Een vers metekindje werd in de watten gelegd #1

Meter worden… het doet wat met een mens. Ik had er nog geen ervaring mee, maar voor alles is er een eerste keer. Het waren best spannende dagen, zeker toen de uitgerekende datum rustig passeerde. Tot ik eindelijk het verlossende telefoontje kreeg van de papa. 

Dat het een meisje werd, wisten we al lang. Dat ik met meisjes weinig ervaring heb, ook. Dus speelde ik voor mijn eerste naaisels op safe en unisex. 😉 Maar het ‘thema’ waarin ik cadeautjes zou naaien, wist ik direct: winter. Net zoals ons, zijn de verse ouders zot van alles wat met sneeuw, bergen, winter en skiën te maken heeft. Hun trouw vond plaats in de winter, hun huwelijksreis ging naar het Hoge Noorden en mijn metekindje werd in de winter geboren.Winterkindjes hebben nood aan warmte en dus ging ik op zoek naar geschikte en warme winterstoffen in putje zomer. Ik kwam terecht bij Miss Matatabi en zag er prachtige stofjes. Ik koos uiteindelijk voor een framboosrode flanel en een zachtblauw sweaterstofje.One To Hug Mind The Whale

Ik kocht 50 cm van het zachtblauwe sweaterstofje om een babyjasje uit te maken, ruim voldoende voor een babyprojectje, dacht ik. Het werd een heel gepuzzel om het er uit te krijgen om dan uiteindelijk vast te stellen dat het toch niet ging. De 83 cm stofbreedte was de boosdoener. Gelukkig vond ik in mijn kast nog passende grijze sweaterstof.  Ik gebruikte deze stof voor de mouwen en de oortjes.  One To Hug Mind The Whale

Het patroon is the One to Hug van Mind The Whale. Het is de tweede keer dat ik met een patroon van haar aan de slag ging en ook dit keer liep het als een trein.  Ik koos voor de kap met deelnaden en oortjes. Riet van Mind The Whale raadt de kap met deelnaden aan voor pasgeboren baby’tjes omdat ze dan met hun hoofdje niet op een naad moeten liggen. Soms luister ik braaf.

detail One To Hug Mind The Whale

Ik gebruikte dit keer geen kamsnaps maar jersey drukknopen van Prym. Ze passen er perfect bij.  One To Hug Mind The Whale

De flanellen ijsberenstof werd verwerkt tot een superzacht dekentje waarin ik mijn eerste labeltje verwerkte. Toeval bestaat niet. Ik gebruikte het patroon van Cozette*.

Terwijl ik de stof mooi rond de teddy aan het spelden was, viel ik toch een beetje over de afwerking van de hoeken. Dat moest nog wat netter kunnen, dacht ik, zonder dat extra stiksel. Net vooraleer ik mijn brein ging breken, dacht ik aan Google. De woorden ‘Cozette’ en ‘hoeken’ bracht me bij mijn blogvriendin JoChapeau en haar hoekjestutorial. Wat een ander doet, moet jezelf niet meer doen. Bij deze: ‘Merci, Jo!’

Babydekentje Cozette met hoekjes volgens Jo Chapeau
De zachtheid van de flanellen stof kan je zelfs zien op de foto <3

Stof en patroon:

↑↓ framboosrode flanel – kobayashi polar bears flannel bij Miss Matatabi ↑↓ teddystof – Madeline De Stoffenmadam

↑↓ babydekentje – Cozette* ↑↓ aangepaste hoekjes volgens tutorial van JoChapeau

↑↓ lichtblauwe sweaterstof – kiyohara french teddy fleece bij Miss Matatabi ↑↓ teddystof – Petite Couture ↑↓ drukknopen – Veritas

↑↓ babyjasje – One To HugMind The Whale ↑↓ maat 56 ↑↓ kap met oortjes en deelnaden – omslagmouw


Wat je misschien ook graag leest:

Een vers metekindje werd in de watten gelegd #2

Kleuterboekentas – Mind the Whale


Mijn favorieten:

One To Hug babyjasje met vossenoren – S.SewS

Omkeerbare One To Hug in een prachtige kleurencombinatie – Made by IlskePilske

 

 

 

 

 

 

33 thoughts on “Een vers metekindje werd in de watten gelegd #1

  1. Meter worden, dat lijkt me zo fantastisch, dikke proficiat. Whoot whoot, laat dat meisjesgerief maar komen! :p
    Vorige week maakte ik ook voor de eerste keer zo een dekentje, maar bedacht dus ook dat de hoeken beter konden. Bedankt voor het opzoekwerk 🙂

  2. Proficiat meter! Ik vond het ook een hele eer toen ik 6 jaar geleden werd gevraagd 🙂 Ze gaat het lekker warm hebben in jouw mooie naaisels! Bedankt dat je m’n jasje als een van jouw favorieten noemt (bloos bloos)

  3. Proficiat ! Haha, voor dat unisex, wedden dat je bij je volgende naaisel voor haar ‘all the way’ zal gaan (roze, frullen, blingbling, you name it 🙂 )! Meter worden en zijn van een meisje is super !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *