fbpx

Hola pola…

Pola jurk - fibremood - mind the maker

“… friet met cola”, kwam daar enkele jaren geleden steevast achter bij mijn kinderen. Ondertussen schakelden ze over “noob” en “boeie”. Het leven met prépubers is net wat minder schattig.

Mind The Maker

Begin dit jaar maakte ik mijn eerste Pola jurk uit Fibremood en daar was ik meteen fan van. Ik greep er vaak naar terug en dus wilde ik graag een tweede maken met die prachtige viscose twill van de Mind The Maker – collectie. Ondertussen liggen hier nog een paar Mind The Maker stofjes te wachten in mijn kast.

De viscose twill verwerkte trouwens vrij vlot. Wel kreeg ik de raad van Madeline De Stoffenmadam om overal te werken met een microtexnaald om ‘litsen’ in de stof te vermijden. Ik overlockte met 3 draden en verving ook daar de naald door een microtex-versie. Dat bleek een gouden tip, want nergens heb ik last van witte lijnen in de stof.

Pola nummer 2

Ik vind Pola echt een geweldig patroon en de jurk zit zo comfortabel. Ik deed geen enkele aanpassing aan het patroon. Maar als je een wat grotere cup hebt, lijkt het me beter om het voor- en rugpand bovenaan toch wat te verlengen omdat het anders vlak onder de borsten valt.

Enkel het lint maakte ik niet uit de stof, zoals het patroon voorschrijft, maar ik verving het door een gekocht exemplaar. In dit geval gebruikte ik de veters van de laatste See You At Six collectie. Een perfecte match.

Met mijn trui over mijn jurk, voel ik me helemaal klaar voor de killere herfst- en winterdagen.

⇣⇣⇣ PIN IT ⇣⇣⇣

Fibremood - pola jurk - Mind The maker
Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

  1. Saskia
    15 november 2019

    Je doet me zin krijgen in zo’n jurk! Staat je inderdaad heel mooi.
    Grappig, die evolutie in de favoriete taal van ons gebroed. Hier heb ik er die nog in de fase ‘boeit niet’ zitten (dit antwoorden ze op van alles en nog wat) en de oudste is aanbeland in ‘Moet ik daar dan zitten skimmelen (in AN: schimmelen)’. Be prepared 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.