fbpx

Lunchidee – Spiesjes met poffertjes, vers fruit en yoghurtdip

lunchidee - spiesjes met poffertjes, vers fruit en yoghurtdip

Op woensdagmiddag bouwen we hier meestal een feestje.   Gedurende de andere schooldagen eten mijn kinderen zowel in de ochtend als ’s middags boterhammen.  Maar op woensdag lunchen we samen en dan geldt de onuitgesproken regel: boterhammen verboden.

Brood brood brood

Soms ben ik wel jaloers op de bentobox-ouders die de energie hebben om elke lunchpakket om te toveren tot een klein feestje.  Hier zijn het gewoon boterhammen met kaas of met confituur, afhankelijk van het kind waarvoor ze bedoeld zijn. Maar verder dan dat gaan mijn pogingen voorlopig niet.  Op de één of andere manier denk ik dat ik vooral veel voedsel zal moeten weggooien.  In die bentoboxen lijken wel 35 verschillende ingrediënten zitten, iets wat mij te veel van het goede lijkt.  Maar ik nam me wel voor om terug wat komkommer of kerstomaatjes in hun lunchpakket te stoppen.  Dat heb ik wel bijna steeds standaard in huis en is tenslotte maar een kleine moeite.  

Lunchen met spiesjes

Op woensdagmiddag mag het wel wat meer zijn.  Dan eten we samen thuis en stellen de kinderen een veto op boterhammen.  Vaak zorg ik dan voor rijstwafels, crackers of poffertjes.  Elk van deze drie staan garant voor een minigelukje tijdens de lunch.

Nu ik tijdens de maand mei mee doe met de Blogger Challenge van Danone, word ik uitgedaagd om het toch net wat gezonder aan te pakken.  Ik bladerde wat door de inspiratiekalender die ik van Danone kreeg en zag de fruitspiesjes staan.  Het leek me ideaal om de poffertjes net wat gezonder te maken.

lunchidee - spiesjes met fruit, poffertjes en yoghurtdip

Ik haalde het lievelingsfruit van de zonen in huis, aardbeien, en ik prikte ze op een stokje samen met de poffertjes en wat blauwe bessen.  Ik serveerde er nog wat doorgeroerde Danone natuuryoghurt bij en het dipfeestje kon beginnen.  Eenmaal mijn voorbeeldspiesjes weggewerkt waren, begonnen ze zelf vlijtig spiesjes te maken.  Het verbaasde me zelfs dat er meer fruit dan poffertjes op hun stokje te vinden was.  Soms lijk ik veel te weinig vertrouwen te hebben in mijn eigen kinderen.

Vinden je kinderen natuuryoghurt wat te zuur dan kan je er natuurlijk nog wat honing of agavesiroop doorroeren, toch net wat gezonder dan suiker.

Wij hebben er een nieuwe lunchfavoriet bij met minimale ingrediënten en een minimale inspanning.  Perfect ook om het fruit in de fruitmand op te werken.  Een blijvertje als je het ons vraagt.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: