Pin it – Make it #1: bergjesslinger

Pinterest.  Ik heb er niet zoveel mee.  Ik heb het wel, en ik pin af en toe als ik iets leuk op een blog tegenkom, maar van enige regelmaat is geen enkel spoor.  Op pinterest zelf verdwaal ik eerder.

Met wat ik pinde deed ik tot nog toe niets. Toch niet dat ik mij kan herinneren. Tijd dus om daar wat verandering in te brengen. Door de actie van Liesellove kreeg ik wel goesting om mee te doen. Alleen is wekelijks voor mij niet haalbaar. Daarvoor heb ik gewoon te weinig uitvoerbare pins, volgens mij.

En eerlijk, ik wil er ook geen ‘opdrachten’ meer bij, zelfs al zou ik dit graag doen.  De laatste tijd moest ik teveel.  Niet van iemand anders maar van mezelf. En ‘moeten’ dat doet me tilt slaan. Waar anderen productiever worden door deadlines, verlam ik totaal. Die ‘moetjes’ daar moet ik nu erg over waken, want die dingen sluipen vaak stiekem in mijn hoofd.

12 pins dat zou al mooi zijn.  Maar pin 😉 me er niet op vast.

De bergjesslinger zag ik op deze foto van deze blog en ik was meteen verliefd.  Ik vond er geen informatie over en dus begon ik te googlen.  In het Engels en in het Nederlands, maar het leverde weinig op. Tot ik uiteindelijk toch op een filmpje terecht kwam met de DIY.

De handel werd direct gepind en binnen de week tot uitvoering gebracht.  Het bergenjurkje en die bergenslinger… dat zou een mooie combinatie zijn voor de blogfoto’s.  Ik zag het al helemaal voor me.  grace jurk Emma en Mona

Ik ging aan de slag en maakte een minislingertje als probeersel. In het filmpje lijmen ze alles vast met textiellijm, maar dat had ik niet liggen, dus deed ik het met pritt. Dat werkt ook. Misschien net wat minder stevig, maar om gewoon te hangen aan een muur voldoet dat prima.
De zoon vroeg meteen ook zo’n slinger. Pastelroze zag hij niet zo zitten en dus gingen we voor donkergrijze exemplaren.bergen slinger DIY

De slinger past nu totaal niet bij zijn kamer. Die heeft groene muren vol met vrolijke jungledieren, maar daar willen we dit jaar graag verandering in brengen. Deze slinger is al een begin en misschien zelfs de rode draad van de hele make-over.bergjesslinger DIY pin it make it

Met de make-over van mijn bovenkamer ben ik al een aantal weken bezig. Er komt langzaamaan meer orde in mijn chaotisch hoofd vol ‘moeten’. En zoals ze zo vaak zeggen: ‘In een vol hoofd is geen plaats voor nieuwe ideeën of creativiteit’, awel ik denk echt dat dat kan kloppen.


↑↓ vilt – Veritas

↑↓ touwtje – Hema


Wat je misschien ook graag leest:

DIY: Lampion van papieren vijfhoeken – tutorial

Een vers metekindje werd in de watten gelegd #2


Wat anderen schreven:

Supersnelle cirkelsjaal – Saarrv

Nijntje x3 – Vanillemeisjes

19 thoughts on “Pin it – Make it #1: bergjesslinger

 1. Herkenbaar ! Ik heb ondertussen 1000 pins ! Af en toe verlies ik het overzicht, maar als ik het zo eens bekijk heb ik toch al veel ideetjes kunnen gebruiken. Meer dan ik op het eerste zicht dacht.
  Misschien moet ik toch nog eens meedoen, want ook heel veel heb ik nog niet gebruikt;

 2. Ik ben er helemaal weg van, van je bergjesslinger #maarneeIkPinNiet
  Dat teveel ‘moeten’ van onszelf, dat klinkt zo herkenbaar, ieder jaar lukt het me iets beter om daarmee om te gaan, maar er is hier ook nog wat weg af te leggen ;). Ultieme tips zijn welkom!

 3. Het enige wat echt “moet” is jezelf blijven en leuke dingen blijven doen. Dat is al heel wat!
  (Mss kan elke genomen berg er wel eentje worden om aan een volgende slinger toe te voegen?)

 4. Ik vind deze slinger zo leuk, ik pin hem ook haha! Om dan misschien ooit eens te maken, of misschien helemaal niet… maar dat vind ik dan helemaal niet erg :). Ik word gewoon vrolijk van Pinterest zonder dat iets moet X.

 5. ik ben ook zo slecht in deadlines en druk. Ik heb alles wel altijd op tijd af omdat ik het ver voor de deadline doe, dat wel. Maar nu wil ik ook minder moetjes, zo ligt er hier al een tijdje een louisa geknipt die nog in elkaar ‘moet’ gezet worden, maar die blijft liggen tot ik die in elkaar ‘wil’ zetten (lees: tijd heb om het te willen, want zin dat zeker en vast)

 6. Zoals ik net al schreef, deze ga ik zeker en vast nog pinnen van de pin it make it map! En ik doe ook niet elke week eentje hoor, heb voor mezelf als doel gesteld om er twee per maand te doe . Het gaat oer slot van rekening om het doel van de actie, niet? Ik vind dit alleszins een heeeeeeeel geslaagde en prachtige slinger!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *