Mijn allereerste Ole

Dit patroon van Zonen 09 heb ik nog maar zeer recent in mijn bezit.  Ik stelde de aankoop ervan altijd maar uit.  Het is dat er hier wat keuzes gemaakt moeten worden.  I can’t have it all.  Spijtig genoeg. De reden waarom ik dit patroon nog niet eerder kocht, is doordat het vestje geen rits bevat.  Mijn koters dragen vaak zulke vestjes in de lente/zomer maar een rits vind ik toch wel handiger.  Enkele dagen nadat ik toch bezweken was, kwam Sharon van Zonen09 op de proppen met een handleiding om van de Ole een ritsversie te kunnen maken.  Mijn geluk kon niet op.

En voor je denkt dat je daarjuist niet goed wakker was… Jawel je hebt dat goed gezien.  Ik maakte toch een versie met drukknopen. Maar daar heb ik een zéér deftige uitleg voor. 

Vorig jaar maakte ik voor mijn koters elk een omkeerbaar ritsvestje op basis van een patroon uit Ottobre.  Maar voor een omkeerbaar ritsvestje heb je dus ook een omkeerbare rits nodig.  Die vond ik toen bij de webshop Fino In Fondo.  Deze webshop is er ondertussen mee gestopt en ik vond nergens een omkeerbare, deelbare rits.  Mocht er dus iemand weten waar je er kan vinden… plieesssletmienow.details Ole Zonen09

Om dat ik persé een omkeerbare Ole wilde, werden het dus alsnog Kamsnaps.  Bij de kamsnaps speelde ik weer met de twee kleuren om een mooi geheel te hebben met de sluitrand.  Dat heb ik schoon afgekeken bij haar.

De ananasstof hoeft geen introductie meer.  Ik zat op de eerste rij toen ze bij Petitecouture online kwam.  Het is een viscose jersey. Ondertussen zit ik al te kwijlen op de verschillende katoenen versies, maar mijn portemonnee wint het voorlopig van mijn hart.

De andere stof is diolen.  Ik kocht ze tweedehands met de bedoeling om er ooit voor mij een jurk uit te maken, maar de combinatie met de ananasjes was gewoon te mooi om te laten liggen.

En nu hou ik op met vertellen. Hou je vast voor een overload aan foto’s.  Mijn model had er zin in.  ole Zonen09

Ole Zonen 09Ole Zonen 09Ole Zonen09Ole Zonen09zonen09 oleole Zonen09Ole Zonen09

Getest en goedgekeurd! Het keergat mag toe 🙂

Stof en patroon:

geruite stof – diolen/tweedehands ↑↓ ananastricot – bij Petitecouture↑↓  Ole – Zonen 09

 

28 thoughts on “Mijn allereerste Ole

 1. Hele mooie Ole. Ik zag al vele mooie voorbij komen, maar realiseerde me nog niet echt het grote voordeel van een knopenpad op een omkeerbaar vest. Ook ik was opzoek naar een omkeerbare rits, ik deed al eens een poging bij een aliexpress verkoper maar eindigde toen met 15 gewone deelbare ritsen.. Omkeerbaar vest met knopenpad is de nieuwe binnenkomer op mijn to do lijstje top 10.

 2. Oh, ik had het er zelf niet in gezien, maar het is prachtig. Effenaf!
  Gelukzak dat ik ben, want de ananasjes liggen ook op mijn naaitafel te wachten op tijd.
  Wat de deelbare ritsen betreft. Ik maakte zelf onlangs een Ole met rits (nog te bloggen), en gebruikte een gewone rits. Ik vermoed dat de vest vooral langs de print kant gedragen zal worden, wordt hij toch eens omgedraaid en wil hij hem sluiten, dan zal hij even moeten ‘prullen’, maar even vaak blijven die vesten gewoon openhangen. Je kan bij Veritas wel een omkeerbare trekker kopen die je op bepaalde ritsen kan zetten. Wel opletten, -je moet de stopper er dan afknippen-, als je de rits bevestigd zodat je de trekker er niet gewoon weer aftrekt.

 3. Oh zo’n toffe ole!! Beide heel mooie stofjes; ik zit hier ook al een tijdje op die ananassen te kwelen (zoals iedereen waarschijnlijk). Ik probeer te consuminderen, maar wordt nu wel moeilijk nu ik dit heb gezien 😉

 4. Oh, mooi seg! Ik twijfelde of die ananassen gingen voor mijn jongens, maar kijk: het is prachtig! Hier ligt de blauwe sweat in de kast, dus wie weet… Ik pin ‘m alvast.

 5. Heerlijke combinatie! Ook van je andere ole versies!
  Het patroon ligt hier al een hele tijd in mijn kast..heb wat plankenkoorts om ermee aan de slag te gaan..kun je doorheen de handleiding walsen zoals we gewend zijn van de zonen09 patronen of heb je nog tips voor mij? Is het veel werk of zit het vlotjes in elkaar eens je doorheen het overtekenen van het patroon bent?

  1. De handleiding loodst je er mooi doorheen. Alles is stap voor stap uitgelegd zoals je van Zonen 09 kan verwachten. Als je een ritsversie wil, heb je nog een beetje tekenwerk, maar zelfs dat is mooi uitgelegd. Eens bezig vordert het goed, maar op een uurtje steek je dit natuurlijk niet in elkaar. Gewoon beginnen en je resultaat showen. Yes, you can ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *