Vertoeven in de Japanse tuin in Hasselt…

Of we naar de Japanse tuin wilden gaan in Hasselt voor Koinobori…

Ja hoor, wij zijn altijd wel ‘in to a bit of adventure’. Dus, na een lekkere brunch bij één van mijn BFF-kes, hop, wijle weg, richting Japan in Hasselt.

Eerlijk waar, ik had nog nooit gehoord van een Japanse tuin in Hasselt. Hij ligt er nochtans echt, op de Gouverneur Verwilghensingel, zo ongeveer tegenover Plopsaland.

Hieronder vinden jullie enkele impressies van de tuin. Again, mijn excuses voor de slechte beeldkwaliteit…het is nochtans een Huawei.

impressies def

Voor een tuin is ie groot, voor een park eerder klein, maar hij is wel heel gezellig, die tuin. We zagen nog enkele kerselaars in bloei, prachtig zeg. Je kan er ook de koi ‘s eten geven en voor de rest rustig kuieren langs brugjes, een riviertje en een kleine waterval.

collega def

Ik voelde vooral rust en had instant spijt dat ik mij Canon – kanon niet bij me had.

Koinobori is een kinderfestival. We hebben daar niet alles van kunnen meepikken, maar er was maquillage voor de kinderen, er kon naar hartenlust gekleurd worden en er waren verschillende knutselstandjes.

zitten aan de waterkant def

Op 5 juni is het Josei festival, vrouwenverwendag. Just sayin…

Kennen jullie nog van die verborgen plekjes?

 

7 thoughts on “Vertoeven in de Japanse tuin in Hasselt…

  1. Wij wonen 500 meter van de Japanse tuin vandaan. We komen er enkele keren per jaar en het blijft leuk om even door de tuin te wandelen!

    Een ander pareltje in Hasselt is de Herkenrode-abdij: fijne omgeving om te wandelen, een bezoekje aan de Clavis Conceptstore en iets drinken/eten op het terras van de vernieuwde Paardenstallen!

    1. Oh ja, de Abdij is inderdaad heel mooi. Daar ben ik vorige week nog op een netwerkevent geweest. Met Pinksteren is er een event: “De sage van de Eenhoorn”. Wij kunnen niet gaan, maar het ziet er geweldig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *