fbpx

Ga wegwerpplasticvrij!

sodastream - goreusable

We schakelden al volledig over op kraantjeswater en ook de herbruikbare rietjes zijn al enige tijd de standaard bij ons. En vanaf deze week kan ik daar nog iets aan toevoegen met de SodaStream

Wegwerplasticvrij

Wegwerpplastic is een gigantisch probleem voor onze planeet. Dat zag ik onlangs nog in een beklijvende documentaire op National Geographic.

We doen hier ons best om onze consumptie van wegwerplastic te verminderen, maar perfect is het zeker niet. Maar ik geloof er ook in dat perfectie nergens voor nodig is. Beter veel mensen die wat bewuster consumeren dan enkelingen die het perfect doen.

SodaStream

We kopen hier sinds we kraantjeswater drinken nog maar weinig plastic flessen. Maar als we er kopen is het voor bruiswater en frisdrank. We hadden natuurlijk ook kunnen kiezen voor glazen flessen, maar op één of andere manier krijgen we dat niet ingepland in ons leven. De lege bierbak die hier al meer dan een jaar staat stof te vergaren is daar het bewijs van.

En dus leek een SodaStream systeem de ideale oplossing voor ons gezin. In mijn omgeving hebben al heel wat gezinnen zo’n systeem en ik hoorde er alleen maar lovende woorden over. Tijd dus om dat zelf eens te testen.

Je kan met SodaStream, door een druk op de knop, bruis toevoegen aan je kraantjeswater. En wie wil kan er later zelfs frisdrank van maken door er siroop aan toe te voegen.

Zelf heb ik de Spirit van SodaStream. Je klikt gewoon de cartouche met co2 in de houder, je vult de fles met kraantjeswater en klikt ze in de houder. Je drukt een paar keer op de knop en klaar. Ik stond zelf een beetje versteld van de simpelheid.

De cartouches zijn hervulbaar. Je geeft je oude af in het verkooppunt en koopt daar een nieuwe. Geen extra afval dus. Heerlijk toch.

My Only Bottle

SodaStream komt nu ook met iets nieuws: My Only Bottle. Het is de eerste hervulbare én vaatwasbestendige fles die je ook nog eens heel handig kan meenemen op avontuur. Ideaal voor zij die onderweg af en toe wat meer sprankel willen dan plat water.

De fles van 500ml ziet er geweldig mooi uit – het oog wil tenslotte ook wat – en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik heb de Icy Blue. Hij klikt dus gewoon rechtstreeks op je SodaStream systeem.

Steun de Plastic Soup Foundation

Je kan je registreren op www.myonlybottle.be en ervoor zorgen dat je als eerste de My Only Bottle kan bestellen. My Only Bottle kost 9,99 euro en per verkocht exemplaar via SodaStreamstore.nl schenkt SodaStream 1 euro aan de Plastic Soup Foundation. Je investeert op die manier dus ook in onderzoek naar wegwerpplastic.

Dat zijn twee vliegen in één klap en daar houden we van.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.