fbpx

En we skiën, skiën, skiën naar beneden…

…en we glijden, glijden, glijden door de sneeuw…  Zo gaat het nog wel even verder.  Het animatieteam van Intersoc is duidelijk de mosterd gaan halen bij K3. Een hele dag, op zijn minst, zit je er mee in je hoofd.

Hoewel sommige al aan de lentecollectie beginnen te denken, zit ik nog met mijn hoofd in volle winter. Er wacht ons nog een laplandreis en een skireis, dus nee, in mijn hoofd is het nog lang geen lente.

Deze snowboardsweaterstof moest en zou de mijne worden toen ik hem zag verschijnen. Cas & Nina had hem als eerste binnen en ik liet er geen gras over groeien. De stof is bovendien waterafstotend. Altijd handig natuurlijk. Al vraag ik me af of dit met wassen behouden blijft.
De test nu is alvast positief. Water blijft mooi parelend op de stof liggen.sweater col knippie

Het patroon dat was een ander paar mouwen. Ik wilde een trui met een col. Op een sneeuwvlakte kan de wind al eens frisjes zijn. Ik zocht en vond niets naar mijn goesting. Net op het moment dat ik zelf een col wilde tekenen op een bestaand hoodiepatroon, zag ik haar prachtige creatie. Het contentement spatte van haar blog en ik veerde zowaar op en neer van enthousiasme. Gevonden! Ik had nochthans die bewuste Knippie vastgehad in de naailes, maar had er gewoon los overgekeken. Ik snelde zo snel ik kon naar de winkel, want wachten tot de volgende naailes zag ik niet zitten. Hoezo ongeduldig?!sweater col knippie DSC_0029_edited-1

De snowboardsweater is van de geluste soort aka french terry of zomersweater. Dus niet echt heel dik en warm. De man zijn raad werd gevraagd en die besliste: ‘voeren’. Deze vrouw dacht: ‘omkeerbaar maken‘. Ah ja, waarom makkelijk doen als het ook moeilijker kan (roloog)knippie sweater col omkeerbaar

DSC_0064_edited-1 DSC_0051_edited-1

Met alle naaiwijsheid die ik al op deed via blogland en Zonen 09 lukte het me nog behoorlijk goed. Al was ik er wel een hele namiddag mee zoet. Maar hij is omkeerbaar (met kraag en boorden mooi vast in de naden) en warm en … goedgekeurd.

Deze trui is gewoon alles wat ik zocht. De col kan dicht en is dan lekker hoog en warm, binnen kan hij een beetje open of veel open. De mouwboordjes met duimgaten (Dank u Riet) en heupboord voegde ik zelf toe. Een must bij wat wijdere patronen om geen jurkje te krijgen, door de afwezigheid van Koters kont.DSC_0035_edited-1

Ik flockte nog eens, volledig artisanaal bij afwezigheid van een Cameo, om de effen kant wat coolness te geven.

Moeder is content en de koter is content, al zou je dat aan zijn gezicht op de foto’s niet denken. Nummer 2 is al in de maak.  Als we enthousiast zijn…

Stof en patroon:

↑↓boardercross sweat – Susalabim voor Lillestoff – bij Cas & Nina (uitverkocht – wel nog te krijgen bij PiekeWieke)↑↓ donkerblauwe tricot – Stoffenspektakel

↑↓ Sweater 17 – Knippie december ’15 – januari ’16 ↑↓ maat 122

↑↓ aanpassingen ↑↓ omkeerbaar gemaakt ↑↓ heupboord en mouwboorden met duimgaten toegevoegd


Wat je misschien ook graag leest:

Lapland met kinderen: the countdown

Tutorial: omkeerbare sweater met vaste boordjes

Laplandsweater: Alaskan husky vs. Siberian husky

Lapland met kinderen: fotoverslag – deel 1


Wat anderen schreven:

Verliefd op de beer in de sneeuw – Yerasi

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

28 Reacties

 1. YeRaSi
  30 januari 2016

  Ooh! Bedankt voor de verwijzing! Zo leuk uw versie, omkeerbaar dan nog!!! De zoon ziet er vooral super cool uit! En zalig al jullie vakantieplannen. Ik kijk al uit naar de verhalen 🙂

  Beantwoorden
 2. lunatiek
  30 januari 2016

  Oh geweldig!!! Heel tof, beide kanten!!

  Beantwoorden
 3. Made by ilskepilske
  30 januari 2016

  Wauw zo’n toffe trui! Ik wist niet dat Knippie zo’n leuk patroon had 🙂 Cool dat je uw eigen twist eraan geeft, heel origineel!

  Beantwoorden
 4. MamC
  30 januari 2016

  Weer een toppertje! Die duimsgaten had ik in de week niet eens opgemerkt. Keitof!

  Beantwoorden
 5. Laura
  30 januari 2016

  Wat een leuk truitje voor op reis!! Hartje voor je eigen creatieve accenten!
  (ik heb de meisjesversie van t stofje al geknipt klaar)

  Beantwoorden
 6. Marieke
  30 januari 2016

  Heel tof! Omkeerbaar en al 🙂 Knippie zou je in dienst moeten nemen, niemand die dan nog over zo’n patroon heen kijkt 😉

  Beantwoorden
 7. Saskia
  30 januari 2016

  Ha, ik herken daar direct het contentement als je weer eens je grenzen verlegd hebt. Ik moet me nog altijd wagen aan een eerste omkeerbare sweater. Dit patroon roept bij mij ook zo veel enthousiasme op, de ronde raglanmouwen (zwijmel), de toffe kraag, … Ik MOET ook dat boekje bemachtigen!
  Geniet, daar op de latten!

  Beantwoorden
 8. sofie/elisanna
  30 januari 2016

  Tof, tof, tof! En veel plezier met de vakantievoorbereidingen. Lapland lijkt me super om ooit ook eens te bezoeken.

  Beantwoorden
 9. Lies
  30 januari 2016

  Coole trui, eentje om nog vollen bak van de winter te genieten.

  Beantwoorden
 10. Mieke Augustyns
  30 januari 2016

  Super!!!! En die flock, zo mooi geknipt!!! Ik heb ook geen cameo, maar sinds kort wel een buurvrouw met cameo, ideaal 🙂

  Beantwoorden
 11. koekjehaakjemaakje
  30 januari 2016

  Prachtige trui !

  Beantwoorden
 12. Davina
  30 januari 2016

  cool gedaan seg!

  Beantwoorden
 13. Fien
  30 januari 2016

  Wauw!! Prachtige trui!

  Beantwoorden
  1. Lieve De Haes
   30 januari 2016

   Heel mooi en stoer weeral. Jaloers op je naaikunsten!
   Ik weet niet veel van die stoere jongen… Maar dat jullie naar Lapland gaan, dat weet ik eigenlijk al een hele tijd! Ik denk dat hij er enorm naar uitkijkt! Veel plezier alvast!

   Beantwoorden
 14. Joke (The Needle Of Choice)
  30 januari 2016

  Super leuke trui, en die collega is perfect! Voor mijn jongens te warm, misschien zonder te voeren? Alvast veel voorbereidingsplezier voor de topreis!

  Beantwoorden
 15. jochapeau
  30 januari 2016

  Lijkt me een zalige trui ! Ik geloof het écht als je zegt dat hij heel content is !!!

  Beantwoorden
 16. Katrien
  31 januari 2016

  Wauw, tof! Omkeerbaar en al … knap.
  Ik ken dat, waarom gemakkelijk als het ook moeilijk kan! 😉

  Beantwoorden
 17. Fruits de Mère
  31 januari 2016

  Zo’n coole trui!! Nog nooit iets uit de knippie gemaakt; maar ik ga deze gaan halen denk ik.
  ’t is weer eens iets anders dan een leather sweater of een hoodie he 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   31 januari 2016

   Idd. Dit is ook mijn eerst knippie creatie. Bij een hoodie hangt die kap toch meestal maar in de weg;-)

   Beantwoorden
 18. Ann
  31 januari 2016

  Ja nu begrijp ik volledig dat je nog in wintermodus zit, en wa ne modus seg, knappe trui!!!

  Beantwoorden
 19. Saskia_Sazul
  31 januari 2016

  Fantastische trui dit! Morgen in de naailes eens kijken of de juf die knippie ook heeft want een patroon voor grote hoofden kan ik wel gebruiken. Ik wens jullie heel veel koude toe de komende weken. 😉

  Beantwoorden
 20. anaaisid
  2 februari 2016

  Supercoole sweater! Deze moet ik onthouden!

  Beantwoorden
 21. […] truien (al dan niet zelf gemaakt): Ik naaide vorige zaterdag nog 3 stuks om mee te nemen. Enkel de man kreeg nog geen exemplaar, […]

  Beantwoorden
 22. barbara
  6 februari 2016

  Heel erg mooi!! Bedankt voor de tip van die sweater, ziet er zalig en comfy uit!! En wat een coole stof!!

  Beantwoorden
 23. […] patroon was ook direct een uitgemaakte zaak.  Deze sweater beviel zo goed, dat ik dat nog eens gewoon overdeed.  Alleen de sweaterstof (met lusjes achteraan) […]

  Beantwoorden
 24. gestreept pulleke – YeRaSi
  28 februari 2016

  […] een succes zou worden. Ik was dan ook meteen verliefd op mijn eerste versie. En ik heb ook nog deze topmadam/topblogster/topnaaister op het idee gebracht om er ook zo eentje te maken. Zoiets moest ik dus gewoon overdoen […]

  Beantwoorden
 25. […] ik enkele weken geleden deze trui wilde voeren om hem bestand te maken tegen barre winterkou, besloot ik mijn brein eens te pijnigen […]

  Beantwoorden
 26. […] maakte ik deze en deze om de nood aan kraagtruien voor een koude reis op te […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: