fbpx

Tweedehands verkopen: hilarisch of om mee te huilen?

Verkopen op tweedehands: hilarisch of om mee te huilen

Ik verkoop zelden iets tweedehands.  Ik vind ‘het gedoe’ het geld gewoon niet waard. Het was dan ook jaren geleden dat ik iets op Tweedehands te koop aanbood.  Nu ik het zoekertje voor mijn oude camera online zette, weet ik ook weer waarom.  *zucht*

Door mijn oude camera, die hier werkloos in de kast lag sinds mijn upgrade, verzamelde ik nog eens wat moed om hem toch tweedehands te verkopen. De centen die ik ervoor zou krijgen, wilde ik graag opzij zetten voor een statief of een filter of… Kortom mijn budget wat aanvullen met wat extra fondsen voor die nieuwe hobby van mij. Een motivator om het toch nog eens te proberen. Ik bekeek de vraagprijs van andere, gelijkaardige camera’s en bleef daar wat onder.  Ik wil er immers gewoon vanaf, niet te veel onderhandelen, geen gezever.  Oh boy, I was wrong.

Een zoekertje online

In het weekend besloot ik impulsief om het zoekertje online te zetten.  Binnen een paar uur had ik al enkele reacties. Ik voelde me licht euforisch.  Yes, dit ging goed komen. De reacties kwamen via chat, een nieuwe functie waar ik het bestaan nog niet vanaf wist.  Er werd geboden via chat of er werd gevraagd wat ik er nog voor wilde. Alsof dat nog niet duidelijk was via mijn zoekertje.  *roloog*  Wie de vraagprijs biedt, krijgt hem meteen, anders wacht ik nog wat af.  Die boodschap gaf ik iedereen mee.

De soap

Uiteindelijk kreeg ik de dag nadien een officieel bod met mijn vraagprijs.  Ik spreek die persoon dus aan om een afspraak te maken waarop ik de vraag krijg hoeveel megapixels de camera heeft.  Ik antwoord op de vraag (een antwoord dat trouwens ook gewoon op google te vinden is, dus ik voelde de bui al hangen). Meneer of mevrouw ziet plots af van de aankoop. *zucht*
Geen nood denk ik, ik contacteer de volgende wel in de wachtrij.  Want uiteraard boden de andere geïnteresseerden via chat ook miraculeus ineens mijn vraagprijs.
En wat krijg ik als antwoord van de volgende die mijn vraagprijs bood?! Juist ja, hoeveel ik voor mijn camera vraag.  Laten we zeggen dat ik eventjes met mijn mond vol tanden zat, want haar bod met de vraagprijs stond er gewoon boven te pronken.
Ik weet niet of ik dit hilarisch moet vinden of ermee moet beginnen huilen.  Maar aan deze zever verdoe ik liever geen tijd.

Wat nu?

Misschien ontbreek ik één of ander gen.  Misschien moet ik de fun zien in het spel van onderhandelen.  Maar ik zie er de fun niet van in.  Ik krijg daar stress van.  Ik erger mij eraan.  Ofwel ben je oprecht geïnteresseerd of wel niet. Die grijze zone daartussen kan ik niet zo goed vatten precies.  Misschien moet ik het zoekertje gewoon offline halen en op zoek gaan naar één of ander goed doel en mijn eigen wensen van een statief nog wat aan de kant zetten.  Of misschien heb ik wat tips nodig van geboren verkopers.

Tweedehands en ik, wij lijken niet voor elkaar gemaakt.

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

13 Reacties

 1. eva
  9 augustus 2018

  Haha, nog nooit problemen gehad met die Tweedehands, altijd alles keurig verkocht, betaald en opgehaald. Ik ben wel uit al die regionale GIFT-toestanden op FB gestapt: wat was dat zeg??? Daar zal ik dan een gen voor missen 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   9 augustus 2018

   Kan ik u inhuren? ?

   Beantwoorden
   1. Eva
    13 augustus 2018

    Nee ????

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
     13 augustus 2018

     Dju toch

     Beantwoorden
 2. biekep_biezonder
  9 augustus 2018

  Harghl, helaas is wat je vertelt heel herkenbaar. Ik steek daar gewoon geen energie meer in. Alles moet tegenwoordig gratis zijn of je geraakt er niet vanaf.
  Omgekeerd had ik als potentiële koper ook al eens miserie met een verkoper die niet wilde dat ik bij hem thuis ging kijken. Wou per sé afspreken op ‘neutraal terrein’. Omdat het ging over een electroapparaat, wou ik dit niet (ik wilde het apparaat eerst zien werken!). Enfin, ben uiteindelijk gewoon een nieuw toestel gaan kopen in een electrozaak.
  Is dat een D90 die je wegdoet?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   9 augustus 2018

   Ja, ik dacht ik probeer het nog eens ?. Ondertussen staan er nog 2 in de wachtrij. Dus ik denk wel dat het zal lukken om hem te verkopen.
   Er staat hier zo ook al eventjes een kinderfiets om te verkopen. Maar ik ontbreek de moed gewoon om er aan te beginnen.
   Het is trouwens een D3100.

   Beantwoorden
 3. Evelien
  9 augustus 2018

  Hatelijk hé! Ik koop graag 2e hands, maar ik haat het verkopen ook. Onlangs probeerde ik nog eens te verkopen via de marktplaats van Facebook. Dat ging wonderwel vlot!

  Beantwoorden
 4. Wanda
  9 augustus 2018

  De man des huizes verkoopt ook af en toe fotomateriaal, en ook via Tweedehands.be …. Er zijn blijkbaar ook groepen op Facebook waar je terecht kan. Ik ken dat voor naaispullen, maar het bestaat ook voor fotospullen 😉 Ik heb trouwens ook hekel aan dat gedoe, echt hé, ofwel heb je serieuze interesse ofwel zwijg je gewoon ! Kinderfietskes hebben wij al gekocht en verkocht via de marktplaats van Facebook, en dat ging inderdaad vlotjes. Succes met de verkoop ! Enne, als je eens een statief wil uitproberen, hier ligt vanalles 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   9 augustus 2018

   Die marktplaats op Facebook zal ik eens opzoeken

   Beantwoorden
 5. Mimaloki
  9 augustus 2018

  Ik volg je. Tweedehand s is meestal de energie niet waard tenzij je het voor de spreekwoordelijke appel en ei weg doet.

  Beantwoorden
 6. Eilish
  9 augustus 2018

  Vroeger verkochten ze bij Fnac ’tweede klik’-toestellen, tweedehands dus. Geen idee of ze dat nog doen met alle snelle evoluties van nu. Misschien eens navragen of ze daar interesse hebben?

  Beantwoorden
 7. Vitess_tine
  10 augustus 2018

  Ik verkoop heel vaak tweedehands, maar bijna alles via specifieke Facebookgroepen. Er kruipt wel wat tijd in, maar ik krijg heel vaak nog een mooi bedrag dus wel de moeite waard. Op Tweedehands moet je altijd veel info geven. Dus alles voorkauwen zodat niets moet opgezocht worden. Heel veel foto’s voorzien en veel trefwoorden toevoegen zodat het bij veel zoekacties verschijnt.
  Je zal hem zeker verkocht krijgen, want het is een degelijke camera!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 augustus 2018

   Bedankt voor de tips. Iets om rekening mee te houden in de toekomst

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: