fbpx

Met de koters in de bergen

De lange rit huiswaarts zit nog vers in de kleren, maar toch zit het erop voor dit jaar.  De reizen zijn achter de rug.  Deze zomer werden we extra verwend want we gingen maar liefst twee keer andere oorden verkennen.  Een keer met de hele schoonfamilie naar de streek rond Bordeaux en één keer naar de bergen met het gezin.

In de buurt van Bordeaux logeerden we in een prachtig kasteel, waar de fantasie van de koters meerdere hoogtepunten kenden.  Toen ze daar bovenop nog eens een ‘echt’ ridderzwaard kregen, was er geen stoppen meer aan.  Er werden draken gedood en prinsessen bevrijd.  Het was een plezier om naar te kijken.chateau le vert arbis

Voor onze bergbestemming kozen we zoals altijd voor Intersoc omdat het gewoonweg top is:

 • kinderclubs overdag
 • begeleid wandelprogramma
 • allemaal Belgen, ook het hotelpersoneel
 • de aanwezigheid van een arts of verpleger
 • avondanimatie voor volwassenen en kinderen
 • al de bovenstaande items zijn vrijblijvend

Het is niet simpel om op bergvakantie te gaan met kleine kinderen, maar door de uitgebreide omkadering die Intersoc biedt, lukt het prima.  Wij trekken er al eens -al dan niet begeleid- op uit om een hoge col te beklimmen terwijl de kinderen zich in het hotel prima vermaken in de kinderclub.  De kinderclubs zijn ingedeeld per leeftijd en voorzien een aangepast programma.  Zo gaan ze ook zelf al op dagwandeling en de oudere kinderen gaan zelfs op tweedaagse. 

Allemaal verblijvend.  Doe je mee, goed, doe je niet mee, ook goed. 

We kiezen meestal om ongeveer de helft van onze reis dingen met de kinderen te doen en de andere helft op ons niveau.  Zo heeft iedereen het wat naar zijn zin en blijft er toch nog wat tijd over om als koppel dingen te doen. 

Toen we de eerste keer meegingen, kwam ook het schuldgevoel boven.  Hoort het wel dat we onze kinderen ‘dumpen’ in de kinderclub?  De andere Intersoccers stelden me gerust: iedereen gaat door die fase de eerste keer.  Na enkele jaren Intersoc-ervaring kan ik inderdaad bevestigen dat dit gevoel er niet meer is.  Nu is het soms bijna omgekeerd: we krijgen een schuldgevoel als de kinderen niet naar de club kunnen.  Ze willen zich samen met hun nieuwe vriendjes amuseren.  Naar wat ik zie, zal dat er in de toekomst niet op verbeteren.  De ouders van oudere kinderen zien hun kinderen soms amper. 

Kortom, wij hebben onze ideale mix gevonden.  Een reis waarbij elk gezinslid zijn batterijen kan opladen en toch kan genieten van qualitytime met elkaar.  Meer moet dat voor ons niet zijn.

Dit jaar kozen we voor Aussois in de Franse Alpen.  Het kleinste Intersoc-hotel. 

Turijn Torino TurinWe gingen op uitstap naar Turijn en namen de veel te dure Fréjustunnel (43 euro enkele rit, alstublieft dank u wel) om er te geraken, we aten een echte Italiaanse pizza met een gelato als dessert.

wandeling kindjes 1Collage IMG_3251_edited-1We deden voor de eerste keer een dagtocht met de koters.  8 km en 500 hoogtemeters en dat allemaal zonder dragen.  Ik kan het nog altijd niet geloven. 

intersoc aussois cascade st benoitWe gingen naar de familiepicknick die het hotel organiseerde aan de Cascade St Benoit waar de papa’s zich maar al te graag opofferden om dammetjes te bouwen.  De kinderen waren in de minderheid, ik zeg het u.

IMG_3272_edited-1pointe de l'observatoire IMG_3269_edited-1 IMG_3206_edited-1 IMG_3210_edited-1We stapten een paar hoogtemeters bij elkaar die ons prachtige vergezichten opleverden. 

We vonden het weer veel te plezant en veel te kort.

Gelukkig is de Intersoc-brochure voor de wintersport ook al onderweg naar onze brievenbus.  Mij hoor je niet klagen. 


