fbpx

Eerste communie 2018 – thema en uitnodiging

eerste communie uitnodiging - woodland - bos

Twee jaar op rij een eerste communie, dat betekent twee keer op rij een feestje organiseren.  

Houvast

Ik probeer elke keer rond een thema te werken, of het nu bij een verjaardag is of over een ander feestje gaat, een thema met een bijbehorend kleurenschema biedt me houvast.
Pinterest is daar een ideaal hulpmiddel bij, al kan de hoeveelheid ideeën soms ook wat te overweldigend zijn.  

Vorig jaar ging de eerste communie door rond het thema cactus, met daarbij ook een subtiele verwijzing in de outfit van de eerste communiekant.

Dit jaar besloot ik hetzelfde principe toe te passen en verstopte ik een subtiele hint in de binnenkant van zijn zelfgemaakte outfit.  Ik twijfelde tussen verschillende thema’s waaronder een tropical feestje, maar aangezien de zoon weinig heeft met ananassen of ander tropisch fruit, kwam de inspiratie voor het uiteindelijke thema vanzelf.

Woodland

Het werd ‘Woodland’, oftewel bos.  Iets wat helemaal bij het feestvarken past.  Elke dag stappen we door het bos van en naar school en elke keer vindt mijn verzamelaar wel één of andere mooie dennenappel, eikel of andere bosschat die de moeite waard is om mee naar huis te nemen.  De zoon was dan ook meteen enthousiast en we besloten alle mooie dennenappels die we tegenkwamen onderweg te verzamelen voor op zijn communie.  Ondertussen hebben we al een mooie bak vol, want we zijn al enkele maanden duchtig aan het verzamelen.

Het feest zal dus draaien rond bos en bosdieren, met uiteraard natuurtinten in groen en bruin voor het kleurenschema en met veel dennenappels.

Uitnodiging

Eenmaal het thema bepaald, kon ik aan de uitwerking van de uitnodiging beginnen.  Ik vond een prachtig illustratiepakket met bomen en bergen.  Kon het nog beter worden? De zoon gaf me zijn zegen en ik ging ermee aan de slag in Photoshop.

Ik ging weer voor het vertrouwde concept als het over kaarten maken gaat: een eigen ontwerp dat ik laat afdrukken. communie uitnodiging 2018 woodland - smartphoto

Ik koos net zoals vorig jaar voor een standaard postkaartformaat met afgeronde hoeken, mat papier en een kraftkleurige envelop.  Iets wat perfect past bij de natuurlijke look die ik wilde creëren.
Het resultaat is helemaal ons ding en we zijn zijn er dan ook super blij mee.

Ook de fotobedankjes zullen binnenkort in dezelfde stijl ontworpen worden. Al moeten we daarvoor wel eerst nog een fotoshoot organiseren natuurlijk.uitnodiging eerste communie - woodland - smartphoto

Cadeau

The best things in life, aren’t things

staat er op de uitnodiging, want ook dit jaar koos het feestvarken voor een reis naar Disneyland Parijs.  Ik kan hem geen ongelijk geven.

____________________________________________

Dit is blogbericht 3/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

14 Reacties

 1. Davina
  16 februari 2018

  Superknappe uitnodigingen en heel leuk thema! Zo zie je maar dat iets ‘gewoons’ ook superleuk kan zijn als thema, ik vind dat je daar je (bij)beroep van zou kunnen maken joh, zo tof!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 februari 2018

   Dat lijkt me wel leuk, maar of dat echt haalbaar is…

   Beantwoorden
 2. saskia
  16 februari 2018

  Oh waw, zo’n uitnodiging zou ik ook wel in mijn bus willen krijgen ;-)! Alleen al maar om het kaartje enkele maanden op mijn kast te laten staan en te genieten! Veel plezier nog in je voorbereidingen. Je bent er duidelijk een ‘krack’ in!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 februari 2018

   Moh, zo lief. Merciekes x

   Beantwoorden
 3. lielebeesje
  16 februari 2018

  Waw, supermooi! Krijg er wel een beetje stress van, wij staan nog nérgens qua lentefeest …

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 februari 2018

   Je hebt waarschijnlijk ook nog 3 maanden tijd. Geen paniek nodig! 😉

   Beantwoorden
 4. zebrazonderstrepen
  16 februari 2018

  Mooi hoor, ik moet ook dringend in actie schieten…

  Beantwoorden
 5. ann cloots
  19 februari 2018

  Bij ons is het feest op 22 april en ik moet nog starten… ik heb me dan ook voorgenomen dit deze week eens te doen en dat met het maken van het hemd alvast. Mag ik je vragen welke maat nam je voor het hemd? Vorig jaar nam ik de maat die hij droeg maar toen waren ze snel te klein… nu twijfel ik om een 134 smal te nemen terwijl hij nog maar juist maat 128 heeft nu in bovenkleding… vandaar ook mijn uitstelgedrag… whahhaa… Jij bent al goed op dreef met je voorbereidingen, schoon gedaan !!!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 februari 2018

   Ik naam maat 128 als ik me niet vergis. 134 small is eigenlijk een 128 met de lengte van een 134 hé. Dus op zich lijkt me dat niet verkeerd. De zoon draagt hier ook meestal maar 122/128 van bovenstuks.
   Maar als je zoontje wat groter is, kan de lengte van een 134 misschien wel nodig zijn en lijkt me de 134 small wel een optie.

   Beantwoorden
   1. ann cloots
    19 februari 2018

    thanks! Vanavond start ik 🙂

    Beantwoorden
 6. Hi An, thank you so much for using my artwork in your card design & for linking back! I love your design and the cards have come out so beautifully! I was wondering if I could feature your photos of the designs on my Showcase page?

  Cheers,
  Sneha

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 februari 2018

   Hi Sneha,
   Thank you for the beautiful design ;-).
   You may use my photos on your website. Thanks for asking and the nice words x
   Grtz,
   An

   Beantwoorden
 7. Heel mooi! Jij bent altijd zo voorbereid, ik krijg er gelijk stress van voor volgend jaar 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   4 maart 2018

   Ik kan gewoon niet om met deadlines. Dus ik moet wel ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.