fbpx

Smie, smo, smal…jochei, jochei, ‘t is carnaval!

Excuseer de makkelijke rijmelarij, maar volgende week is het Krokusvakantie. Die start traditioneel met Carnval en daar horen confetti, toeters en pannenkoeken bij.

En ook wel wat gedoe voor moe…der. (Sorry, kon het niet laten! :-))

Carnaval. Als kind vond ik dat geweldig: verkleden, dromen, fantaseren en een laag grime uiteraard.

Als volwassene vind ik er niet zoveel meer aan, toch niet aan het gewone carnaval. Zo’n Venetiaans ‘bal masqué’ zou me nog wel kunnen bevallen. Voor de rest ben ik niet veeleisend hoor.

In elk geval: in de school van de Kabouters zijn ze wel pro Carnaval en dat is top. Carnaval wordt op vrijdag voor de start van de vakantie gevierd, maar de rest van de week is het ‘gekke week’.

Vorig jaar, zaten de Kabouters nog in de crèche met Carnaval (*really?!*). Toen had ik voor een piratenpakje en een cowboy – kostuum gezorgd. Nog een valse snor en stoppelbaard. Klaar.

De school viert nu een hele week Carnaval. Het schema?

 • Maandag: ‘gek kapsel’ – dag;
 • Dinsdag: ‘felle kleuren’ – dag;
 • Woensdag: ‘verschillende schoenen’ – dag;
 • Donderdag: schmink – dag;
 • Vrijdag: het grote verkleedfeest met optredens, een special guest en pannenkoeken.

Ik vind het fantastisch dat de school zoveel moeite doet voor de kinderen en dat ze zich elke dag mogen uitleven.

MAAR…

Ik vind dat het best veel vraagt van de ouders en in mijn geval, vooral van de mama. Toegegeven, de thema’s zijn zeker haalbaar en je hoeft geen grote aankopen te doen.

Alleen wordt die ochtendrush, die ik altijd alleen doe, weer maar eens bijkomend belast.

Ik had nochtans goede afspraken gemaakt met de Kabouters vooraf. “Jongens, jullie mogen met gekke haren naar school vandaag.” “JEEEEEJJ” “Maarrrr dan moeten jullie wel goed meewerken en goed luisteren naar mama. Ok?” “JAAAA”.

Schuine-ogen def

We zijn uiteindelijk op tijd op school geraakt, met een gek kapsel voor beiden, maar ook met het nodige geroep en de nodige chaos. Hetgeen ik net wil vermijden.

Ik zal het maar beschouwen als ééntje voor het goede doel, zeker?

Gelukkig leek lieve juf Anneke het helemaal met me eens te zijn. Ons gesprek ging zo:

 • “Goeiemorgen, juf Anneke!”
 • “Goeiemorgen! Oh wat hebben jullie een leuk kapsel!”
 • “Mja, dat heeft veel lak, gel en toch ook wel wat moeite en discussie gekost…”
 • “Pffrr, ja, en dat zo ’s morgens hé…”
 • “Jaha”

Enfin, we begrepen elkaar.

De inspiratie voor het gekke kapsel vond ik gisterenavond laat op ’t internet, meer bepaald op Pinterest. Ik wilde het haar van de Kabouters eerst gewoon rechtop zetten, maar dan vond ik op Pinterest toch een leuker idee:

crazy hair def

En dit was mijn resultaat:

KabouterV def

KabouterS def

Niet helemaal hetzelfde. Het haar van KabouterS was wat lang en om alles echt stijl omhoog te krijgen, moet je de lak en de gel drogen met een haardroger. Dat heeft Mohawk – man me toch wijsgemaakt. Nu zijn de Kabouters niet zo’n fan van de haardroger, zeker niet van de warme lucht.

Al bij al was ik dus best blij met mijn prestatie en de Kabouters vonden het resultaat ook geweldig!

En dan ga ik jullie nu nog een hele fijne Carnaval wensen en in de kleerkast van de kinderen duiken, op zoek naar de Kabouters’ meest kleurrijke outfit voor morgen.

Hebben jullie ook zo’n gekke week?

The following two tabs change content below.