Hier vind je meer informatie over Intersoc-reizen.  Om aan Intersoc-reizen te kunnen deelnemen moet je lid zijn van de CM.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

13 Reacties

 1. Myriam
  17 augustus 2015

  ZALIG!!!

  Beantwoorden
 2. Nathalie
  17 augustus 2015

  Heerlijk! Wij gaan die formule toch ook ne keer moeten uitproberen!

  Beantwoorden
 3. Sylvia
  17 augustus 2015

  Heel interessant uw Intersoc tips! Wij zouden deze winter voor het eerst willen gaan skiën met onze kids en dachten ook aan Intersoc. Zou je dit ook aanbevelen voor heel jonge kindjes (zoon 4j en dochter in dec 2j)?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 augustus 2015

   Wij gaan sinds twee jaar skiën met de kindjes (nu bijna 5 en 6) en gaan volgend jaar terug. Met jonge kindjes hebben ze ons de paasvakantieperiode aangeraden omwille van de minder koude temperaturen. De 3 en 4 jarigen staan 2 uurtjes per dag op de latten. De jongere kindjes blijven in de club. Zinal is qua kamers top en de (kinder)animatie in de paasvakantie is super leuk. En dat er een dokter aanwezig is, daar hebben we ook al veel aan gehad. Met jonge kindjes weet je nooit. (Of als je slecht valt zoals ik en scans moet laten nemen) 😉

   Beantwoorden
 4. boomie
  17 augustus 2015

  Intersoc is inderdaad top! Wij kijken ook al uit naar de winterbrochure…

  Beantwoorden
 5. Bieke
  17 augustus 2015

  Wij zijn ons al aan t vergapen op de wintervakanties die nu online staan! Maar een kleine correctie: je hoeft geen lid te zijn van de CM, mits betaling van een toeslag van 60€ (of 70€, enfin het aansluitingsgeld eigenlijk) mag je als niet CM’er ook mee!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 augustus 2015

   Oh, dat wist ik niet. Handig!

   Beantwoorden
 6. The Needle Of Choice
  17 augustus 2015

  Zalig! Ik krijg ‘boenk’ goesting om de vakantie voor volgend jaar al te gaan plannen, al zal er nog gedragen moeten worden de jongste zal dan twee zijn). Ik heb de Intersoc brochures gelijk besteld!

  Beantwoorden
 7. Statuur
  18 augustus 2015

  wauw! Zag er zalig uit! Zou ook wel eens de bergen willen doen. Maar de kids zijn geen grote wandelaars. Ik hou intersoc eens in het oog! Gr

  Beantwoorden
  1. Saskia SSeWS
   18 augustus 2015

   Waar is de tijd dat ik voor de zoveelste keer op de nachttrein richting Zwitserland of Frankrijk zat voor enkele weken (maanden) intersoc avontuur. Ik ging meer dan 30 keer mee als medewerker (afwas, babyclub, tafeldienst, onderhoud, bar, receptie, …), zalige tijden heb ik er meegemaakt. Maar ondertussen al bijna 15 jaar geleden, ik mis het wel een beetje!
   Leuk te weten dat het ook voor de gasten een zalig concept is!

   Beantwoorden
 8. YeRaSi
  20 augustus 2015

  Super leuke post! Ik had net een week voordien de post “10 redenen om met intersoc op vakantie te gaan” geschreven 🙂 Waar het hart van vol is… Nog veel plezier met de vakantieplannen en wie weet gaan we wel eens samen op vakantie dan 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   20 augustus 2015

   Oh, ik ben al eens gaan lezen. Dat zijn idd 10 goede redenen 🙂 Leuke blog, die kende ik nog niet. Je hebt een volger bij!

   Beantwoorden
 9. Sofie
  25 augustus 2015

  super! Hier ook een zalige wandelvakantie mer intersoc achter de rug. 2 jaar geleden voor het eerst, maar toen jongste kindje nog in draagrugzak, en kleinere uitstapjes. Dit jaar naar st moritz en kindjes stapten heel flink! 75 km in totaal gestapt met kindjes (5 en 7 jaar), wek geen 1000 m omhoog ?Wij samen ook nog een grote dagtocht en 2 kleinere, wanneer kindjes in club waren.
  Wij hadden het er zo erg naar onze zin dat we 2 dagen bijboekten ter plaatse, we wisten niet dat dat kon.
  In st moritz kan je ook veel met de buggy wandelen, veel vlakke paadjes. In zinal was dat minder mogelijk.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.