Thea to the max

Thea maxi jurk - hack zonen 09

De laatste tijd werd er weer wat genaaid ten huize An, maar het tempo waarmee dat hier op de blog raakt, loopt duidelijk wat trager. Maar uitstel is geen afstel… Dames en heren, ziehier mijn Thea maxi-jurk.

De zomerdip

Sharon hackte haar eigen patroon en zwierde dat ergens in de zomer op Instagram en ik was meteen verkocht. Er hingen al twee Thea’s in mijn kast en die zijn een plezier om te dragen. Een jurk zou al helemaal top zijn.
Alleen is de zomer hier niet echt het meest productieve naaiseizoen en dus begon ik er pas aan toen de herfst al in zicht was. Tenslotte was er weinig behoefte tot het dragen van jurken in de zomer. Mijn garderobe bestond eerder uit fleece en afritsbare broeken om de IJslandse koude te trotseren.

Thea Maxi Jurk

Maar met de start van het nieuwe schooljaar wierp ik weer eens een blik op de nieuwe stoffencollectie. En ik was direct verliefd. Ik vind de stoffencollecties die deze herfst op de markt komen zo mooi. De warme kleuren van groen, bruin, diep rood, petrol, oker,… passen perfect bij mij als herfsttype.

Mijn oog viel op een prachtige blauwe/groen/grijze stof met bruine vlekken van Madeline De Stoffenmadam die heel soepel viel en wel wat zwaarte had. Ideaal voor dat najaar.

Uiteindelijk maakte ik van de Thea probleemloos een jurk dankzij de helder uitgeschreven hack-handleiding van Zonen09. Dit keer koos ik voor de eerste maal voor de mouw op ellebooglengte om wat variatie in mijn maxi-jurkgarderobe te krijgen. Want er hangen er ondertussen wel wat maxi jurken in de kast hier.

Draag wat je maakt

Ik ben zot content van dit maaksel. Het duurde even voor de jurk hier op de blog verscheen, maar ik droeg ze al zo vaak. Niet alleen omdat ze kreukvrij uit de wasmachine komt, maar ook omdat ze geweldig comfortabel zit. Als ik het vaak draag en er graag naar terug grijp, weet ik dat ik het perfecte kledingstuk heb gemaakt.

PIN IT!
An, kort en bondig. 37 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, fotografie, creëren en traag leven. Ik ben sinds kort een thuisblijfmama voor mijn 2 zonen van 8 en 10 jaar met ADHD. In mijn zoektocht naar een bewust en eenvoudig leven ontdekte ik duurzaamheid, plantaardig eten en minimalisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: