fbpx

Vertoeven in de Japanse tuin in Hasselt…

Of we naar de Japanse tuin wilden gaan in Hasselt voor Koinobori…

Ja hoor, wij zijn altijd wel ‘in to a bit of adventure’. Dus, na een lekkere brunch bij één van mijn BFF-kes, hop, wijle weg, richting Japan in Hasselt.

Eerlijk waar, ik had nog nooit gehoord van een Japanse tuin in Hasselt. Hij ligt er nochtans echt, op de Gouverneur Verwilghensingel, zo ongeveer tegenover Plopsaland.

Hieronder vinden jullie enkele impressies van de tuin. Again, mijn excuses voor de slechte beeldkwaliteit…het is nochtans een Huawei.

impressies def

Voor een tuin is ie groot, voor een park eerder klein, maar hij is wel heel gezellig, die tuin. We zagen nog enkele kerselaars in bloei, prachtig zeg. Je kan er ook de koi ’s eten geven en voor de rest rustig kuieren langs brugjes, een riviertje en een kleine waterval.

collega def

Ik voelde vooral rust en had instant spijt dat ik mij Canon – kanon niet bij me had.

Koinobori is een kinderfestival. We hebben daar niet alles van kunnen meepikken, maar er was maquillage voor de kinderen, er kon naar hartenlust gekleurd worden en er waren verschillende knutselstandjes.

zitten aan de waterkant def

Op 5 juni is het Josei festival, vrouwenverwendag. Just sayin…

Kennen jullie nog van die verborgen plekjes?

 

The following two tabs change content below.

7 Reacties

 1. delphine
  3 mei 2016

  Oh leuk. Daar wil ik ook wel eens naartoe, zo rustgevend.

  Beantwoorden
 2. gerhildemaakt
  3 mei 2016

  Het ziet er mooi uit, maar ik vind Hasselt toch een beetje ver weg.

  Beantwoorden
 3. resaarcle
  3 mei 2016

  Daar had ik nog niet van behiord! Leuk, zeg!!

  Beantwoorden
 4. kvandijck
  4 mei 2016

  Wij wonen 500 meter van de Japanse tuin vandaan. We komen er enkele keren per jaar en het blijft leuk om even door de tuin te wandelen!

  Een ander pareltje in Hasselt is de Herkenrode-abdij: fijne omgeving om te wandelen, een bezoekje aan de Clavis Conceptstore en iets drinken/eten op het terras van de vernieuwde Paardenstallen!

  Beantwoorden
  1. Eveline
   9 mei 2016

   Oh ja, de Abdij is inderdaad heel mooi. Daar ben ik vorige week nog op een netwerkevent geweest. Met Pinksteren is er een event: “De sage van de Eenhoorn”. Wij kunnen niet gaan, maar het ziet er geweldig uit.

   Beantwoorden
 5. Tof idee. Hasselt is nog wel te doen voor mijn, dus een fijne tip. Kvandijck ook bedankt voor de tips. Iets om mee te nemen voor deze zomer.

  Beantwoorden
 6. Oh, wat een heerlijk rustplaatsje! De jongens zitten daar perfect op het randje :-). En een vrouwen-verwendag, klinkt niet slecht!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.