Want zonen worden ooit eens mannen…

Een nieuwe mijlpaal vond onder mijn stikmasjien plaats: mijn allereerste mannennaaisel. Nog nooit had het gekriebeld om iets voor mannen te maken om verschillende redenen:

 • De man zelf is geen vragende partij.  Wat ik met mijn stikmasjien doe, interesseert hem maar matig.
 • Er zijn nu eenmaal weinig mannenpatronen op de markt.  En als ze er al zijn, zie ik al van ver dat het van die wijde modellen zijn, iets waar ik (en hij gelukkig ook) niet van hou.
 • Toffe mannenstoffen vinden, is nog moeilijker dan toffe zonenstoffen vinden. (al is dat misschien maar een gedacht)

Als je favoriete zonenpatronenmerk dan een mannenpatroon op de markt brengt, weet je gewoon dat het goed zal zijn.  Bye bye wijde patattenzakmodellen, hello perfect fit.

Een Billie Voor Mannen dus.  De grote broer of beter nog, de papa van het T-shirtpatroon Billie dat Zonen 09 vorige zomer op de markt bracht.  Ik mocht hem deze keer ook weer testen.  Yes yes!

Toen Zonen 09 deze wilde testplannen uit de doeken deed, ging ik meteen op zoek naar toffe mannenstoffen.  Ik vond als bij wonder vrijwel meteen een toffe driehoektricot bij Pieke Wieke, van Lillestoff met GOTS-label.  Beter kan niet.Billie voor volwassenen Zonen 09

Ik mat de man op en kwam net tussen twee maten in uit: 46 en 48.  Omdat die laatste ook de kostuummaat is van de wederhelft, besloot ik maat 48 te testen.  

Ik koos voor de ronde hals, de gewone korte mouw en het zakklepje als testopties om al wat te anticiperen op de hopelijk warme dagen die ons nog wachten. De V-hals, raglan mouw, lange mouw en het zakje zijn de andere opties.
Billie voor volwassenen Zonen 09

En zowaar… de man is enthousiast, want zijn T-shirt past perfect.  Jawel, ik kreeg zelfs direct de toestemming om er nog een te maken. Dat werd eentje met raglanmouwen, die zaterdag online zal komen.  Ik roep deze week dan ook uit tot Billie-fanweek op Nononsonsmoms.  Tot en met volgende week donderdag zullen hier alleen Billies verschijnen. 🙂

En Zonen 09 lanceert vandaag niet alleen Billie Voor Mannen, maar ook de tweede Zonen 09 Fabric collectie.  Je kan dus meteen een mannenstofje bij je patroon bestellen.  Hint hint. 😉

En jij, naaide jij al eens iets voor de man?  Of ben ik de enige laatbloeier?


Patroon en stof:

↑↓Billie Voor Mannen – Zonen 09 ↑↓ VANAF VANDAAG VERKRIJGBAAR

↑↓Driehoekjestricot van Lillestoff – bij Pieke Wieke (uitverkocht)


Wat je misschien ook graag leest:

Billie Pang Pang

Billie de nieuwe zoon van Zonen 09


Wat anderen schreven:

Meet Billie Voor Mannen én de nieuwe Zonen 09 stoffencollectie – door Zonen 09

Hou zeker de blogs van Polkadotjes, MyBlou, Khadetjes, A Naais ID en Paspelpoezen in het oog voor meer mannen Billies

28 thoughts on “Want zonen worden ooit eens mannen…

 1. Nope. Nog nooit. Hij vraagt al een eeuwigheid om een short (korte broek hé, geen keukenschort 🙂 ) maar ik zie dat zo niet zitten. Billie opent natuurlijk nieuwe perspectieven! Ik ben alvast helemaal fan van de stof die jij gebruikt hebt.

 2. Ik postte net een mannennaaisel! Broer is 19 dus valt net in die categorie 🙂 Hemden en truien, dat maakte ik al. En toiletzakken en laptophoezen enzo, maar dat telt waarschijnlijk niet 😉 Tijd voor eens een T-shirt dus!

 3. Ik naaide onlangs mijn eerste mannenstuk, een hoodie, maar jammer genoeg zat die niet goed. Ik wil me ook eens aan een hemd wagen, maar eerst andere prioriteiten. 🙂 Ik vind de stof van jouw mannen Billie super tof!!

 4. Ik maakte ook nog niets voor manlief, ook owv de matige interesse, maar ga er mij ook aan wagen (als hij het maar niks zou vinden is het niet zo erg, gezien
  Het snel klaar is ?). Morgen koop ik het papieren patroon!

 5. De Marvin joggingbroek in een belachelijk stofje voor vaderdag 😉 En hij heeft een hemd en een gilet “besteld”.

  Ik vrees een beetje dat deze collectie niks voor mijne vent gaat zijn, want hij heeft geen slim fit lijf :p En aansluitende shirts en hemden zijn dus helemaal niet aan hem besteed. Jammer, want de patroontjes van Zonen09 zijn altijd top. Maar de stofjes, daar ga ik waarschijnlijk niet vanaf kunnen blijven.

 6. Ja ! Ik naaide al iets voor mijn man 🙂 Maar ook al zou ik zo graag ook eens een T-shirt voor hem willen naaien … dat wordt hier gewoon niet gedragen, toch niet door hem 😉

 7. Ssst, ik probeer de voorbije dagen die blogposts niet in het zicht van de echtgenoot te zetten… Hij wacht al een jaar op die pyjamabroek die gewoon wat versmalt moest worden na het ineenzetten…

 8. Ik krijg de indruk dat 2016 hier het jaar van de vent gaat worden, ik ga voor een verdubbeling van wat ik vorig jaar maakte (auch, slechts 4 stuks, moeilijk is dat dus). Los daarvan vind ik uwe Billie super schoon, ik kijk al uit naar de rest!

 9. Super mooi shirt in een inderdaad perfect mannen-stofje. Ik naaide ooit bij wijze van experiment een short en t-shirt voor de man, maar dat was niet zo’n succes. Sindsdien probeerde ik het niet meer, wie weet met een deftig patroon???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *