fbpx

Een bergvakantie met kinderen

Intersoc bergvakantie met kinderen Wengen

Een leuke bergvakantie met kinderen lijkt in de hoofden van vele mensen onmogelijk.  Zeurende kinderen, die om de 2 minuten vragen hoe ver ze nog moeten stappen, lijkt nu niet bepaald de meest ontspannende en aantrekkelijke vakantiegedachte die er is.  Maar dan kennen ze Intersoc nog niet.

Bergvakantie opbergen?

Zwanger en met een dreumes van 15 maanden werd ons meermaals gezegd dat we onze bergvakanties zouden moeten opgeven.  Dat we voortaan wel naar een zwembad gingen trekken of naar de zee en het strand. Want gelukkige kinderen,  dat betekent gelukkige ouders.  Met die stelling ben ik slechts deels akkoord, want ze geldt ook omgekeerd: gelukkige ouders dat betekent ook gelukkige kinderen.Intersoc bergvakantie met kinderen

Doorheen het jaar staat ons leven hoofdzakelijk in het teken van de kinderen, we doen er als ouders alles aan om hen zo goed mogelijk te ondersteunen.  Maar dat lukt alleen maar als je ook voldoende voor jezelf zorgt zodat je niet op reserves draait. Je moet dus zorgen dat je energievoorraden tijdig aangevuld worden.

Een strandvakantie in een warm land is misschien iets waar veel mensen hun batterijen van opladen, maar die van ons niet.  Ik kan niet goed tegen de hitte en de zon en na een tijd word ik gewoon onrustig van het niets doen.
Een actieve bergvakantie daar laad ik wel helemaal van op, maar dat is dan weer heel moeilijk te combineren met kinderen.  Want zeurende kinderen staan nu ook niet bepaald hoog op mijn ideale-vakantie-lijstje en is eerder een energievreter dan een energiegever.Intersoc bergvakantie met kinderen Wengen

Toch niet

Gelukkig leerden we de maand voor ik zwanger werd, op onze bergvakantie in Zwitserland, Intersoc kennen.  We hoorden verdacht veel Vlamingen rondlopen in dat kleine bergdorpje Zinal. Toen we de Intersoc vlaggen zagen wapperen vielen de puzzelstukjes in elkaar.

Met Intersoc vonden we onze ideale vakantiepartner voor een actieve bergvakantie met kinderen. Hun vakantieformules zijn zo flexibel dat iedereen er zijn ideale vakantie kan samenstellen.  Je bent vrij om te doen en te laten wat je wil.  Je hebt tegenover niemand een verplichting, maar je kan wel steeds terugvallen op de professionele en familiale omkadering van Intersoc.

De voordelen van Intersoc Family vakanties

 • Kinderclubs vanaf 3 maanden tot 18 jaar –  Zonder enige verplichting of verantwoording of inschrijving.
 • Avondanimatie voor groot en klein – Vrijblijvend, met aparte activiteiten voor groot en klein.  Quiz, loopwedstrijd, Vlaamse kermis, kindershow,…
 • Lekkere buffetten met een apart kinderbuffet (waar grote mensen ook mogen gaan aanschuiven 😉 ) en genoeg dessert voor iedereen. Geen hamsteren nodig.
 • Aximfo – Alle toeristische informatie over activiteiten in de omgeving liggen uitgewerkt en in het Nederlands klaar in een aparte hoek van het hotel.  Je hoeft dus zelf niet uit te zoeken hoeveel iets kost, waar je moet parkeren, welke trein je moet nemen,…  Elke dag staan er (wandel)gidsen klaar om je een woordje uitleg te verschaffen over de activiteiten die je in de omgeving kan doen én over de wandelingen en excursies die Intersoc zelf organiseert.  Veel dingen kan je dus gewoon mee in groep doen.  Hou je daar niet van, dan heb je alle info ter beschikking om er zelf op uit te trekken.
 • Eigen taal – Het hele hotel is één grote Vlaamse Intersoc Family.  Kinderen kunnen zonder probleem zich vrij bewegen in het hotel, want iedereen die ze tegenkomen spreekt gewoon hun eigen taal.  Van de koks tot het onderhoudspersoneel en de animatieploeg.
 • Schoentjesdienst – voor jonge kinderen komen er animatoren ’s avonds aan de kamerdeur luisteren en verwittigen je wanneer je kindje huilt of feest viert.  Je bent niet gebonden aan je hotelkamer en kan gerust nog een drankje drinken beneden in de bar.
 • Vaak All – in: vol pension (indien je er een dag op uit wil trekken, maak je ’s morgens een lunchpakket om mee te nemen), drankjes in de bar en kinderijsjes zijn inbegrepen.Intersoc Palace run

Vrijheid & vrijblijvendheid

Voor ons is het grootste voordeel van Intersoc de vrijblijvendheid.  Heb je geen zin in een wandeling met de groep? Of heb je geen zin in de drukte van een quiz en lees je ’s avond liever een boek.  Alles kan en mag.  Ik heb me nog nooit verplicht gevoeld om iets te doen waar ik geen zin in heb.  Het is tenslotte vakantie.  Je kan een heel sociale vakantie hebben, maar je kan ook perfect met je gezin tijd alleen doorbrengen.

We hoeven ook als ouder zelf niet constant de kinderen te entertainen.  Ze leren er direct vriendjes kennen en er is altijd wel iets voor hen te doen.

Ons evenwicht

Ondertussen zijn onze kinderen al wat groter en zitten ze allebei in de maxiclub.  Ze kiezen nu ook al wat bewuster voor wat ze willen doen en wat niet.  Bij het begin van elke periode hangt het schema van de clubs uit en kiezen ze uit wat ze zeker niet willen missen van het programma.  Wij plannen onze stevige wandelingen meestal dan in.  Enkele dagen reserveren wij als gezinsdagen en doen we bewust uitstapjes samen. Andere dagen vragen de kinderen wat wij gaan doen en vergelijken ze dat met de activiteit van de club.  Ze kiezen dan zelf wat ze het liefst willen doen. Voor het eerst kozen ze af en toe zelfs bewust om een namiddag met ons mee te wandelen in plaats van mee te doen met de clubactiviteiten.  Ik moet nog steeds in mijn wang knijpen, maar werkelijk, het is écht gebeurd.
Wij vonden alvast, dankzij Intersoc, het ideale evenwicht tussen onze noden, die van de kinderen en die van het gezin.  Hoe proberen jullie op reis dat evenwicht te bewaren?


Meer lezen?

Verslag van onze Intersoc zomerreis naar Wengen – zomer 2018

Over onze Intersoc zomerreis naar Zinal – zomer 2016

Verslag van onze Intersoc zomerreis naar Aussois – zomer 2015

10 redenen waarom mijn batterij van skiën oplaadt

Een bergvakantie met kinderen - Intersoc

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

8 Reacties

 1. Melanie
  5 augustus 2018

  Superleuk! Ik ken Intersoc niet, maar ben dan ook Nederlandse en woon daar ook. Benieuwd of er ook een Nederlandse variant van bestaat.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   5 augustus 2018

   Geen flauw idee eigenlijk. Ik hoop voor jou van wel ?

   Beantwoorden
 2. Eilish
  6 augustus 2018

  Je bent een perfecte ambassadeur voor de vakanties!
  Toevallig heb ik gisteren mijn dochter op de trein gezet om voor het eerst een werkvakantie te gaan doen in Sankt Moritz.
  Altijd fijn om te weten dat de vakantiegangers de inspanningen van die vrijwilligers ook waarderen.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   6 augustus 2018

   Oh spannend seg! Sankt Moritz is ook een prachtige bestemming. Haar vrije tijd vullen zal geen enkel probleem zijn ☺️.
   Het werk van de vrijwilligers maakt echt het verschil ?

   Beantwoorden
 3. Tamara
  7 augustus 2018

  Ik denk dat net zoals niet alle volwassenen hetzelfde type vakantie leuk vinden, dat ook geldt voor kinderen. Er zomaar van uitgaan dat kinderen een vakantie in de bergen niet leuk zullen vinden is dan ook nogal kortzichtig. Het lijkt me zelfs veel meer afwisseling en avontuur te bieden dan een strandvakantie, al vraagt het misschien wat meer inspanning.

  Dit jaar is onze vakantie in Nederland door de aanhoudende hitte bijna een strandvakantie geworden, maar ik ben er vrij zeker van dat we met een kwakkelweertje evenveel plezier hadden gemaakt. Ik had vooraf vanalles opgezocht: wandeltochten, fietstochten, kindvriendelijke musea, dierenparken en speeltuinen, … en we kiezen ook voor een plek waar kinderanimatie is, precies omdat Giel daar heel graag aan deelneemt.

  Een 4-tal jaren geleden hadden we trouwens een vakantie met veel regen, maar ook voldoende droog weer om te gaan wandelen (en dan nog, op vakantie blijf je niet binnen omdat het regent, dan doe je gewoon een regenjas aan). Giel die toen nog maar 3 was kon ineens kilometers stappen omdat hij steeds maar van plas naar plas sprong of in de modderpoelen op onderzoek ging… hij had de tijd van zijn leven, en wij ook!

  Ik hoop dat naarmate de kinderen ouder worden we ook in overleg leuke vakanties blijven vinden voor ons allemaal…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 augustus 2018

   Een vakantie die niet naar het zuiden gaat heeft het voordeel dat je geen verwachtingen hebt voor het weer. Je gaat er vanuit dat het slecht zal zijn en je stelt je daar op in. En uiteindelijk valt het dan altijd beter mee dan verwacht. En idee van regen ga je niet dood. We zijn niet van suiker hé. 😉

   Beantwoorden
 4. Lies
  10 augustus 2018

  Ook wij hebben al heel wat berg- en wandelvakanties achter de rug met onze twee zonen. Altijd veel plezier én enthousiaste kinderen gehad. Onze helden zijn nu 7 en (bijna) 10. Ze kozen dit jaar zelf voor een trektocht van een week met een ezel. Kampeergerief en eten voor 7 dagen moeten mee, dus die ezel is wel nodig! We vertrekken volgende week en kijken er echt alle vier naar uit.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 augustus 2018

   Wauw! Zo tof! Dat worden herinnering voor het leven

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.