fbpx

Een vers metekindje werd in de watten gelegd #1

Meter worden… het doet wat met een mens. Ik had er nog geen ervaring mee, maar voor alles is er een eerste keer. Het waren best spannende dagen, zeker toen de uitgerekende datum rustig passeerde. Tot ik eindelijk het verlossende telefoontje kreeg van de papa. 

Dat het een meisje werd, wisten we al lang. Dat ik met meisjes weinig ervaring heb, ook. Dus speelde ik voor mijn eerste naaisels op safe en unisex. 😉 Maar het ’thema’ waarin ik cadeautjes zou naaien, wist ik direct: winter. Net zoals ons, zijn de verse ouders zot van alles wat met sneeuw, bergen, winter en skiën te maken heeft. Hun trouw vond plaats in de winter, hun huwelijksreis ging naar het Hoge Noorden en mijn metekindje werd in de winter geboren.Winterkindjes hebben nood aan warmte en dus ging ik op zoek naar geschikte en warme winterstoffen in putje zomer. Ik kwam terecht bij Miss Matatabi en zag er prachtige stofjes. Ik koos uiteindelijk voor een framboosrode flanel en een zachtblauw sweaterstofje.One To Hug Mind The Whale

Ik kocht 50 cm van het zachtblauwe sweaterstofje om een babyjasje uit te maken, ruim voldoende voor een babyprojectje, dacht ik. Het werd een heel gepuzzel om het er uit te krijgen om dan uiteindelijk vast te stellen dat het toch niet ging. De 83 cm stofbreedte was de boosdoener. Gelukkig vond ik in mijn kast nog passende grijze sweaterstof.  Ik gebruikte deze stof voor de mouwen en de oortjes.  One To Hug Mind The Whale

Het patroon is the One to Hug van Mind The Whale. Het is de tweede keer dat ik met een patroon van haar aan de slag ging en ook dit keer liep het als een trein.  Ik koos voor de kap met deelnaden en oortjes. Riet van Mind The Whale raadt de kap met deelnaden aan voor pasgeboren baby’tjes omdat ze dan met hun hoofdje niet op een naad moeten liggen. Soms luister ik braaf.

detail One To Hug Mind The Whale

Ik gebruikte dit keer geen kamsnaps maar jersey drukknopen van Prym. Ze passen er perfect bij.  One To Hug Mind The Whale

De flanellen ijsberenstof werd verwerkt tot een superzacht dekentje waarin ik mijn eerste labeltje verwerkte. Toeval bestaat niet. Ik gebruikte het patroon van Cozette*.

Terwijl ik de stof mooi rond de teddy aan het spelden was, viel ik toch een beetje over de afwerking van de hoeken. Dat moest nog wat netter kunnen, dacht ik, zonder dat extra stiksel. Net vooraleer ik mijn brein ging breken, dacht ik aan Google. De woorden ‘Cozette’ en ‘hoeken’ bracht me bij mijn blogvriendin JoChapeau en haar hoekjestutorial. Wat een ander doet, moet jezelf niet meer doen. Bij deze: ‘Merci, Jo!’

Babydekentje Cozette met hoekjes volgens Jo Chapeau
De zachtheid van de flanellen stof kan je zelfs zien op de foto <3

Stof en patroon:

↑↓ framboosrode flanel – kobayashi polar bears flannel bij Miss Matatabi ↑↓ teddystof – Madeline De Stoffenmadam

↑↓ babydekentje – Cozette* ↑↓ aangepaste hoekjes volgens tutorial van JoChapeau

↑↓ lichtblauwe sweaterstof – kiyohara french teddy fleece bij Miss Matatabi ↑↓ teddystof – Petite Couture ↑↓ drukknopen – Veritas

↑↓ babyjasje – One To HugMind The Whale ↑↓ maat 56 ↑↓ kap met oortjes en deelnaden – omslagmouw


Wat je misschien ook graag leest:

Een vers metekindje werd in de watten gelegd #2

Kleuterboekentas – Mind the Whale


Mijn favorieten:

One To Hug babyjasje met vossenoren – S.SewS

Omkeerbare One To Hug in een prachtige kleurencombinatie – Made by IlskePilske

 

 

 

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

33 Reacties

 1. lunatiek
  9 januari 2016

  Ohhhh, zo schattig!! Dat het nu maar even winter wordt dan!

  Beantwoorden
 2. Saskia
  9 januari 2016

  Heel mooi welkomscadeau! Je metekind zal vast nog vaak in de watten gelegd worden …
  Ik zou zelf ook wel onder het dekente willen liggen ?

  Beantwoorden
 3. Davina
  9 januari 2016

  Mo, zo schoon! Daar zal dat metekindje lekker warm van krijgen!

  Beantwoorden
 4. fiekefatjerietjes
  9 januari 2016

  Zo mooi! Metekindjes zijn de max!

  Beantwoorden
 5. eva maria
  9 januari 2016

  Proficiat!!
  Ik heb niks met wintertoestanden, maar deze new-born spullen zijn echt heel mooi! En merci voor de Jo Chapeau-tip, die kende ik ook nog niet!

  Beantwoorden
 6. Meter worden, dat lijkt me zo fantastisch, dikke proficiat. Whoot whoot, laat dat meisjesgerief maar komen! :p
  Vorige week maakte ik ook voor de eerste keer zo een dekentje, maar bedacht dus ook dat de hoeken beter konden. Bedankt voor het opzoekwerk 🙂

  Beantwoorden
 7. Annick @ Minniemie
  9 januari 2016

  Oh zo mooi! Proficiat meter! Dat kleine prinsesje is met haar kleine pamperkontje in de boter gevallen 🙂

  Beantwoorden
 8. Annelies
  9 januari 2016

  Proficiat Meter !!

  Beantwoorden
 9. MamC
  9 januari 2016

  Meterke meterke, wat een warme zachtheid en zo leuk! Dat boeleke gaat kunnen slapen als een rozeke.

  Beantwoorden
 10. With Love - by Eva
  9 januari 2016

  Proficiat meterAn! Dat klinkt al direct goed hé, zo een naam in één adem 🙂 De kleine ijsprinses zal nooit koude voetjes/armpjes hebben dankzij jou!

  Beantwoorden
 11. Made by ilskepilske
  9 januari 2016

  Proficiat meter! Ik vond het ook een hele eer toen ik 6 jaar geleden werd gevraagd 🙂 Ze gaat het lekker warm hebben in jouw mooie naaisels! Bedankt dat je m’n jasje als een van jouw favorieten noemt (bloos bloos)

  Beantwoorden
 12. resaarcle
  9 januari 2016

  Een speciaal gevoel, he, meter mogen zijn van zo’n ukkie. Een dikke proficiat, ook met je hele mooie maaksels!

  Beantwoorden
 13. Katrien Depoorter
  9 januari 2016

  Proficiat ! Haha, voor dat unisex, wedden dat je bij je volgende naaisel voor haar ‘all the way’ zal gaan (roze, frullen, blingbling, you name it 🙂 )! Meter worden en zijn van een meisje is super !

  Beantwoorden
 14. delphine
  9 januari 2016

  Oh zo schattig! Nu op naar zomergerief ?

  Beantwoorden
 15. Regina
  9 januari 2016

  schoon gerief! 🙂

  Beantwoorden
 16. Patricia
  9 januari 2016

  Dat gaat een gelukkig baby’tje zijn. Mooie welkom-geschenken alleszins!

  Beantwoorden
 17. Mieke Augustyns
  9 januari 2016

  Proficiat An! Je eerste cadeautjes zijn alvast perfect! Heel schoon….

  Beantwoorden
 18. Wildcard
  9 januari 2016

  Proficiat en héél knap gedaan. knap.

  Beantwoorden
 19. anaaisid
  9 januari 2016

  Supermooi, en knuffelzacht! Proficiat meter An! Je metekindje zal alleszins in de watten worden gelegd met zo’n ‘naais’ meter! 🙂

  Beantwoorden
 20. Ellen Naait
  9 januari 2016

  Heel schattig!! Prachtig met die ijsbeertjes!

  Beantwoorden
 21. stannel78
  9 januari 2016

  Ik zou me daar ook wel in willen nestelen! De fierheid straalt gewoon in je naaisels! Proficiat, meter.

  Beantwoorden
 22. Saskia_Sazul
  9 januari 2016

  Ik heb zo’n vermoeden dat je in elk geval een inhaalslag qua meisjeskleren zult gaan maken. 😉 Dit cadeautje lijkt me alvast een schot in de roos!

  Beantwoorden
 23. Riet
  9 januari 2016

  Het kind heeft ouders met stijl – hier ook winterlovers/trouwers – en een meter met talent en smaak!

  Beantwoorden
 24. Ooooh dat ijsberenstofje… Zo mooi! En ziet er inderdaad zacht uit op de foto 🙂 Proficiat met je meterschap!

  Beantwoorden
 25. koekjehaakjemaakje
  9 januari 2016

  Proficiat met het meterschap. Wat een prachtige cadeautjes ! Zo mooi dat jasje ! Hoog tijd dat ik er ook eens eentje maak.

  Beantwoorden
 26. jochapeau
  9 januari 2016

  Zoveel moois en zachts bijeen (én natuurlijk ook de prachtige afwerking 😉 ) … smelt …

  Beantwoorden
 27. Anna Lorreina
  9 januari 2016

  very nice, the kids will love it

  Beantwoorden
 28. liesellove
  10 januari 2016

  wat een prachtige cadeautjes 🙂 fan, helemaal
  en nog eens proficiat Meter 🙂

  Beantwoorden
 29. liezewiezewoes
  11 januari 2016

  <3 wat een moois!

  Beantwoorden
 30. majella
  11 januari 2016

  weer een prachtige en heerlijk zachte creatie!!!!! Proficiat en idd iets om fier op te zijn 🙂

  Beantwoorden
 31. Joke (The Needle Of Choice)
  13 januari 2016

  Heerlijk zacht, je kan het inderdaad zien! En die hoekjes zijn perfect 🙂

  Beantwoorden
 32. […] een echte prinses past maar één jurkje: de Grace. Aan het thema ‘winter’  van deel 1 blijf ik ook nu mooi trouw. Dat stofje moest ik gewoon hebben toen ik in de Veritas passeerde. […]

  Beantwoorden
 33. […] Een vers metekindje werd in de watten gelegd #1 […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.