fbpx

Nononsonsmomsmins uitdaging: week 3

nononsonsmomsmins week 3 minsgame 90-90 regel

De derde week van de uitdaging is ook al achter de rug, wat gaat dat snel.  Tijd voor een overzicht.

 

Week 3

De aantallen beginnen ondertussen al hoog op te lopen. Elke dag gaan er 14+ items weg. Aangezien ik vorig jaar al een minsgame deed, is het nu toch net wat uitdagender. Nu kan ik niet meer een kast opentrekken en sowieso aan mijn dagaantal komen. Er moet al wat meer gezocht worden. Maar net dat geeft dan ook weer een goed gevoel. Het begint hier echt wel in orde te komen op rommelgebied.

Mijn uitdagers in de facebookgroep zijn alvast heel goed bezig. Sommigen hebben de smaak helemaal te pakken en zijn niet meer te stoppen. Hun hele huis moet er aan geloven. Anderen houden het dan weer wat meer bescheiden zoals ik. Maar iedereen houdt er een goed gevoel aan over en daar doen we het voor.

Na week 1 en week 2, is het nu de beurt aan week 3. Dit deed ik allemaal weg:

90-90 regel

Nog een tip die het afscheid nemen van spullen wat kan vergemakkelijken: de 90-90 regel.
Heb je het item de laatste 90 dagen gebruikt?
Ga je het de volgende 90 dagen gebruiken? 
Is het antwoord op beide vragen nee, dan kan je er afstand van doen.
Zelf gebruik ik de 180-180 regel. Heb ik het de vorige 6 maanden gebruikt? Ga ik het de volgende 6 maanden gebruiken? Op die manier cover ik een heel jaar en zitten seizoensgebonden artikelen zoals een ijsjesmaker en skigerief er ook in. Wanneer ik iets een heel jaar niet gebruik, laat ik het meestal gaan.

En zo gaan we vandaag de laatste week in. Volgende week woensdag is het officieel gedaan. Al kunnen zij, die er geen genoeg van krijgen, doorgaan tot 31 januari.

Aan iedereen die meedoet: veel succes in deze laatste week!!!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.