Billie – de nieuwe zoon van Zonen 09

Een doodeenvoudig T-shirtpatroon met een dozijn opties en een perfecte pasvorm.  Dat is Billie.  Billie, waar was je al die tijd?

Naar zo’n goed passend T-shirtpatroon ben ik al zo lang op zoek.  Mijn laatste poging tot simpel T-shirt dateert al van februari. Het toekan T-shirt dat ik overtekende van een Retro Rock & Robots-shirt.  In die blogpost schreef ik het al:

Ik wilde van de tricot graag een T-shirt maken, maar had eigenlijk geen geschikt patroon.  Ik heb al aardig wat T-shirts en longsleeves gemaakt maar ik bleef telkens wat ontevreden achter.

Wel, ik kan u vertellen, Billie heeft dit probleem voor mij opgelost.  Vanaf nu zal er hier ook bandwerk kunnen gebeuren.  Of ook niet, want door de eindeloze extra’s en opties kan je er evengoed pareltjes van maken.

Enveloppehals, V-hals, ronde hals, vals knopenpat, raglanmouwen of niet, korte mouw, lange mouw, zakjes, biaisboord, mouwboord of omzomen… Alles is mogelijk en alles is stap-voor-stap uitgelegd met zéér duidelijke, begeleidende foto’s. Daarbovenop krijg je nog een heleboel tips voor het naaien met tricot en andere rekbare stoffen en voor het (eventueel) afwerken met een overlock.  Een ware mini-tricotbijbel. Zelfs zonder naailessen kan je hier perfect mee aan de slag.IMG_2633_edited-1

Deze Lucky Bastard mocht het Billie-patroon (en het Wolf-patroon, hou donderdag deze blog maar in het oog 😉 ) van Zonen 09 testen. Ik koos voor de optie V-hals, de ronde mouw en het zakklepje.

Als stof koos ik voor het overschotje van de o zo mooie Finch Fabrics bergentricot. Ik maakte er al een Ole met windstopper mee en ben hier zo verliefd op. Die kleuren, I love it. Deze mooie stof was voorzien om al veel vroeger in de winkels liggen, maar omdat ze bij Finch Fabrics streven naar perfectie, werd het een beetje later. Normaal gezien zou hij nu echt bijna in de (web)winkels moeten aankomen.

Ik koos maat 116 voor mijn 6-jarige en die zit perfect.  Uiteraard moet een Billie in bergenstof ook geshowd worden in de bergen, tijdens de koters hun eerste echte dagtocht. De foto’s brengen me direct terug in vakantiestemming.  Billie zonen 09 DSC_0566_edited-1 DSC_0582_edited-1 DSC_0587_edited-1 DSC_0599_edited-1 IMG_3214_edited-1 IMG_3279_edited-1

 

Ook de bijna 5-jarige wilde hem graag eens passen.Billie zonen 09 t-shirt patroon IMG_2646_edited-2

 

Billie is te krijgen in 34!! maten.  Van maat 80 tot maat 176 en dan heb je van elke maat ook nog eens een smalle versie.  Mijn zonen zullen tot diep in hun tienerjaren geen T-shirts te kort komen, dat weet ik nu al zeker.

Stof en patroon:

Tricot – Bergen van FinchFabrics ↑↓ groene boordstof – voorraad ↑↓  knoopje  – een cadeautje bij mijn bestelling bij MonDepot

Billie  – Zonen 09 ↑↓ maat 116 – geen wijzigingen ↑↓ VANAF DONDERDAG 27 AUGUSTUS 2015 VERKRIJGBAAR

 

 

32 thoughts on “Billie – de nieuwe zoon van Zonen 09

 1. sjansaard (gelukzak)!!! Testen voor Zonen 09, ge zijt een grote madam!
  Echt een hele toffe combinatie en ik geef je 100% gelijk: ze blijven Billie dragen tot ze, later, je huis uit zijn 🙂

 2. “Naar zo’n goed passend T-shirt patroon ben ik al zo lang op zoek.” Same here! Ik heb ook nog geen enkele versie naar tevredenheid gemaakt. Maar nu heb ik goede hoop. Joepie!!! Dit is alvast een prachtig exemplaar.

 3. mooi mooi, ik ben wel heel tevreden over de raglans van ottobre, ik neem ze twee maten kleiner dan vallen ze echt skinny voor mijn skinnyboys en verleng ze dan, soms met ne elastische paspel soms zonder, soms met handzakjes op de buik soms zonder, er zijn veeeeel mogelijkheden met een gewone t-shirt he

 4. Deze t-shirt is echt top! Allé lap, we hebben weer kosten donderdag 😉 Maar kom, voor zonen09 doen we onze portemonnee graag open 🙂

 5. Laat Billie maar komen, ik ben ook al lang op zoek naar het perfecte T-shirt patroon! Jouw versie is in ieder geval de perfectie zelve! Prachtig en je zonen staan er allebei ontzettend knap mee!

 6. Wat een lieve blogpost An, zoveel schone woorden. De lokale ondernemer dankt je! 🙂 Voor deze post en voor je testtijd en -energie. Die maakten Billie absoluut nog beter.

 7. Wat een geluk!!! Een zonen 09-patroontje mogen testen én een “stofvoorproefje”, zooooo jaloers!! Ik denk dat beide in mijn virtueel winkelmandje zullen komen!!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 8. ♥ de zoon – ♥ het patroon – ♥ het stofje, wat een combinatie!
  [En wat grappig… voor mijn zesjarige moest ik de 128 gebruiken 😉 #blijkbaargrootuitgevallen]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *