fbpx

Mijn outfit voor de communie

Nadat het feestvarken zelf al voorzien werd van een zelfgemaakte outfit zal ook ik in mei niet in mijn blootje moeten lopen.  Ik maakte net zoals vorig jaar mijn jurk zelf.

Imani

De stof lag geduldig in mijn kast te wachten.  Een lap viscose van Atelier Brunette die ik zorgvuldig bewaarde voor dit project na het zien van haar jurk.  In mijn hoofd zag ik de Imani jurk wel als geschikte kandidaat voor de lap stof én de gelegenheid.

Deze jurk werd genaaid op het naaiweekend van begin maart.  Waar ik ook deze jurk maakte.  Dat maakt dat het naaiweekend vooral in het teken stond van mezelf en de uitbreiding van mijn lente/zomergarderobe.

Het resultaat vind ik alvast geweldig en ook de jurk zelf is technisch helemaal niet moeilijk om te maken.  Geen rits en geen knopen.  Het model van de jurk komt tot stand door de riem in de taille. De aangesneden driekwart mouwen met de wijde hals vind ik erg flatterend. Misschien enkel niet zo praktisch met BH bandjes die durven komen piepen. Ik ben trouwens duidelijk niet de enige fan van Imani, want ik kreeg onmiddellijk een goedkeurende blik van de man – aka mijn fotograaf. Moonstone Blue van Atelier Brunette - Imani jurk La Maison Victor

Met deze jurk zal je me dus zien verschijnen naast mijn zoon op zijn grote dag in mei.  Met eronder waarschijnlijk de koraalroze pumps, die ik ook vorig jaar droeg op de communie van de oudste zoon.  Een bijpassende vestje heb ik ook nog in mijn geminimaliseerde kledingkast hangen en mijn oorbellen recupereer ik van vorig jaar. Het zal dus uiteindelijk nog een vrij budgetvriendelijk outfit zijn.  Als dat niet flink is van mij.

Stof en patroon

↑↓Viscose Moonstone Blue van Atelier Brunette – bij De Stoffenkamer

↑↓Imani jurk – La Maison Victor ↑↓editie sept/okt 2017

____________________________________________

Dit is blogbericht 35/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

18 Reacties

 1. Delphine
  25 maart 2018

  Een hele mooie jurk, ook mama zal dus stralen

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 maart 2018

   x

   Beantwoorden
 2. Catherine - MamC
  25 maart 2018

  Zeeeeeeeeer geslaagd!

  Beantwoorden
 3. CreativEls
  25 maart 2018

  Ik ben fan ! Ja, want ook ik heb deze stof in mijn kast liggen om een Imani van te maken, alleen ontbrak het me nog aan tijd en goesting. Maar nu ik jou versie zie begint het toch te kriebelen om er aan te beginnen en als het weer nu ook nog begint te keren.
  Heel mooi !

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 maart 2018

   Bij deze een spreekwoordelijk schop onder je kont 😉

   Beantwoorden
 4. Eefje
  25 maart 2018

  Heel mooi!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 maart 2018

   Dank je!

   Beantwoorden
 5. TinneV@naaisgerief
  25 maart 2018

  Oh, ik ben ook fan hoor?. Heel erg mooi!

  Beantwoorden
 6. Valérie
  25 maart 2018

  Waaauuwww super knap !!!

  Beantwoorden
 7. Katrien
  25 maart 2018

  Ha, ik (her)ken die jurk van ergens … ? je zal wel geen kreukvrije outfit hebben … de viscose is prachtig op rol, maar als kledingsstuk niet mogelijk om kreukvrij te houden

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   26 maart 2018

   Aha, jij bent dus diegene waarbij ik de combi zag. Ik kon me het niet meer herinneren wie het was. Merci voor de inspiratie.
   Ja, dat van de kreuken wist ik helaas al. So be it.

   Beantwoorden
 8. Carla
  26 maart 2018

  Deze versie vind ik mooier dan het originele in de LMV. Ben benieuwd naar een foto van jullie allemaal.

  Beantwoorden
 9. Lize
  26 maart 2018

  Het is een hele mooie jurk!

  Beantwoorden
 10. Davina
  26 maart 2018

  Heel flink! Ik ben ook fan van Imani, maakte er ook al twee 😉
  Dit is ook een heel mooi stofje ervoor, model staat je heel erg goed! En die pumps maken het helemaal af!

  Beantwoorden
 11. Anna Helena
  26 maart 2018

  Mooi stofje, mooi model.

  Beantwoorden
 12. saskia
  26 maart 2018

  Je straalt in deze jurk! En zo leuk dat je kan recycleren, want inderdaad, de perfecte schoenen bij een outfit zijn niet altijd deze die je nadien afdraagt.

  Beantwoorden
 13. Tamara
  27 maart 2018

  Prachtig!!! Staat je super!!

  Ik twijfelde een tijdje geleden of ik de stof zou kopen, maar ik wist nog niet voor welk patroon, dus ik wachtte af… ondertussen hoorde (en zag) ik dat de stof immens hard kreukt en zoek ik dus maar verder naar een geschikt stofje. Maar ach, eigenlijk maakt het ook niet zoveel uit he, blijft mooi, met of zonder kreukjes!

  Beantwoorden
 14. Mimaloki
  30 maart 2018

  Mooi! Ziet er feestelijk uit!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.