11 Reacties

 1. lunatiek
  2 februari 2016

  Hihi, geweldig resultaat! Mijn zoon vindt zelfs het tufje gel dat de kapster af en toe eens wilt proberen niet leuk, dus ik vrees dat ik dit nooit zal mogen. En ook hier schrik van de haardroger… wat wel betekent dat mijn haar drogen mijn rustig moment in de badkamer is :p

  Hier leven ze ook een week naar carnaval toe, maar hier is’t vaak een combinatie van carnaval en meer maatschappelijk thema… Zo was er 2 jaar geleden een “alle kleuren van de regenboog”-week… en elke dag moest je kind zoveel mogelijk in een vastgestelde kleur komen en op vrijdag dus in alle kleuren van de regenboog. Verder ging het thema er dus om dat er mensen van alle kleuren en maten zijn 😉

  Vorig jaar was het superheldenweek, met als idee, iedereen is eigenlijk wel een superheld en elke held heeft zijn eigen talent. Mijn kleine held had een operatietje die week, maar op vrijdag zijn we dan toch met cape en buggy in school gaan kijken.

  (oh, en meteen een pin it – make it item voor jou!)

  Beantwoorden
  1. Eveline
   2 februari 2016

   Aaah ja, herkenbaar. Als ik even rust wil, moet ik ook gewoon mijn haar drogen. 🙂

   Beantwoorden
 2. Jongens toch!
  2 februari 2016

  Hier is alleen de oudste bezig met carnaval. De twee jongste weigeren zich te verkleden zelfs op het schoolfeest. Ze vinden het echt niet leuk dus laat ik ze gaan als hun zelf ?

  Beantwoorden
 3. sofiemeerschaege
  2 februari 2016

  Ik maak dat hier nu voor de eerste keer mee! Gisteren, gekke haren dag niet gehaald in de ochtendrush, maar vandaag, gekke schoenendageen wel! Ik voel me even supermama!
  Wel nog geen inspiratie voor morgen gekke klerendag…pinterest here I come!

  Beantwoorden
 4. Myriam
  2 februari 2016

  Schitterend 🙂 maar waar halen ze de idee, een hele week….Ik vond een hele dag al veel…

  Beantwoorden
 5. MamC
  2 februari 2016

  Leuk gedaan die haren!!
  Hier ook een gekke week in de aanloop naar carnaval. Gisteren diertjes, vandaag gekke dag, morgen rode dag, donderdag BV’s en vrijdag is het dan “voor echt”.
  ucces de komende dagen!! Nog 3 ochtenden doorbijten mama!

  Beantwoorden
 6. piepow
  2 februari 2016

  Hier helemaal geen gekke week. Vorig jaar wel carnaval gevierd, het opgelegde thema was toen piraten. Dit jaar zit ze in het eerste leerjaar en behalve een masker maken in de klas, denk ik dat ze niets gaan doen. Beetje jammer – al is een hele week dan misschien wel te veel van het goede 🙂

  Beantwoorden
 7. Ellen Naait
  2 februari 2016

  Waaw wat origineel!
  Ja wij hebben ook zo’n gekke week!
  Dit jaar is het bij ons:
  Ma: pruiken en hoedendag
  Di: helemaal zwart-wit-dag
  Woe: gekke brillendag
  Do: gekke schoenendag
  Vrij:verkleed-je-helemaaldag

  Beantwoorden
 8. Kim
  2 februari 2016

  Lang leve pinterest! Goed gedaan!
  Gelukkig hier enkel vrijdag: verkleden en carnavalstoet 🙂 Oef, de ochtenden zijn hier momenteel al hectisch genoeg 😉

  Beantwoorden
 9. resaarcle
  2 februari 2016

  Leuk gedaan, die gekke kapsels! Wij hebben maar 1 dagje met verkleedpartijen. Dochter van 3 gaat als draak naar school, zoontje van 8 maand als superman naar de crèche. Ik vind het best leuk, die gekke dagen!

  Beantwoorden
 10. Joke (The Needle Of Choice)
  11 februari 2016

  Wow, da’s wel veel moeite voor gekke haren! Hier moeten/mogen ze elke dag in een andere kleur kleren naar school komen, in het kader van de week tegen pesten (kleur kiezen tegen pesten). En de zoon vindt het dan jammer als dat niet helemaal lukt, dus tegen volgend jaar zien dat de kleerkast wordt uitgebreid met een gele en een rode broek (een groene en een oranje hadden we, da’s toch al iets he!).

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.