fbpx

Zonen 09 Patron – Eerste communie 2018, dé outfit

eerste communie outfit zonen 09 - jack, cisse en theo

Jihaa!! De communieoutfit voor de zoon is klaar. Ruim op tijd, maar daar heb ik een goed reden voor. Als verse Patron van Zonen 09 mag ik dan ook met korting strooien.

Ik kies voor kleur

Voor het tweede jaar op rij heb ik een zoon die zijn eerste communie doet. Ook dit jaar wilde ik weer zelf de communieoutfit naaien, want ik wil kleur. Iets wat je weinig ziet in de communiecollecties in de winkels, toch voor jongens. Dat van de meisjes bekijk ik niet echt ;-).

De kleur van het hemdje lag al vast toen ik de double gauze bij Pieke Wieke zag. Groen met wat zilveren accenten. Ik zag er veel feest in.

De patronen lagen ook al lang vast: JACK, THEO en CISSE. 3 parels uit de Zonen 09 patronencollectie.

Patron van Zonen 09

Een samenwerking met Zonen 09 als ‘Patron’ zag ik dan ook meteen zitten. Liefde verspreiden voor kwalitatief, duurzaam en creatief werk van bij ons, zoals dat van Zonen 09, en met 10% korting mogen strooien, is dan ook iets wat ik met veel enthousiasme doe. Lijkt je zo een partnerschap met Zonen 09 als blogger/instagrammer je ook wat? Dan kan je steeds contact opnemen met Zonen 09.

Patron worden over een communieoutfit in Zonen 09 betekende natuurlijk wel dat ik plots in stevige actie moest schieten, want ik wilde de outfit begin februari tonen. De zoektocht naar bijpassende stoffen voor de blazer JACK en de broek CISSE werd dan ook direct gestart.

Aangezien het kerstvakantie was en met 2 kinderen stoffenwinkels afschuimen hier niet echt een leuke bezigheid zou zijn, zocht ik online. Ik wilde voor JACK een petrol kleur en voor CISSE oranje. Maar op een computerscherm is het moeilijk te bepalen of de kleuren ook werkelijk bij de stof voor het hemd zullen passen, dus bestelde ik eerst van alle kleuren petrol en oranje een stofstaaltje.

De staaltjes werden vakkundig op de stof gelegd en zo kon ik perfect de 2 bijpassende kleuren bepalen. De nodige meters stof werden bij Driessenstoffen in mijn winkelwagentje geladen en besteld. In afwachting begon ik alvast aan het hemdje.

Deel 1: THEO

Het hemdje hield ik basic. Geen toeters en bellen, geen hoekjes en geen paspel. Enkel een zakje.

Deel 2: JACK

Voor de voering van JACK viel mijn oog op een prachtig katoentje bij Bellelien, dat ook nog eens in solden stond. Net zoals vorig jaar vertelt de voering van de blazer wat meer over het thema waarin het communiefeest zal plaatsvinden. Een subtiele verwijzing dus. Je kan je dus al een idee vormen waar ik naartoe wil met het feest. Binnenkort kan je er hier meer over lezen. Nog even geduld dus.

Ik ging voor de optie paspelzakken met klep en een rugsplit. Ik ging voor de klassieke versie van de blazer. Maar je kan dat natuurlijk ook veel simpeler houden. JACK heeft tonnen opties, maar zelfs in de simpelste basisversie is het een knap patroon, dat dan ook nog eens relatief snel in elkaar zit. De uitgebreide fotohandleiding loodst je dan ook moeiteloos door elke stap. Want, believe me, zonder die handleiding zou ik ook niet geweten hebben hoe ik aan zo een rugsplit moest beginnen.

Vind je alleen aan zo een JACK beginnen toch nog wat beangstigend, dan kan je ook inschrijven voor de JACK workshop bij Madeline De Stoffenmadam, onder mijn begeleiding.

Deel 3: CISSE

Voor de broek hetzelfde verhaal, simpel. Geen paspel, geen zichtbare contrasten. In de voering van de 2 rugpaszakjes werkte ik wel met de stof van het hemdje. Maar dat is van buitenaf niet zichtbaar.
De broek maakte ik veel te lang en zoomde ik nog niet om, om in mei niet het risico te lopen dat ze te kort zal zijn. Omzomen doe ik dus pas later. Voor de foto’s plooide ik hem gewoon eventjes naar binnen.

Doordat ik voor JACK, CISSE en THEO met verschillende kleuren werkte, hield ik de details en accenten sober. Zelfs de knopen hield ik zoveel mogelijk toon op toon om het geheel niet te druk te maken.

Deel 4: schoenen

De schoenen vond ik bij Hippe Schoentjes, hier vlakbij. Ik trok met zijn outfit naar de winkel zonder te veel verwachtingen. Ik had nooit verwacht dat ik schoenen ging vinden die bij zijn kleurrijke outfit zouden passen. Ergens dacht ik dat het witte sneakers moesten worden. Tot dat ik de leuke schoenen zag van WILD. De olifanten hadden net dezelfde kleur petrol als het vestje en dat oranje nestelringetje was een perfecte match met zijn broek. JIHAA!

Al zorgen de schoenen toch nog wel een beetje voor spanning, want zijn maat op de groei was al verkocht en dus moest ik zijn huidige schoenmaat nemen. Hij heeft voorlopig nog wat overschot, maar zijn voeten mogen dus echt wel geen groeischeut meer krijgen. Duimen jullie mee.

Deel 5: de korting

Kriebelt het nu bij je om ook aan de slag te gaan met de patronen van Zonen 09 dan heb ik goed nieuws.

Ik mag je 10 % korting aanbieden op de volgende patronen uit de Zonen 09 collectie:

 • THEO
 • CISSE
 • JACK
 • OLE
 • JACOB

Allemaal patronen waarmee je een leuke feestoutfit mee kan maken. Je gebruikt hiervoor de code: FEESTENINZONEN09 in de Zonen 09 patronenschop. De code is geldig vanaf nu tot en met maandag 12 februari 2018.

Buy now, or cry later

eerste communieoutfit in Zonen 09: Jack, Cisse en Theo

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

19 Reacties

 1. Kim (jadeden)
  5 februari 2018

  Prachtig!
  Ga ik onthouden voor volgend jaar!
  Nu een jaartje rust 😉

  Beantwoorden
 2. saskia
  5 februari 2018

  Geslaagd met grote onderscheiding! En dan nog zo vroeg klaar …
  Ik hou van de eenvoud en de kleuren. En heel zeker ook van de kleine details zoals de voering (toch nog benieuwd … iets met bergen???) en de hippe schoenen! Volgens mij komt het wel goed met de schoenen!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   5 februari 2018

   Merci voor de schoenensupport ;-). Thema ‘Bergen’. Waar haal je dat nu vandaag? Haha!!

   Beantwoorden
 3. Nadia
  5 februari 2018

  Wauw, wat een mooie combinatie! Hier een ‘feest van de Vrijzinnige Jeugd’ op 24 maart, maar verder dan een affe (op knoopsgaten en knopen na) Theo ben ik nog niet geraakt. Ik gebruikte jouw feestdagen-Theo’s als inspiratie trouwens en kocht ook het stofje van Robert Kaufman :-)… Nu nog stof vinden voor een broek…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   5 februari 2018

   Oh zo leuk om te lezen. Dat komt helemaal goed hoor. Op een kleine 2 maanden speel jij dat helemaal klaar!

   Beantwoorden
 4. Sara
  5 februari 2018

  Super! Ik moet er nog aan beginnen. Welk merk zijn de schoenen? Die zijn geweldig!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   5 februari 2018

   Ze zijn van het merk ‘WILD’

   Beantwoorden
 5. 128
  5 februari 2018

  Top outfit! Een oranje broek, ik zou er nooit op komen. Maar bij jou klopt het al weer volledig ?

  Beantwoorden
 6. Sharon
  5 februari 2018

  Maar zo zo zo piekfijn! Wat heerlijk om dat te zien en te weten dat jullie gaan feesten met Zonen 09 erbij! Ik wel jullie nu al heel veel plezier en duim keihard voor luie voeten!!!

  Beantwoorden
 7. Lieve Mariën (Pieke Wieke)
  5 februari 2018

  Wauw, wat een prachtige outfit! Eenvoudig met toch prachtige feestelijke accenten. Nu krijg ik hier toch een streske, want ook hier moet er dit jaar een feestoutfit geproduceerd worden.

  Beantwoorden
 8. Tamara
  5 februari 2018

  Wat een topcombinatie!! Je zoon staat er superknap mee!!

  Ik ben stilletjes aan’t denken welke richting ik uit wil, en qua patroontjes zal het wel quasi (of volledig) overeenkomen met jouw keuze… niet moeilijk met zo’n geweldige patronen.

  We weten nog maar 1,5 maand dat zoonlief zijn 1ste communie gaat doen, dus ik heb nog wat tijd nodig… in elk geval bedankt voor de inspiratie en ik duim dat die schoenen nog zullen passen!

  Beantwoorden
 9. isabelle
  6 februari 2018

  Zalige outfit!! Kleuren matchen perfect en terug prachtige afwerking!
  Toppertje in deze feestoufit, hij zal de schoonste outfit hebben!

  Beantwoorden
 10. withlovebyeva
  6 februari 2018

  Wat een top-outfit! Basic en toch kleurrijk, dat zie ik graag.

  Beantwoorden
 11. Wauw zo mooi <3

  Hier beginnen we er na de vakantie ook aan om een mooi jurkje voor de dochter te naaien voor haar eerste communie, volgend jaar is de zoon terug aan de beurt voor zijn plechtige communie dus ik hou deze patronen al zeker in mijn achterhoofd.

  Beantwoorden
 12. Piepow
  6 februari 2018

  Helemaal top! Super gecombineerd en wat een oog voor perfecte afwerking heb jij zeg.

  Beantwoorden
 13. Nathalie V
  6 februari 2018

  Prachtig!

  Beantwoorden
 14. eva
  7 februari 2018

  Fan van de binnenkant van Jack!
  Mooi werk, An.

  Beantwoorden
 15. Femke
  22 september 2018

  Ik wil me ook wagen aan zo’n communiepak, voor volgend jaar voorjaar.
  Mag ik vragen welke stofkeuze je voor de blazer, broek en blouse gebruikt hebt? Alvast bedankt.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   22 september 2018

   Hoi Femke,
   De broek en de blazer zijn uit een gabardine gemaakt. De broek gabardine zonder stretch en de blazer mét. Niet bewust of zo, enkel de kleur was belangrijk hier.
   Het hemdje was in een double gauze gemaakt.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.