Blauwe Billies

Ik heb een hekel aan bandwerk.  Bij elke taak die nog maar een beetje repetitief is, verlies ik recht evenredig mijn enthousiasme en motivatie.  Het is dan ook een zeldzaamheid dat ik 3 keer hetzelfde patroon gelijktijdig te lijf ga.  

Maar bon, na het uitmesten van de zonen hun kleerkast, mochten die t-shirts wel wat aangevuld worden.

Ik gebruikte twee keer een nieuw stofje dat ik met dit doel kocht bij Pieke Wieke.

Het dolfijnen stofje werd ooit gebruikt voor de collectie van Mini Rodini.

Het bergenstofje is een gekoesterd lapje overschot van vorig jaar dat ik kreeg van Finch Fabrics.  Ik maakte er vorige zomer al een Billie en een Ole van.

Billie zonen 09 Finch Fabrics Billie zonen 09 Billie zonen 09 mini rodini

Stof en patroon:

↑↓bergenstof – van Finch Fabrics ↑↓ nog te krijgen bij Klijntje en Pieke Wieke

↑↓tijgerstof – bij Pieke Wieke

↑↓dolfijnenstof – bij Pieke Wieke

↑↓Billie – Zonen 09 


Wat je misschien ook graag leest?

Technische Ole met bergenprint van Finch Fabrics

Billie – de nieuwe zoon van Zonen 09

Want zonen worden ooit eens mannen…


Wat anderen schreven:

Billie Polo – door MyBlou

Billie is in da house – door De Kinnekes Cloots

Billies – door Querida


•Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.  

17 thoughts on “Blauwe Billies

  1. Herkenbaar, die tegenzin ivm bandwerk, heb hier ook al enkele Billy’s klaargeknipt liggen en toch kom ik er maar niet toe. De kast zal nog te vol liggen zeker. Maar als ik de jouwe zie, dan denk ik: hop, vooruit! Stikken die handel! Mooi!

  2. Mooi! En soms is daar niks mis mee hoor, even snel wat bandwerkjes..3 totaal verschillende combinaties, dus het valt niet eens op 😉 En dank vd inspiratie, tijger ligt hier ook, maar wist niet precies nog hoe of wat, nu wel!

  3. Leuk gedaan!! Ik doe ook niet graag bandwerk, maar soms doet het wel eens deugd om op korte tijd de kast wat te kunnen aanvullen en de stoffenstapel wat kleiner te krijgen 😉

  4. Wat een tof reeksje, is blauw toevallig de lievelingskleur. En zo’n schone stofjes zeg 😉 :p
    Aha, ik spotte toch een afwijking in je bandwerk. Stiekem toch één keer de raglan versie gebruikt. Een beetje afwisseling houd het boeiend 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *