fbpx

Nacho’s, meer dan een tv-snack.

nacho's recept

Burrito’s, enchiladas, ensenadas, taco’s, quesadilla’s, fajita’s… je mag ze me gerust elke dag voorschotelen.  Ik hou erg van de Mexicaanse keuken en ga hier thuis dan ook regelmatig de Mexicaanse toer op.  

En zo af en toe staan er nacho’s op het menu.  Niet als tv-snack maar als ‘echt’ eten.  Ik moet je niet vertellen dat de kinderen dat hier wel smaken.  Zelfs al zitten er rauwe tomaatjes tussen die toch wel hoog in hun lijst van meest afgrijselijke dingen om te eten staan.

Ik combineer het als hoofdmaaltijd met een salade, verse guacamole en zure room. Gezond zal het nooit worden waarschijnlijk. Maar veel ongezonder dan worst met puree zal het ook niet zijn.

Woensdag zette ik een foto van onze nacho’s op instagram en kreeg ik de vraag naar het recept. Aangezien ik een braaf meisje ben, deel ik het graag met jullie.

Wat heb je nodig?

 • 2 paprika’s
 • zak nacho chips
 • 2 tomaten
 • blikje maïs
 • blikje geconcentreerde tomatenpuree
 • bussel lente-uitjes
 • geraspte cheddar
 • paprikapoeder
 • evt. 150 g gehakt: runds of varken/kalf
 • evt. chili of Mexicaanse kruiden

Bak het gehakt rul in de pan.  Voor de vegetarische versie kan je dit overslaan natuurlijk ;-). Voeg de paprika en lente-ui, die je in kleine stukjes sneed, toe. Ik laat dat een paar minuten garen zodat je nog steeds wat ‘beet’ hebt. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog kort bakken. Kruid met paprikapoeder en/of chili. Ik heb hier bijna altijd zakjes met Mexicaanse kruiden staan en voeg die toe naar smaak.

Snijd de tomaten in blokjes.

Verwarm de grill van de oven voor.

Neem een ovenschotel. Ik neem hiervoor een vuurvaste taartvorm omdat je hier een mooie toren mee kan bouwen. Leg onderaan in de schotel een laag chips. Strooi er een beetje tomatenblokjes, uitgelekte maïs, vlees/paprika-mengsel en cheddar over. Leg hierover een nieuwe laag chips en start opnieuw. Maak zoveel lagen tot alle ingrediënten op zijn. Overstrooi als laatste stap rijkelijk met cheddar zodat de stukjes chips straks geen kans hebben om aan te branden.

Zet onder de grill en waak erover als een goede hond. Zodra de kaas gesmolten is, haal je hem er uit. Anders krijg je verbrande chips.

Serveer met wat salade, een goede kwak guacamole en zure room. Voor mij mag daar nog wat verse koriander bij. Mes en vork zijn optioneel. Niets is toch zo leuk dan met z’n allen van één schotel te eten op het terras in een avondzonnetje. De goede manieren mogen voor één keer binnen blijven. 😉

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

7 Reacties

 1. Myriam
  9 juli 2016

  Njammienjam

  Beantwoorden
 2. MultiVroon
  9 juli 2016

  Oh, goed zeg! Nooit bedacht om dat thuis te eten, maar waarom niet 🙂

  Beantwoorden
 3. BiekeP
  9 juli 2016

  Zalig, echt zo’n vrijdagavondmaaltijd als je wil ‘foert’ zeggen!

  Beantwoorden
 4. Mariska
  9 juli 2016

  Ik kan de foto niet zien :O maar heb wel eens iets vergelijkbaars gemaakt en is echt super lekker 😀

  Beantwoorden
 5. Jozefien
  9 juli 2016

  all right, cool! *save*

  Beantwoorden
 6. liezewiezewoes
  11 juli 2016

  klinkt alvast heerlijk 🙂

  Beantwoorden
 7. barbara
  14 juli 2016

  mmm ziet er yummy uit!! moet ik ook eens proberen, ik durf te hopen dat dit toch een succes moet zijn 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: