fbpx

Technische Ole met nieuwe print van Finch Fabrics

Enige tijd geleden kreeg ik de kans om te kiezen uit de leuke nieuwe prints van Finch Fabrics.  Toen ik de nieuwe prints zag, twijfelde ik geen seconde.  Het bergenstofje zou het worden! Zowel in de winter als in de zomer zijn de bergen onze vaste vakantiebestemming.  Op ons lijf geschreven dus.

Bergenstofjes ben ik nog niet zo vaak tegen gekomen en al zeker niet in tricot.  Wat ik ermee ging maken was eigenlijk ook de evidentie zelfve.  Voor mij dan toch ;-).  Wie bergen zegt, zegt technische kledij.  Tijdens zo een vakantie primeert de functionaliteit van kledij op de schoonheid.  Je kan vertrekken op een bergtocht met 20 graden om te eindigen bij het vriespunt in een sneeuwbui.  Verraderlijke onvoorspelbaarheid.  Finch Fabrics

Ik probeerde dan ook om functionaliteit en schoonheid met elkaar te combineren.  Ik ging voor een Ole van Zonen 09.  Again, I know!  Maar ik was zo content van mijn vorige ritsversie dat ik niet anders kon.

Het www werd afgeschuimd, op zoek naar technische stoffen.  Ik wilde persé een windstopper aan de binnenkant. Niet simpel, maar ik vond uiteindelijk wat ik zocht bij Extremtextil: softshell.  De stof is winddicht, ademend, waterafstotend en zelfs brandvertragend. Verkrijgbaar in redelijk veel kleuren.  Ik koos voor fluogeel.  Helaas, was ik niet goed wakker toen ik mijn bestelling plaatste.  Ik kreeg een niet-rekbare variant thuis gestuurd en de fluo… wel die was wel heel fluo… zo fluo dat het pijn doet aan de ogen.

details Ole
Let op de groene haren van KoterS… zo fluo dus!

Een niet rekbare stof in een patroon voor rekbare stoffen steken, is om problemen vragen.  Even overwoog ik om een Lars te maken.  Alleen ging ik dan de softshell aan de buitenkant moeten gebruiken en daarvoor was het toch een beetje té fluo.

Ik liet mijn brein op volle toeren draaien, wat op een vrijdagavond echt niet zo simpel is.  Ik mat het verschil tussen het rugpand van de Lars en het rugpand van de Ole.  Er zat 2 cm verschil op voor dezelfde maat.  Ik wilde dan ook het rugpand van binnen- en buitenstof met 2 cm verbreden, tot de naaijuf me op een ander idee bracht.  Ze raadde me aan om te werken met een plooi zoals bij de voering van jassen.  Eureka!Ole Finch Fabrics Zonen 09

Het fluo binnenjasje werd in elkaar gestoken en gepast.  Ik liet de koter er wat bewegingen mee uitvoeren en de bewegingsvrijheid werd goedgekeurd. Ik mocht dus verder naaien.

Hier en daar liep ik wel wat tegen hindernissen aan.  Rekbare en niet-rekbare stoffen samen stikken is niet simpel. De tricotmouw bleek dan ook niet te passen aan de polsboord en de binnenmouw.  Ik loste het op door eerst de tricotmouw te smocken en zo lukte het wel.

Het eindresultaat mag er zijn.  Man, wat ben ik verliefd op dit bergensstofje van Finch Fabrics: zacht met een mooi kleurverloop.  Leuk om mee aan de slag te gaan.

Ole Zonen 09 Finch FabricsOle Zonen 09 Finch FabricsOle Zonen 09 windstopper

Ole Zonen 09 Finch Fabrics
Met bergschoenen en al, klaar om te vertrekken

Zonen 09 Ole Finch Fabrics

De alpenwei met koeien vonden we achter onze tuin.  De bergen op de achtergrond zul je er zelf moeten bijdenken.

Deze stof van Finch Fabrics ligt half juli in de (web)winkel.

Stof en patroon:

bergentricot van Finch Fabrics ↑↓ fluogele softshell – bij Extremtextil ↑↓  Ole – Zonen 09

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

34 Reacties

 1. Katrien
  28 juni 2015

  Oh die is echt super!

  Beantwoorden
 2. Kris
  28 juni 2015

  Knap gedaan!

  Beantwoorden
 3. majella vandeputte
  28 juni 2015

  hij zal opvallen 🙂
  het is echt iets wat ik zeker zou kopen mocht het in de winkel liggen (ik spreek over jouw trui hé)
  Ik vind hem zalig GOED

  Beantwoorden
 4. gerhildemaakt
  28 juni 2015

  Mooi gemaakt! Fluo is veilig en lekker zomers. 🙂

  Beantwoorden
 5. Kim
  28 juni 2015

  Ferm! Zou zo bij AS Adventure in het rek kunnen!

  Beantwoorden
  1. Mieke Jansen
   29 juni 2015

   haha, net wat ik daacht dus, ik lees het nu pas!

   Beantwoorden
 6. Knap! De fluo stoort niet. De combinatie vind ik geslaagd!

  Beantwoorden
 7. Melanie
  28 juni 2015

  Woooow!! Die is echt geweldig! Vond de stof, toen ik m voorbij zag komen, niet zo…maar jij laat met deze creatie duidelijk zien hoe tof de stof in het echt is. Ik zie er al een heerlijke kaptrui in!! Erg mooi gedaan, ook met fluor 🙂

  Beantwoorden
 8. eva maria
  28 juni 2015

  Echt geslaagd!

  Beantwoorden
 9. Nathalie
  28 juni 2015

  weeral een schoontje!

  Beantwoorden
 10. Rianne
  28 juni 2015

  geweldig!!

  Beantwoorden
 11. tussensoepenpatatten
  28 juni 2015

  Magnifiek! Echt mooi!

  Beantwoorden
 12. Nicky Heyvaert
  28 juni 2015

  Hele mooie vest! En die doorlopende print wauw seg!

  Beantwoorden
 13. Miss Wobie
  29 juni 2015

  ooo waaaaaw, die is echt SUPERmooi!

  Beantwoorden
 14. Mieke Jansen
  29 juni 2015

  Maar wow seg, precies recht uit de as adventuer! dat is echt een suuuuper mooi stofje, en die softshell, even chekcen!

  Beantwoorden
 15. liezewiezewoes
  29 juni 2015

  Wat een toppertje zeg deze trui!

  Beantwoorden
 16. kimberly crul
  29 juni 2015

  ik vind dat de fluo er juist super mooi bij is! echt heel mooi!

  Beantwoorden
 17. Ellen Naait
  29 juni 2015

  Super leuk gemaakt! Ik zou zelf in eerste instantie niet kiezen voor de fluo-kleur, maar als ik ze zo bij jou in dit truitje/jasje zie, vind ik het prachtig!!! goed gedaan 😉

  Beantwoorden
 18. Het Machien
  30 juni 2015

  Knap gedaan! Leuk dat je experimenteerde met speciale materialen, niet evident…

  Beantwoorden
 19. inspinration
  30 juni 2015

  Een van je mooiste naaisels tot nu toe denk ik. Echt geweldig en wat een goede tip van die plooi in de stof van de voering. Dara zou ik nooit opgekomen zijn.

  Beantwoorden
 20. Les Mademoiselles
  30 juni 2015

  Echt een perfecte Ole, héél knap! En die naaihindernissen heb je duidelijk met verve genomen, echt schot in de roos!

  Beantwoorden
 21. The Needle Of Choice
  30 juni 2015

  Waw, fantastisch! Een prachtige Ole. Ik vind het fluogeel er ook wel prima bij staan (ik zie het natuurlijk niet in het echt 🙂

  Beantwoorden
 22. Fruits de Mère
  30 juni 2015

  Echt een supermooi stofje; ik ga die ook nog aanschaffen denk ik
  Je zult hem zeker niet verliezen in de bergen 😉

  Beantwoorden
 23. luckymieke.blogspot.be
  5 juli 2015

  Een toppertje! Echt een coole vest!

  Beantwoorden
 24. […] koos ik voor het overschotje van de o zo mooie Finch Fabrics bergentricot. Ik maakte er al een Ole met windstopper mee en ben hier zo verliefd op. Die kleuren, I love it. Deze mooie stof was voorzien om al veel […]

  Beantwoorden
 25. Staruur
  24 augustus 2015

  wauw! Die had ik hier nog niet gezien!! Super is hij!

  Beantwoorden
 26. Paspelpoes Joke
  30 augustus 2015

  Knap! En wat een goed idee, die softshell!

  Beantwoorden
  1. Annick @ Minniemie
   7 november 2015

   Hoe kon ik deze post nu gemist hebben!? Jij maakt prachtige dingen, superlatieven schieten tekort….

   Beantwoorden
 27. […] Technische Ole met nieuwe print van Finch Fabrics […]

  Beantwoorden
 28. […] Technische Ole […]

  Beantwoorden
 29. […] Technische Ole […]

  Beantwoorden
 30. […] De winter kan je daar niet mee doen. Ik verzon dus wat anders. De overschot fluo-windstopper van mijn fluo Ole werd er gewoon tussen gestopt. Samen met nog wat molton. De jas is nu winddicht en […]

  Beantwoorden
 31. […] Nononsonsmoms […]

  Beantwoorden
 32. […] van vorig jaar dat ik kreeg van Finch Fabrics.  Ik maakte er vorige zomer al een Billie en een Ole […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.