Laplandsweater: Alaskan husky vs. Siberian husky

Bambiblauw bracht zopas haar derde ‘Happy Nature’ collectie uit. De vorige twee collecties heb ik laten passeren, al moet ik toegeven dat ik bij de tweede collectie toch bijna gezwicht was omdat er toen tricotpanelen bij waren.

Bij deze collectie is er naast katoen en tricot ook nog eens sweater.  De aanblik van die lieve puppy op haar blog, deed me smelten.  Een husky… en wij gingen twee weken later toch wel niet met een hondenslee, getrokken door husky’s, op tocht.

Je kan het al raden, ik moest en zou de blogfoto’s dan ook in Lapland nemen. 🙂DSC_0077_edited-1knipmode bambiblauw husky paneel

Het patroon was ook direct een uitgemaakte zaak.  Deze sweater beviel zo goed, dat ik dat nog eens gewoon overdeed.  Alleen de sweaterstof (met lusjes achteraan) zou veel te dun zijn naar Lapse normen.  Ik bestelde dus bij mijn paneel meteen mooie bijpassende effen appelblauw zeegroene jogging en grijze boordstof.  Twee lagen sweaterstof zou wel warm genoeg zijn naar Lapse normen.

Ik maakte dus weer een omkeerbaar exemplaar.  Beter kan niet als je op reis bent, overleeft de ene kant het pizzeriabezoek niet, dan draai je hem toch gewoon de volgende dag om.  Of nog beter, kinderen kunnen hun trui de dag erop terug aantrekken zoals ze hem de avond ervoor hebben uitgetrokken.  Geen mouwen meer goed draaien dus, ideaal voor luie koters.

DSC_0010_edited-1

De kraag waarin je je heerlijk kan verstoppen, is de reden dat ik zo’n fan ben van dit patroon.  En dat hij open kan wanneer de kinderen even komen opwarmen binnen.
In de raglannaden stak ik gewoon een stukje van de effen sweaterstof als fake paspel.

Bambiblauw paneel happy nature 3

Uiteindelijk werd het aan de andere zijde toch geen effen sweaterstof, maar driehoekjessweater.  Die sweaterstof sprong zowaar in mijn handen toen ik bij Pauli langsging in Leuven en niets nodig had.  Ik zag er bergjes in (Ik ben voorspelbaar: zo af en toe ;-)).  Ik kocht ze met als doel een Lapse sweater voor mezelf.  Thuis bleken de kleuren perfect bij elkaar te passen en ging ik voor een combinatie van de twee.

knippie sweater knippie sweater 17DSC_0071_edited-1

Bij deze omkeerbare sweater zitten zowel de boorden als de kraag vastgenaaid in de naden.  Geen verschuivingen dus en extra stevigheid.  Om niet te vergeten hoe ik het zelf deed, nam ik foto’s tijdens het maakproces.  Mocht je interesse hebben, wil ik het gerust eens deftig uitschrijven en bloggen. (Edit: Dat is gebeurd ondertussen. Je vindt hem hier)

Mochten jullie zitten te wachten op het Laps reisverslag… nog even geduld.  Foto’s kiezen is moeilijker dan ik dacht, maar zaterdag komt er normaal al een eerste stuk aan.bambiblauw husky happy nature 3Voor de lezers die bij de pinken zijn en vinden dat de husky van de sweater in het geheel niet lijkt op de exemplaren ernaast: dat klopt.  Op de sweater staat een Siberian Husky, de exemplaren die onze slee trokken zijn Alaskan Huskies.  En zo leren we elke dag wat bij.  

Stof en patroon:

↑↓sweaterstof paneel husky – Happy Nature 3 bij Bambiblauw ↑↓ jogging petrol – Bambiblauw ↑↓ grijze boordstofBambiblauw ↑↓ sweater driehoekjes – Paulistoffen Leuven

↑↓ Sweater 17 – Knippie december ’15 – januari ’16 ↑↓ maat 116

↑↓ aanpassingen ↑↓ omkeerbaar gemaakt ↑↓ heupboord en mouwboorden met duimgaten toegevoegd


Wat je misschien ook graag leest:

Omkeerbare skisweater

Tutorial: omkeerbare sweater met vaste boordjes

Lapland met kinderen: the countdown

Ik ga naar Lapland met de kinderen en ik neem mee… veel te veel.

Lapland met kinderen: fotoverslag – deel 1


Wat anderen schreven:

Sweet sweater – maar toch ook wel cool – MamC

Happy hond voor een zetelpatatje – Leven met Liv

Verliefd op de beer in de sneeuw – Yerasi

 

 

32 thoughts on “Laplandsweater: Alaskan husky vs. Siberian husky

  1. Bedankt coor de verwijzing!!! Zo fijn weeral! Is heel erg mooi en ik heb zeker interesse om te zien hoe je omkeerbaar maakt. Ik heb ook nieuwe versies gemaakt trouwens maar zit heel erg achter om alles op blog te krijgen. Ach ja, no stress eh 😉

  2. Als ik jouw verhalen lees dan zou ik zo naar het hoge Noorden vertrekken, en ik houd helemaal niet van kou ;-). Heerlijk om zo mee te kunnen genieten van jullie ervaringen. En zo snel is dat al weer achter de rug! En ja, die trui…

  3. waaaauuuw, keitof en keischoon zeg!!! zo mooi en perfect afgewerkt!! ik pinde deze de vorige keer al, en je tipte ‘m ook bij m’n give-away, dus ik ben heel blij nog zo’n schoon exemplaar te zien!! Zo’n foto-tutorial mag altijd, maakt het toch weer wat makkelijker om zelf te doen he 🙂 en ik ben reuzebenieuwd naar je reisverhalen!!! foto’s kiezen is echter idd een hele opdracht meestal he! succes ermee!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *