fbpx

Een May-Belle in flanel

Ik testte het nieuwe patroon van Iris May Patterns: de May-Belle. Niet alleen een patroon voor meisjes, maar dus ook voor jongens. Het bewijs… dit knuffelzachte hemd voor de zoon.

De lege kasten

Begin september mestte ik zeer enthousiast de kleerkasten van de kinderen uit en toonde het resultaat op Instagram. Er bleef amper goedzittende en mooie kledij over voor het komende herfstseizoen.
Wilde ik niet het nieuwe patroon May-Belle van Iris May testen om zo de garderobe wat aan te vullen? Twijfel. Want hoewel ik heel graag hemdjes naai, blijven ze ook veel te vaak in de kast hangen.

May-Belle in flanel

Tot ik bij Madeline De Stoffenmadam botste op een zalig, zachte flanel met groene ruiten. Jaaa, een houthakkershemdje. Dat ging het worden!

Vorig jaar kocht ik voor elk van hen een houthakkershemdje en maakte er een foto voor onze kerstkaart mee. Dit jaar kan het rode hemdje naar de jongste zoon en dus kan de oudste wel een nieuw exemplaar gebruiken.

adhd - schoolrapport

Ik vind houthakkershemdjes DE MAX. Zo lekker zacht en casual. Dat past helemaal bij de nonchalance van mijn jongens.

Het patroon werd getest en goedgekeurd. Het is een losser patroon wat het ideaal maakt voor een wat meer casual look. Ik hou vooral van de manier waarop die ronde zoom wordt afgewerkt. Geen gepruts meer met omzomen in de bochten. Zo handig!

Je kan van May-Belle trouwens ook een jurk maken. Het is een patroon voor jongens én meisjes. Ideaal voor al die naaisters met dochters én zonen.

De zoon reageerde trouwens super enthousiast op zijn hemd én op de zachtheid van de stof tijdens het dragen. Dus, ik ben nu officieel jaloers en wil ook een houthakkers hemd. Laat die gezellige herfstdagen maar komen.

May-Belle in flanel

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Davina
  7 oktober 2019

  Superleuk staat dat houthakkershemd hem seg!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 oktober 2019

   Ik vind dat ook. Maar dat is niet geheel objectief natuurlijk 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.