fbpx

Skifun in charmant Oostenrijk

skifun in oostenrijk

De laatste dagen van 2018 brachten we in Oostenrijk door. Voor ons geen grijze kerst, maar een witte. Inclusief 4 dagen zon. Zon, sneeuw, een paar skilatten en lekker eten. Dat volstaat.

Sinds de kinderen voldoende kunnen skiën trekken we niet alleen in de paasvakantie naar de sneeuw, maar ook in de kerstvakantie. Voor een korte versie dan. Enkel onder ons vier. Geen les meer voor de kinderen, maar 4 dagen samen er op uittrekken.

De charme van Oostenrijk

We kiezen steeds voor een gezellig gourmethotel, uitgebaat door de familie Steindl, op een half uurtje rijden van de pistes. Mijn man is er kind aan huis, want hij bracht er al zijn wintersportvakanties door. Het eten is er fenomenaal lekker. Het heet niet voor niets gourmethotel natuurlijk.

In de paasvakantie gingen we al skiën in Zwitserland en Frankrijk, maar Oostenrijk blijft voor mij toch het beste skiland. De hutten op de piste, het eten en de authentieke, gezellige sfeer maken van Oostenrijk een skitopper.

En jawel, deze vakantie gebeurde het onvermijdelijke. Voor het eerst kon ik mijn kinderen niet meer volgen. Auch!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. liezewiezewoes
  17 januari 2019

  zalig! Nena leert sinds vorig jaar ook skiën, mila gaat nu deze krokus voor de 6e keer mee. Ik hou ook erg van oostenrijk om te skiën, al lit mn hart wel in dat kleine italiaanse dorp waar ik zelf leerde skiën en waar de meisjes nu ook al jaren leren skiën 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 januari 2019

   Ik ging nog nooit in Italië skiën. Ik denk voornamelijk omdat het verder rijden is. Maar het eten in Italië zal ook wel geweldig zijn. 🙂

   Beantwoorden
 2. Evelien
  23 januari 2019

  Dag An,

  in de krokus gaan we voor de eerste keer met het gezin skiën. Mijn dochter (5j) en ik kunnen niet skiën, mijn man wel.
  Heb je inzichten in wat ik zeker niet mag vergeten & waar ik misschien niet aan ga denken?
  Een ski uitrusting lijkt me logisch, maar misschien zijn er nog andere dingen waar een niet-skiër niet aan denkt?

  Thx, Evelien

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   23 januari 2019

   Hey Evelien,
   Zo tof. De skiuitrusting is het belangrijkste. Je voorziet best voldoende laagjes i.p.v. 1 fleece. Meestal hebben kinderen het ook veel warmer dan ons. Hand-/ voetwarmers kunnen handig zijn voor als het heel koud is, maar in de praktijk gebruiken we dat niet zo veel.
   Pantoffels, crocs of aanstekers zijn handig voor in het hotel. Gemakkelijk aan en uit in de schoenenkamer waar je je skibotten aandoet.
   Veel plezier!
   Grtjs, An

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: