fbpx

Een communiefeest met thema cactus

Vorige week zaten we lekker feest te vieren.  S. deed zijn eerste communie op 7 mei en wij besloten om de week erna een tuinfeest te organiseren met cactus als thema.  

De traiteur, de tent en het springkasteel werden besteld en ik kon me dus volop uitleven in de aankleding en organisatie van het feest.

Pinterest werd geraadpleegd en ik begon te pinnen.  Ik veranderde wel 10 keer van kleurenschema en stijl maar uiteindelijk raakte de kogel toch door de kerk.

Het werd een combinatie van de kraftpapieren look, met verschillende tinten van groen in combinatie met wit, zacht koraal en terracotta. Ik wilde alles zo natuurlijk en zacht mogelijk maken.  Hier en daar vind je ook een verwijzing naar het thema cactus. Subtiel, doch aanwezig.

communiefeest cactus eerste communie

Ik liet me volledig gaan met honeycombs, tassels en heliumballonnen.  Het meeste van de decoratie vond ik bij Ava papier en Studio Lala.

Bij Studio Lala bestelde ik ook een prachtige folie ballon van wel 1 m groot in de vorm van een cactus.  Helaas, had ik hem niet goed vastgeknoopt en zagen de eerste gasten hem nog net wegvliegen van onze brievenbus. We hebben weer wat bijgeleerd.

Als bedankjes voorzag ik voor de gasten een mini cactus of vetplantjes.  De kindjes kregen een doosje met gekleurde gepofte rijst en daarin cactustattoos en cactusstickers.

De ronde stickers, die het geheel afmaken maakte ik samen met mijn fotokaarten en uitnodigingen. De schattige terracotta bloempotjes vond ik bij Dille & Kamille.

communiefeest cactus eerste communie

De vaasjes maakte ik van bokalen spaghettisaus waar ik natuurkoord rond deed.  Ik trok met mijn pinterestbord richting plaatstelijk bloemist om op zoek te gaan naar bloemen met dezelfde tint.  Het werden anjers, rozen en gipskruid.  Helaas vond het communiefeest plaats in hetzelfde weekend als moederdag, wat zoveel betekent als een gigantisch prijsverschil voor verse bloemen ten opzichte van de weken ervoor en erna.

Gelukkig heb ik hier volgend jaar geen last meer van, want A. doet zijn eerste communie een paar weekjes vroeger.  De brainstorm voor volgend jaar kan beginnen.  Ik heb er in ieder geval ongelofelijk veel zin in om er een tweede keer in te vliegen.

En de communicant zelf, die vond het alvast GEWELDIG!

Meer lezen over de eerste communie van S.?
Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

3 Reacties

 1. liezewiezewoes
  22 mei 2017

  supermooie aankleding!! Erg geslaagd!

  Beantwoorden
 2. Davina
  22 mei 2017

  Waauw, superknap gedaan joh!

  Beantwoorden
 3. withlovebyeva
  23 mei 2017

  Het is prachtig! Maar echt! Pinterestfeestje!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.