fbpx

Wolf hack voor de zomer

wolf hack - zonen 09 in stoffen van Megan Blue Fabrics

Mijn kinderen zijn fan van onesie pyjama’s. Ik maakte voor elk van hen een nieuwe zomerversie.  Met rits in plaats van drukknopen: een Wolf hack.

Wolf hack

Mijn vorige Wolf hack is volgens mij het meest populaire stuk dat ik ooit voor mijn kinderen heb gemaakt. Hij viel niet alleen bij mijn zoon in de smaak, maar ook bij anderen, want ik won er de Zonen 09 wedstrijd mee.

De vorige Wolf hack was gemaakt met lange pijpen, lange mouwen en een kap met een heerlijk zachte, warme jacquard.  Alleen is het seizoen voor het lekkere, warme slaapgerief voorbij en vroegen beide zonen naar een zomers alternatief.  

De winterversie voorzag ik van een rits en dat viel erg in de smaak.  Misschien omdat ik van die kinderen heb die plassen tot het allerlaatste moment uitstellen om dan voor de pot te staan huppelen en wippen terwijl ze zo snel mogelijk aan hun zaakje proberen te raken.  Wel de rits blijkt daarvoor geweldig handig.  De rits breekt alle snelheidsrecords.

Stof kiezen

Na mijn Billie bandwerk had ik even genoeg van t-shirts maken en liet ik ze elk een stofje voor hun pyjama kiezen uit het overgebleven stapeltje tricot van Megan Blue Fabrics . 75 cm is trouwens genoeg voor een Wolf onesie met korte mouwen en korte broek in maat 134.   wolf hack - zonen 09 in stoffen van Megan Blue Fabrics

De grafische camouflageprint kreeg de voorkeur van de oudste zoon.  De jongste koos voor de dino’s, een all time favourite.  Ik zocht in mijn voorraad bijpassende boordstof en kocht 2 ritsen van 40 cm. Een dik uur later had 1 van de 2 zonen al een nieuwe pyjama.  Een snel projectje dus.

Aanpassingen

Op zich hoef je voor de rits op zich maar weinig aanpassingen te doen. Mocht je exact willen weten hoe ik het heb aangepakt, mag je me steeds iets laten weten. Dan weet ik of ik bij de volgende versie mijn fototoestel bij de hand moet houden of niet.  

Stof en patroon

↑↓Camouflage tricot jeans – Megan Blue Fabrics bij De Stoffenstraat

↑↓Dino tricot grijs – Megan Blue Fabrics bij De Stoffenstraat

↑↓Wolf – Zonen 09 ↑↓aanpassingen: rits

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Judy
  6 mei 2018

  Weer heel mooi! Ik ben heeeeel erg geïnteresseerd in een verdere uitleg over de rits. Heb ook al wat wolfjes gemaakt. Maar ik ben niet zo een ‘durver’ op vlak van afwijken van de handleiding ?. En ik heb trouwens ook zo een zoon die staat te huppelen voor het toilet. Vandaar dat er hier meestal 2 delige wolfjes werden gemaakt. Maar ik zou het dus heel graag eens proberen zo een onesie met rits!

  Beantwoorden
 2. Erika
  6 mei 2018

  Supertof gedaan! Ik ben benieuwd naar de handleiding, want dat zou hier ook in de smaak vallen bij de zonen!

  Beantwoorden
 3. Leentje
  7 mei 2018

  Weeral supermooi, An! Ook ik lees graag hoe je een rits toevoegt. Kleine handjes krijgen die drukknoopjes niet zelfstandig open, dus die rits lijkt mij wel handig :).

  Beantwoorden
 4. Sara
  8 mei 2018

  Ook ik ben geïnteresseerd in een tutorial van de rits. Ik hou mijn hart hier vast elke keer mijn zoontje de kamsnaps probeert open te trekken, dat gaat vroeg of laat eens mislopen! 😉

  Beantwoorden
 5. Hier geen onesie lovers, dus er zijn een paar standaard Wolfjes in de maak!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: