fbpx

Een vakantiekalender voor de Kabouters!

Het is zover. De vakantie staat voor de deur en we gaan naar de bergen dit jaar: met Intersoc richting Zinal. Echtgenoot is door het dolle heen en kan er niet over zwijgen, ook niet tegen de kinderen.

Dat zorgt echter voor het nodige ongeduld.

Vrijdagochtend stapten we in de auto:

 •           S: “Gaan we naar sjool, mama?”
 •           M: “Nee, het is vakantie”
 •           S: “Ah, is de sjool op slot?”
 •           V: “Jaaaa, we gaan we naar de berzjen!!”
 •           M: “Nu nog niet, over twee weken”
 •           V+S: “Maar wij willen NU naar de bbeeerrzjjjeeeeeuuuhhnnn”

Zondagavond vertrokken we voor een fietstochtje naar het ijssalon…en ja hoor, je raadt al welke conversatie er toen volgde. 

Mijn Kabouters leken dus nood te hebben aan overzicht. Wat er hun te wachten staat de komende maanden, nu de school op slot is.  

Aan de slag, moeder! 

start def

Ik maakte een blanco vakantiekalender met een tabel in Word. Daarna verzamelde ik foto’s en maakte er kleine versies van. Fotootjes van ons, van de grootouders, van het logo van de kinderopvang, van de Sprookjesboom, van het strand en van de Matterhorn. Ah ja, ik moest uiteraard ook een berg hebben hé. 

Nu heb je meteen ook een kleine samenvatting van hoe de twee komende maanden er voor ons zullen uitzien. Voor mama en papa is uiteraard ook nog best wel wat werken bij, but my mind is set on vacation now! (nog een weekje, nog een weekje) Ik probeer mijn focus op het zomergevoel te brengen, al mag Deboosere dan wel wat beter meewerken. Deal, Frank?! 

Maar bon, ik wijk af: terug naar de kalender!

benodigdheden def

Mama knipte, de Kabouters plakten en dit is het resultaat! 

plakken def

Elke avond kunnen ze een kruisje zetten over de dag die net voorbij is en zien ze wat ze de volgende dag zullen doen of bij wie ze opgevangen zullen worden. De foto’s maken het heel reëel en visueel. Dat is wel handig. 

Als ze vragen wanneer we naar de bergen zullen gaan, kunnen ze nu gewoon even gaan tellen op hun kalender.  

Kruisjes def

Toch denk ik dat het hele “nog zoveel nachten slapen” – concept of “over een week” voor mijn 3 jarigen nog wat vaag blijft. Maar het helpt hen misschien al op weg?

Hoe maken jullie de vakantie concreet voor jullie koters en kabouters?

 Zoals je weet, ben ik altijd nieuwsgierig. Laat jullie ideeën dus gerust horen.

Ik ben in elk geval aan het aftellen naar mijn vakantie.  

En vakantie ‘in real life’ betekent ook even vakantie op de blog. De komende drie weken zal je dus geen post van mijn terugvinden. ‘En passant’, ga ik namelijk ook nog even proberen korte metten te maken met die verdomde klierkoorts.

Ik wens jullie zalige, fantastische, zonnige of net verfrissende, rustige of net actieve, maar vooral deugddoende zomermaanden toe!

Geniet er van!

The following two tabs change content below.

13 Reacties

 1. lunatiek
  5 juli 2016

  Een heerlijke vakantie gewenst!!

  Hier werken we ook met een kalender, maar dan met tekeningen ipv prentjes en stickers of stempels. Wij herhalen hier best vaak de volgorde (logeren bij oma en opa, thuis, ruimtekamp, thuis, Italië…). op die manier telt Giel eigenlijk enkel af naar het eerstvolgende en ziet hij de rest als daaropvolgend, maar het aftellen naar het tweede/derde/… begint pas als het eerste achter de rug is 🙂

  Beantwoorden
 2. gerhildemaakt
  5 juli 2016

  Geniet van je vakantie! Goed rusten.

  Beantwoorden
 3. Elise
  5 juli 2016

  Zéér herkenbaar verhaal Eveline! 🙂
  Wij hadden net hetzelfde voor. School gedaan, vakantie begon en de twee oudsten dachten dat we gelijk “naar het vakantiehuisje” gingen. Twee weken was hetzelfde als twee dagen, dus we hebben het ook visueel gemaakt: kalender gemaakt en met kleurtjes gewerkt. Als we aan het zonnetje zijn, gaan we naar het vakantiehuisje. Nog eventjes aftellen!

  Geniet van de vakantie!

  Beantwoorden
 4. Myriam
  5 juli 2016

  Leuk idee, geniet ook van je vakantie!!!

  Beantwoorden
 5. Kim
  5 juli 2016

  Laat die sprookjesbos maar komen! 😉 Jasper heeft mij vorige week ook aan het knutselen gezet om dezelfde reden: wanneer gaan we op vakantie?

  Beantwoorden
  1. Kim
   5 juli 2016

   Grrr, sprookjesBOOM natuurlijk. Autocorrect is niet Eftelingproof blijkbaar

   Beantwoorden
   1. Eveline
    5 juli 2016

    Ik vind dat Sprookjesboom, Fakir aka Faakje, “Papier hier”, poffertjes én ‘Hugo Van de Loonse Duinen’ standaard begrippen moeten worden in autocorrect. Ik schrijft Huawei hierover aan!

    Beantwoorden
 6. Trage Gazelle
  5 juli 2016

  wauw super gedaan; keigoed idee <3
  en naar de bergen met intersoc is heel tof! (als frank daar ook wat zon naartoe stuurt tenminste)

  Beantwoorden
 7. Nathalie
  5 juli 2016

  Oh super tof !! 🙂

  Beantwoorden
 8. majella
  5 juli 2016

  veel plezier in de bergen… geniet ervan

  Beantwoorden
 9. barbara
  6 juli 2016

  heel tof!! ga ik meteen pinnen! ik ben zelf ook volop in het denkproces over weekschema’s en langer, om het voor de kids wat makkelijker te maken in ons ‘nieuwe’ leventje hier in de VS. Die structuur kunnen we allemaal wel gebruiken denk ik… ik kijk dus ook graag mee naar de reacties hier 🙂

  Beantwoorden
 10. Wendy
  6 juli 2016

  Toen de oudste een klein kleutertje was maakte ik ook maandkalenders met foto’s en prentjes. Nu gebruik ik het hele jaar de maandkalender van Klasse, aangevuld met stickertjes en geschreven tekst. Ze is 4 en herkent woordjes als papa (verlof), mama (feestdag dus dagje vrij), opa (logeren), scouts,..l we hebben ook een hema weekplanner met massa’s magneetjes voor school, werk, hobby’s, feestjes, doktersafspraken,…

  Beantwoorden
 11. femke
  10 juli 2016

  Hoi hoi

  Hier nog 2 weken school voor het uberhoupt vakantie is..
  En daarna nog een week 2 thuis voor we op vakantie gaan. Maar tegen de kindjes wel verteld dat we dit jaar met de caravan op vakantie gaan. En het leeft eigenlijk alleen als we een caravan zien verder vinden ze het nog wel prima…
  Maar goed de oudste is 3 de jongste 11 maanden..

  gr femke

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.