fbpx

Billie – de nieuwe zoon van Zonen 09

Een doodeenvoudig T-shirtpatroon met een dozijn opties en een perfecte pasvorm.  Dat is Billie.  Billie, waar was je al die tijd?

Naar zo’n goed passend T-shirtpatroon ben ik al zo lang op zoek.  Mijn laatste poging tot simpel T-shirt dateert al van februari. Het toekan T-shirt dat ik overtekende van een Retro Rock & Robots-shirt.  In die blogpost schreef ik het al:

Ik wilde van de tricot graag een T-shirt maken, maar had eigenlijk geen geschikt patroon.  Ik heb al aardig wat T-shirts en longsleeves gemaakt maar ik bleef telkens wat ontevreden achter.

Wel, ik kan u vertellen, Billie heeft dit probleem voor mij opgelost.  Vanaf nu zal er hier ook bandwerk kunnen gebeuren.  Of ook niet, want door de eindeloze extra’s en opties kan je er evengoed pareltjes van maken.

Enveloppehals, V-hals, ronde hals, vals knopenpat, raglanmouwen of niet, korte mouw, lange mouw, zakjes, biaisboord, mouwboord of omzomen… Alles is mogelijk en alles is stap-voor-stap uitgelegd met zéér duidelijke, begeleidende foto’s. Daarbovenop krijg je nog een heleboel tips voor het naaien met tricot en andere rekbare stoffen en voor het (eventueel) afwerken met een overlock.  Een ware mini-tricotbijbel. Zelfs zonder naailessen kan je hier perfect mee aan de slag.IMG_2633_edited-1

Deze Lucky Bastard mocht het Billie-patroon (en het Wolf-patroon, hou donderdag deze blog maar in het oog 😉 ) van Zonen 09 testen. Ik koos voor de optie V-hals, de ronde mouw en het zakklepje.

Als stof koos ik voor het overschotje van de o zo mooie Finch Fabrics bergentricot. Ik maakte er al een Ole met windstopper mee en ben hier zo verliefd op. Die kleuren, I love it. Deze mooie stof was voorzien om al veel vroeger in de winkels liggen, maar omdat ze bij Finch Fabrics streven naar perfectie, werd het een beetje later. Normaal gezien zou hij nu echt bijna in de (web)winkels moeten aankomen.

Ik koos maat 116 voor mijn 6-jarige en die zit perfect.  Uiteraard moet een Billie in bergenstof ook geshowd worden in de bergen, tijdens de koters hun eerste echte dagtocht. De foto’s brengen me direct terug in vakantiestemming.  Billie zonen 09 DSC_0566_edited-1 DSC_0582_edited-1 DSC_0587_edited-1 DSC_0599_edited-1 IMG_3214_edited-1 IMG_3279_edited-1

 

Ook de bijna 5-jarige wilde hem graag eens passen.Billie zonen 09 t-shirt patroon IMG_2646_edited-2

 

Billie is te krijgen in 34!! maten.  Van maat 80 tot maat 176 en dan heb je van elke maat ook nog eens een smalle versie.  Mijn zonen zullen tot diep in hun tienerjaren geen T-shirts te kort komen, dat weet ik nu al zeker.

Stof en patroon:

Tricot – Bergen van FinchFabrics ↑↓ groene boordstof – voorraad ↑↓  knoopje  – een cadeautje bij mijn bestelling bij MonDepot

Billie  – Zonen 09 ↑↓ maat 116 – geen wijzigingen ↑↓ VANAF DONDERDAG 27 AUGUSTUS 2015 VERKRIJGBAAR

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

32 Reacties

 1. eva maria
  24 augustus 2015

  Die stof is inderdaad geweldig schoon! En ja, Billie… lijkt me weer een toppatroon, eentje om eindeloos te (her)gebruiken. Zonen 09: ik ben en blijf grote fan!

  Beantwoorden
 2. With Love - by Eva
  24 augustus 2015

  De bergentricot is mijn favoriete Finch tot nu toe; zodra hij in de winkels ligt, doe ik een voorraadje in! Heel toffe vakantiefoto’s!

  Beantwoorden
 3. majella
  24 augustus 2015

  sjansaard (gelukzak)!!! Testen voor Zonen 09, ge zijt een grote madam!
  Echt een hele toffe combinatie en ik geef je 100% gelijk: ze blijven Billie dragen tot ze, later, je huis uit zijn 🙂

  Beantwoorden
 4. Melanie
  24 augustus 2015

  Super mooi! En die kleur boord erbij, helemaal perfect! Kan niet wachten op het patroon en de stof trouwens ook 😉

  Beantwoorden
 5. Staruur
  24 augustus 2015

  Super!! En samen met die ole! Zalig! Ik kijk al uit naar het patroon!

  Beantwoorden
 6. Miss Wobie
  24 augustus 2015

  supermooi! Ik verlang al om ook een Billietje te maken!

  Beantwoorden
 7. lunatiek
  24 augustus 2015

  Heel mooi en vooral de vele opties spreken me aan… heb jij de gewone of smalle versie gebruikt?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 augustus 2015

   Ik maakte de gewone.

   Beantwoorden
 8. Woohoo by Davina
  24 augustus 2015

  Weer eentje voor mijn lijstje! <3

  Beantwoorden
 9. Mieke Jansen
  24 augustus 2015

  Echt geweldig mooi! Zou ik in de winkel ongetwijfeld voor staan draaien. Ik kan al niet wachten op billie!

  Beantwoorden
 10. Saskia_Sazul
  24 augustus 2015

  “Naar zo’n goed passend T-shirt patroon ben ik al zo lang op zoek.” Same here! Ik heb ook nog geen enkele versie naar tevredenheid gemaakt. Maar nu heb ik goede hoop. Joepie!!! Dit is alvast een prachtig exemplaar.

  Beantwoorden
 11. jochapeau
  24 augustus 2015

  Zalig !

  Beantwoorden
 12. inspinration
  24 augustus 2015

  Super mooi gedaan en ook fijn een “restje” stof kunnen gebruiken.

  Beantwoorden
 13. Na dit te zien nog meer zin om er dit weekend direct in te vliegen 🙂 een mooie Billie!

  Beantwoorden
 14. babs atelierke
  24 augustus 2015

  mooi mooi, ik ben wel heel tevreden over de raglans van ottobre, ik neem ze twee maten kleiner dan vallen ze echt skinny voor mijn skinnyboys en verleng ze dan, soms met ne elastische paspel soms zonder, soms met handzakjes op de buik soms zonder, er zijn veeeeel mogelijkheden met een gewone t-shirt he

  Beantwoorden
 15. luckymieke.blogspot.be
  24 augustus 2015

  Deze t-shirt is echt top! Allé lap, we hebben weer kosten donderdag 😉 Maar kom, voor zonen09 doen we onze portemonnee graag open 🙂

  Beantwoorden
 16. Sylvia
  24 augustus 2015

  Laat Billie maar komen, ik ben ook al lang op zoek naar het perfecte T-shirt patroon! Jouw versie is in ieder geval de perfectie zelve! Prachtig en je zonen staan er allebei ontzettend knap mee!

  Beantwoorden
 17. Zonen 09
  25 augustus 2015

  Wat een lieve blogpost An, zoveel schone woorden. De lokale ondernemer dankt je! 🙂 Voor deze post en voor je testtijd en -energie. Die maakten Billie absoluut nog beter.

  Beantwoorden
 18. Fruits de Mère
  25 augustus 2015

  Tof!! Dat die Billie maar rap komt 😉

  Beantwoorden
 19. Judith (Dietemiet)
  25 augustus 2015

  Tof shirtje en leuke foto’s!! Ik ga ook eens piepen op de site van Zonen09, want T-shirtjes kun je blijven maken.

  Beantwoorden
 20. YeRaSi
  25 augustus 2015

  Oh! Super zeg! Uw beschrijving doet me zin krijgen om er onmiddellijk aan te beginnen. Heel erg mooi T-shirt!

  Beantwoorden
 21. Billie | Paspelpoezen
  25 augustus 2015

  […] jullie nog meer Billies zien, neem dan eens een kijkje: hier en […]

  Beantwoorden
 22. Wikkelgatjes
  25 augustus 2015

  Wat een geluk!!! Een zonen 09-patroontje mogen testen én een “stofvoorproefje”, zooooo jaloers!! Ik denk dat beide in mijn virtueel winkelmandje zullen komen!!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  Beantwoorden
 23. Khadetjes
  26 augustus 2015

  ♥ de zoon – ♥ het patroon – ♥ het stofje, wat een combinatie!
  [En wat grappig… voor mijn zesjarige moest ik de 128 gebruiken 😉 #blijkbaargrootuitgevallen]

  Beantwoorden
 24. The Needle Of Choice
  26 augustus 2015

  Nog één dagje, nog één dagje! Ik kan bijna niet wachten, zeker na jouw prachtige versie te zien! Love het V-halsje, ben ik nog nooit in geslaagd!

  Beantwoorden
 25. xohanax
  26 augustus 2015

  Wauw wat leuk zeg!! Eindelijk een patroon voor een t-shirt die net dat tikkeltje anders is 🙂
  Het ideale patroon om mij eens te wagen aan de V-hals.

  https://xohanax.wordpress.com/

  Beantwoorden
 26. […] Billie maakte je maandag al kennis.  Maar er ziet vandaag nog een andere zoon van Zonen 09 het […]

  Beantwoorden
 27. […] Billie – De nieuwe zoon van Zonen 09 […]

  Beantwoorden
 28. […] Billie – de nieuwe zoon van Zonen 09 […]

  Beantwoorden
 29. […] Billie de nieuwe zoon van Zonen 09 […]

  Beantwoorden
 30. […] Billie de nieuwe zoon van Zonen 09 […]

  Beantwoorden
 31. […] lapje overschot van vorig jaar dat ik kreeg van Finch Fabrics.  Ik maakte er vorige zomer al een Billie en een Ole […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.