fbpx

Feesten in mei – tijd voor wat gezondheid

Hoewel onze eetgewoonten niet echt héél ongezond zijn, kan het toch nog altijd een beetje beter.  Ik merk bij mezelf dat er na een tijdje toch wat luiheid inkruipt.  Een boterham met speculaaspasta is nu eenmaal sneller klaar dan een kommetje met vers fruit, natuuryoghurt en (homemade) granola. Tijd om de komende vier weken een tandje bij te steken, want er staan een hoop feesten op het programma.

Danone Blogger Challenge

Op vraag van Danone doen we als gezin dan ook graag mee met een challenge om de komende vier weken ons best te doen om wat gezonder te leven.  Zeker omdat de komende vier weken redelijk druk zijn: verjaardagsfeestjes, communiefeestje, reis naar Disneyland Parijs.  Ik hoef je niet te vertellen dat dat ten koste zal gaan van gezonde en evenwichtige voeding.  Het is tenslotte feest voor iets.  Vandaar dat ik op de ‘gewone’ dagen van deze maand toch wel wat extra aandacht wil vestigen op gezondheid en gezonde voeding.ontbijt - danone - familie - tijd voor gezondheid

Ik kreeg een kalender met elke dag een tip, een recept of een uitdaging.   Uiteraard ging ik al eens spieken en ik selecteerde enkele aandachtspunten voor mijn gezin en/of mezelf:

  • Twee maal groenten per dag.  Dat wil zeggen ook telkens bij de lunch groenten voorzien.  Iets wat ik al vaak doe, maar wat toch ook snel wegvalt.
  • Aandacht voor een gezond en evenwichtig ontbijt. Bye bye boterhammen met zoet beleg.
  • Koken met seizoensgroenten.  Met de seizoensgroentenkalender die ik erbij kreeg weet ik perfect welke groenten er nu op hun lekkerst zijn.  Iets waar ik niet altijd rekening mee hield in het samenstellen van mijn weekmenu.

 

Mijn kinderen hun boterhammen met zoet beleg ’s morgens afnemen daar ga ik me niet aan wagen.  Ten eerste gaat dat in combinatie met mijn ochtendhumeur alleen maar vonken geven en ten tweede heb ik daar ook gewoon geen zin in.  Het hoeft tenslotte niet allemaal perfect te zijn.   Maar de andere eetmomenten op de dag wil ik voor hen en voor mij zo gezond mogelijk maken.  Bij het Try Vegan project hebben ze me alvast verbaasd en ook dit zie ik wel lukken.
Ik hou je op de hoogte!

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.