fbpx

Eerste communie – Thema Woodland & Beer

De eerste communie is vandaag al een week achter de rug.  Na het thema ‘Cactus’ van vorig jaar, koos de communiecant dit jaar voor het thema ‘Woodland’.  Ik laat je zien hoe ik dit thema uitgewerkt heb op een budgetvriendelijke manier.

Woodland & beer

De jongste zoon die zijn communie deed, behoort tot het ras der verzamelaars.  Alle kleine schatten die hij onderweg tegenkomt neemt hij mee, om ze te verzamelen op zijn nachtkastje. Sinds we elke dag te voet naar school gaan en daarbij een stuk door een (hoofdzakelijk) naaldbos stappen, stapelen de eikels en dennenappels zich dan ook in grote getale op. Gelukkig is hij nog redelijk selectief en worden enkel de grootste en mooiste dennenappels meegenomen.
Toen ik in het najaar mijn hersenen aan het pijnigen was over een thema voor deze communie, was het snel duidelijk dat we wel iets moesten doen met al die dennenappels.  Zo werd de eerste steen van het communiethema gelegd.
Bij een bos hoort, vond ik, ook een bosdier: herten, eekhoorn, vos of …  Uiteindelijk koos hij voor een beer.

Ik probeerde online wat inspiratie te zoeken rond mijn ideeën, maar liep vlug vast.  Met dennenappels kom je nogal snel bij Kerstmis uit.  Nu niet echt de sfeer die ik wilde creëren in het hartje van de lente.  

Uitnodigingen, foto’s en fotokaarten

Voor de foto’s trokken we naar het bos. Geef toe, voor een graffitimuur poseren zou wat vreemd geweest zijn. Ik vond het ideale kader in de speelzone van Meetshovenbos hier vlak in de buurt.  De speelzone is omgeven door naaldbomen.  Beter kon het echt niet worden.   Een paar experimenten met het fototoestel en wat poses later, kwam ik thuis met héél veel beeldmateriaal.  

Ik ging met deze foto’s en het illustratiepakket, dat ik ook al gebruikte voor de uitnodigingen, aan de slag.  Ik koos voor een drieluik kaart met een matte afwerking zoals vorig jaar.  De matte afwerking draagt bij aan de natuurlijke uitstraling die ik graag wilde bereiken.

Voor de kaartjes die uitgedeeld werden aan de klas koos ik wel voor een (standaard) glanzende afwerking.  Deze kaartjes werden gedrukt in een grotere oplage en zo wilde ik toch wat de kosten drukken.

Tafeldecoratie

Het tafellaken en de kraft-tex onderleggers zijn een overschot van de communie van vorig jaar.  De bloemenvaasjes zijn uitgewassen bokalen spaghettisaus die ook al tijdens het communiefeest van vorig jaar dienst deden.  Ik koos voor donkergroene servetten en vond dat wel mooi combineren met rose-gold / koper.  Ik vond mijn rose-gold gading bij Studio Lala en kocht er de koperen rietjes, de groene vlagjes, de naamkaartjes, het koperen touw, de confettiballonen en de tafelconfetti.
Dit jaar zette ik de ballonnen op ballonstokjes om zo de aankoop van (het dure) helium te vermijden. Bovendien blijven de confetti’s met lucht ook mooi plakken tegen de rand van de ballon, iets wat met helium veel moeilijker lukt.  De ballonnen stak ik in de vaasjes, samen met wat witte bloemen.

De boomstammetjes voor de theelichtjes werden gemaakt door mijn papa.  Rond de vaasjes kwamen dan de dennenappels die de zoon gespaard had doorheen het jaar.

Het takje groen dat je nog op de tafels ziet, knipte ik gewoon van de haag die onze tuin scheidt met die van de buren. eerste communie - thema woodland & beer

Bedankjes

Jarenlang stak de berg van Atelier Pierre mijn ogen uit, maar kocht ik hem niet.  Door de bergen op de uitnodiging en het woodland-thema vond ik de aankoop nu toch verantwoord.  Ik wilde heel graag de dubbele berg, maar die kon ik helaas nergens meer vinden.  Toch wat balen.  Uiteindelijk stelde ik me tevreden met het enkele exemplaar.
Ik kocht als bedankjes de mini beer puzzel van Atelier Pierre.  Zowel de berg als de beren van Atelier Pierre vond ik bij Paper To Be. Ik voorzag de berenpuzzel van een sticker in de stijl van de fotokaart en uitnodiging. Zo vormde alles een mooi geheel.
De andere bedankjes bestonden uit doorschijnende doosjes (AVA Papierwaren) met Maltezers die moesten doorgaan als berenpoep. Ik presenteerde ze mooi op één van de boomschijven die ik kreeg van Elke.eerste communie - thema woodland & beer

Communie-outfit

De communie-outfit van de zoon werd volledig door mezelf gemaakt.  Net zoals mijn outfit.  Je kan er hier en hier meer over lezen.

Het feest

We huurden een tent, een springkasteel en zorgden voor een traiteur die kwam barbecuen. We bestelden prachtig weer voor 6 mei en de rest…. dat is ondertussen geschiedenis.   

Eerste communie - woodland en beer thema - low budget

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

8 Reacties

 1. Sarah P.
  13 mei 2018

  Met 1 woord: Wauw! Dat heb je weer prachtig gedaan. Elk detail klopt.
  Ik heb men inspiratie van het cactus communie thema dit jaar gebruikt voor men zoontje zijn lentefeest. Wel een deel een eigen twist aangegeven. De reacties waren ook super.
  Bedankt voor je creativiteit en dat we ervan mogen mee genieten op deze fijne blog.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 mei 2018

   Zo fijn om te lezen! Bedankt voor de lieve woorden! x

   Beantwoorden
 2. saskia
  13 mei 2018

  Complimentjes van mijnentwege! Een heel leuk thema heb je daar gevonden en alles zo goed doordacht.
  Proficiat (voor je organisatietalent en als mama van zo’n leuke communicant)!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 mei 2018

   Oh, dank je wel x

   Beantwoorden
 3. Anna Helena
  14 mei 2018

  Heel mooi gedaan!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 mei 2018

   Thnx

   Beantwoorden
 4. lielebeesje
  14 mei 2018

  Supertof gewoon, en helemaal af!

  Beantwoorden
 5. Wauw, wat is dat allemaal prachtig seg!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.