.   Zonde van mijn werk mocht ze snel stuk zijn, maar ook zonde natuurlijk dat ze werkloos in de kast blijft liggen.  Kortom, geen broeken maken lost het probleem op.

Tot ik op naaidate ging met Sharon en Eva, Eva en An.  In combinatie met een wolleke van 2 euro de meter dat ik op het stoffenspektakel vond, was dit het ideale moment om de Cisse nog eens van onder het stof te halen.

Ik had een plan met mijn wolleke, want wollekes prikken en prikkende wollekes aan kinderbeentjes zijn geen goed huwelijk.  Voeren, dat was mijn plan.   En het patroon aanpassen aan zijn smalle poep, dat ook.

Na overleg met Sharon verlengde ik het patroon van maat 110 small tot maat 122.  Uiteindelijk had ik bijna de hele dag nodig om mijn patroondelen uit mijn stof te knippen.  Allemaal de schuld van het leuke gezelschap, de sfeer en de gezelligheid.  Van de drie naden die ik stikte mocht ik er thuis nog 1 lostornen en van het voorpand had ik langs twee kanten de hoeken afgeknipt, terwijl ik maar aan één kant zakken wilde.  Multitasken is dus echt niks voor mij.   Cisse zonen 09

Sharon probeerde me op het einde nog snel uit te leggen hoe ik best de broek voerde in combinatie met een ritsgulp.  Mijn hersenen probeerden het te onthouden tot thuis.

Na een week werkloos thuis te laten liggen, gaf de naderende Kids Clothes Week me de spreekwoordelijke schop onder mijn kont.  Mijn hersenen moesten natuurlijk al serieus veel moeite doen om zich alles te herinneren wat Sharon verteld had, maar met een dosis plantrekkerij erbij, raakte ze toch gevoerd.

Disguise is het thema van deze Kids Clothes Week.  Een spidermanbroek zou dan ook veel te voor de hand liggend zijn – geef toe. 😉 Ik liet me inspireren door mijn favoriete seizoen – de herfst – en maakte zo de perfecte broek om in een herfstbos te gaan spelen.  Niet alleen door het kleurgebruik maar ook door het comfort en de warmte ervan.

I present you ‘de gevoerde wollekesbroek‘.

Ideaal gerief om op een koude herfstdag naar het bos te gaan of de Efteling in ons geval en foto’s te nemen. En nee, u hebt niet te diep in het glas gekeken, het is allemaal de schuld van het herfstlicht.  Of tenminste de afwezigheid ervan. *zucht* Mijn excuses dus voor de wat wazige foto’s.cisse Zonen 09

Het verkeerdelijk afgeknipt hoekje corrigeerde ik met gouden paspel en zwarte katoen.

DSC_0328_edited-1

Cisse voering Zonen 09

DSC_0355_edited-1

Ze past perfect rond zijn smalle poep.cisse zonen 09

Als ik ze nu nog wat meer uit de kast durf te halen is deze missie alvast volbracht.IMG_4210_edited_1

Tenslotte voor de wantrouwigen onder jullie: het bewijs dat we wel degelijk in de Efteling waren.

Stof en patroon:

↑↓ Wollen bompastofje – Stoffenspektakel ↑↓ Tricot voeringstof – kocht ik ooit bij Mon Depot ↑↓

↑↓ Cisse – Zonen 09 ↑↓ maat 110 small werd verlengd tot maat 122 voor mijn 6 jarige ↑↓ ritsgulp – dubbele steekzak – gevoerd ↑↓


Mijn naaisels van de vorige KCW:

KCW: Palm Tree Theo

KCW: Toekanhemdje

Technische Ole
kid's clothes week

29 thoughts on “KCW: autumn proof pants

  1. ♥ voor die prachtige Cisse, die stof smeekt gewoon om een broek. Ik hoop dat je die ook uit de kast zal halen – hoewel ik je zeer goed snap; de levensduur van een broek is hier ongeveer 2 weken 😉

  2. Wat gezellig zo’n naaidate en handig met een Sharon naast je! Mooi zo in het wollen stofje! Hier net allemaal knielappen op broeken gestreken voor een tweede ronde ; )

  3. miljaar miljaar, net alle wolletjes naar de kringwinkel gedragen omdat ik bedacht dat ik toch nooit broeken zou voeren wegens te hoog gegrepen. maar als ik de jouw zie, toch echt mooi en heerlijk warm. een uitleg over het voeren van broeken is altijd welkom :-),

  4. Om exact dezelfde reden maak ik ook nooit broeken. Die Cisse is wel keimooi…. Toevallig droeg mijne jongste vandaag de Jacob van zijn grote broer, de enige die ik ooit maakte, en ik dacht: toeme, da’s toch schoon zenne, mss moet ik meer broeken maken….met knielappen dan!! 😉

  5. Toffe winterbroek! Hier valt het gelukkig nog mee met kapotte knieën. Binnen een paar weken ga ik naar Sharon voor een zoondag, een wollen broekje met voering, je brengt me op ideeën 🙂

  6. Het lukte! Het lukte! Hoera voor jouw doorzettingsvermogen en combinatietalent die tot deze broek leidden! Ik vind ze meer dan geslaagd! (En ik stikte op onze naaidag nog niet de helft van wat ik anders tijdens die uren genaaid zou hebben, maar wat was het leuk! Jullie moeten maar niet zo gezellig zijn 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *