fbpx

Laplandsweater: Alaskan husky vs. Siberian husky

bambiblauw husky happy nature 3

Bambiblauw bracht zopas haar derde ‘Happy Nature’ collectie uit. De vorige twee collecties heb ik laten passeren, al moet ik toegeven dat ik bij de tweede collectie toch bijna gezwicht was omdat er toen tricotpanelen bij waren.

Bij deze collectie is er naast katoen en tricot ook nog eens sweater.  De aanblik van die lieve puppy op haar blog, deed me smelten.  Een husky… en wij gingen twee weken later toch wel niet met een hondenslee, getrokken door husky’s, op tocht.

Je kan het al raden, ik moest en zou de blogfoto’s dan ook in Lapland nemen. 🙂DSC_0077_edited-1knipmode bambiblauw husky paneel

Het patroon was ook direct een uitgemaakte zaak.  Deze sweater beviel zo goed, dat ik dat nog eens gewoon overdeed.  Alleen de sweaterstof (met lusjes achteraan) zou veel te dun zijn naar Lapse normen.  Ik bestelde dus bij mijn paneel meteen mooie bijpassende effen appelblauw zeegroene jogging en grijze boordstof.  Twee lagen sweaterstof zou wel warm genoeg zijn naar Lapse normen.

Ik maakte dus weer een omkeerbaar exemplaar.  Beter kan niet als je op reis bent, overleeft de ene kant het pizzeriabezoek niet, dan draai je hem toch gewoon de volgende dag om.  Of nog beter, kinderen kunnen hun trui de dag erop terug aantrekken zoals ze hem de avond ervoor hebben uitgetrokken.  Geen mouwen meer goed draaien dus, ideaal voor luie koters.

DSC_0010_edited-1

De kraag waarin je je heerlijk kan verstoppen, is de reden dat ik zo’n fan ben van dit patroon.  En dat hij open kan wanneer de kinderen even komen opwarmen binnen.
In de raglannaden stak ik gewoon een stukje van de effen sweaterstof als fake paspel.

Bambiblauw paneel happy nature 3

Uiteindelijk werd het aan de andere zijde toch geen effen sweaterstof, maar driehoekjessweater.  Die sweaterstof sprong zowaar in mijn handen toen ik bij Pauli langsging in Leuven en niets nodig had.  Ik zag er bergjes in (Ik ben voorspelbaar: zo af en toe ;-)).  Ik kocht ze met als doel een Lapse sweater voor mezelf.  Thuis bleken de kleuren perfect bij elkaar te passen en ging ik voor een combinatie van de twee.

knippie sweater knippie sweater 17DSC_0071_edited-1

Bij deze omkeerbare sweater zitten zowel de boorden als de kraag vastgenaaid in de naden.  Geen verschuivingen dus en extra stevigheid.  Om niet te vergeten hoe ik het zelf deed, nam ik foto’s tijdens het maakproces.  Mocht je interesse hebben, wil ik het gerust eens deftig uitschrijven en bloggen. (Edit: Dat is gebeurd ondertussen. Je vindt hem hier)

Mochten jullie zitten te wachten op het Laps reisverslag… nog even geduld.  Foto’s kiezen is moeilijker dan ik dacht, maar zaterdag komt er normaal al een eerste stuk aan.bambiblauw husky happy nature 3Voor de lezers die bij de pinken zijn en vinden dat de husky van de sweater in het geheel niet lijkt op de exemplaren ernaast: dat klopt.  Op de sweater staat een Siberian Husky, de exemplaren die onze slee trokken zijn Alaskan Huskies.  En zo leren we elke dag wat bij.  

Stof en patroon:

↑↓sweaterstof paneel husky – Happy Nature 3 bij Bambiblauw ↑↓ jogging petrol – Bambiblauw ↑↓ grijze boordstofBambiblauw ↑↓ sweater driehoekjes – Paulistoffen Leuven

↑↓ Sweater 17 – Knippie december ’15 – januari ’16 ↑↓ maat 116

↑↓ aanpassingen ↑↓ omkeerbaar gemaakt ↑↓ heupboord en mouwboorden met duimgaten toegevoegd


Wat je misschien ook graag leest:

Omkeerbare skisweater

Tutorial: omkeerbare sweater met vaste boordjes

Lapland met kinderen: the countdown

Ik ga naar Lapland met de kinderen en ik neem mee… veel te veel.

Lapland met kinderen: fotoverslag – deel 1


Wat anderen schreven:

Sweet sweater – maar toch ook wel cool – MamC

Happy hond voor een zetelpatatje – Leven met Liv

Verliefd op de beer in de sneeuw – Yerasi

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

32 Reacties

 1. YeRaSi
  18 februari 2016

  Bedankt coor de verwijzing!!! Zo fijn weeral! Is heel erg mooi en ik heb zeker interesse om te zien hoe je omkeerbaar maakt. Ik heb ook nieuwe versies gemaakt trouwens maar zit heel erg achter om alles op blog te krijgen. Ach ja, no stress eh 😉

  Beantwoorden
 2. lunatiek
  18 februari 2016

  Prachtig! en de combinatie met de “bergjes” stof werkt idd supergoed!

  Beantwoorden
 3. With Love - by Eva
  18 februari 2016

  Oh oh oh oh, geweldig! Die kraag, die kleurencombinatie, de driehoekjeskant. Ik ben kei- kei- keihard fan! En ja, laat maar komen uw expertise!

  Beantwoorden
 4. Annelies
  18 februari 2016

  Wat een zal

  Beantwoorden
  1. Annelies (Misstraaitoenaai)
   18 februari 2016

   Ik bedoelde dus ‘wat een zalige sweater’, helemaal Laplandproof! En die kraag: heerlijk om in weg te duiken bij die koude temperaturen.

   Beantwoorden
 5. Lies
  18 februari 2016

  Een toffe sweater, en Lapland begot, ik smolt als sneeuw bij je IG-foto’s

  Beantwoorden
 6. Prachtig! De stoffen passen inderdaad mooi bij elkaar.

  Beantwoorden
 7. TinneV (NaaiSGerief)
  18 februari 2016

  Als ik jouw verhalen lees dan zou ik zo naar het hoge Noorden vertrekken, en ik houd helemaal niet van kou ;-). Heerlijk om zo mee te kunnen genieten van jullie ervaringen. En zo snel is dat al weer achter de rug! En ja, die trui…

  Beantwoorden
 8. MamC
  18 februari 2016

  Hier toch nog even bevestigen dat ik de trui van koter A. toch ook wel megacool vind! Bedankt voor het verwijzen naar het puppyjong uit onze nest 🙂

  Beantwoorden
 9. 128
  18 februari 2016

  Een trui om in te wonen! En ja hoor, benieuwd naar die reisfoto’s die ik met veel jaloezie ga bewonderen!

  Beantwoorden
 10. B-Naais
  18 februari 2016

  Zalige trui zeg!!

  Beantwoorden
 11. Mieke Augustyns
  18 februari 2016

  Gewoon perfect…. En je foto’s zijn weer super! Die tutorial zou hier trouwens wel gesmaakt worden 🙂

  Beantwoorden
 12. Lieve Mariën (Pieke Wieke)
  18 februari 2016

  Wat een zalige trui! Haha, ik zie je daar al staan in Lapland, zelf lekker ingeduffeld. Tegen de zoon zeggen, kom, doe je jas open en wat naar beneden, mama wil foto’s van je sweater voor op de blog. :p:p:p

  Beantwoorden
 13. piepow
  18 februari 2016

  Maar waw! De trui, de foto’s, de sneeuw… Fan hier!

  Beantwoorden
 14. sofie/elisanna
  18 februari 2016

  Heel mooi! En inderdaad, lijkt me heerlijk on in die kraag te verdwijnen en op te warmen 🙂
  Nu wel heel benieuwd naar jullie reisverslag!

  Beantwoorden
 15. Saskia
  18 februari 2016

  Ook in België zou ik genieten van zo’n warme trui (ik hé, I love warmte). En ja, een uitleg lijkt me leuk, want ik heb hier al het boekske liggen!!

  Beantwoorden
 16. Veerle
  18 februari 2016

  Prachtig!!!!! Ik wil heel graag de uitleg over de omkeerbare sweater.

  Beantwoorden
 17. Made by ilskepilske
  18 februari 2016

  Zo’n toffe sweater EN nog eens omkeerbaar! Daar zou ik supergraag wat meer uitleg over willen. Grappig, als ze de trui uittrekken, moet je de mouwen niet terugkeren… Zo herkenbaar 😉

  Beantwoorden
 18. liesellove
  18 februari 2016

  Heerlijke trui zeg 🙂

  Beantwoorden
 19. Zoë Van Den Heuvel
  18 februari 2016

  Echt waar mooi, mooi, mooi! Ik ga die foto’s hier niet tonen of ik ga hier ook zo’ne sweater moete maken. Dat gaat zweten zijn in Maleisië 🙂

  Beantwoorden
 20. barbara
  19 februari 2016

  waaaauuuw, keitof en keischoon zeg!!! zo mooi en perfect afgewerkt!! ik pinde deze de vorige keer al, en je tipte ‘m ook bij m’n give-away, dus ik ben heel blij nog zo’n schoon exemplaar te zien!! Zo’n foto-tutorial mag altijd, maakt het toch weer wat makkelijker om zelf te doen he 🙂 en ik ben reuzebenieuwd naar je reisverhalen!!! foto’s kiezen is echter idd een hele opdracht meestal he! succes ermee!!

  Beantwoorden
 21. Madelief
  19 februari 2016

  Supermooie exemplaren en idd wat handig met kinderen die omkeerbare exemplaren!

  Beantwoorden
 22. Tam Tam
  19 februari 2016

  Supermooie trui! Die omkeerbaarheid wil ik zeker leren!

  Beantwoorden
 23. […] Laplandsweater: Alaskan husky vs. Siberian husky […]

  Beantwoorden
 24. Saskia_Sazul
  20 februari 2016

  Wat een mooie trui. Ik zette net een herinnering in m’n telefoon om in de naailes die knippie eens op te zoeken. En hier zeker ook interesse in de omkeerbaarheid!

  Beantwoorden
 25. zus 3
  21 februari 2016

  dat ziet er geweldig warm uit en idd verdrinken in kragen is top!
  Een heel mooi-ke en ik ben benieuwd naar je verslag!!

  Beantwoorden
 26. Joke (The Needle Of Choice)
  21 februari 2016

  Super trui! Ik ben om dezelfde redenen fan van omkeerbare truien, én omkeerbare truien die overal goed vastzitten aan elkaar!

  Beantwoorden
 27. […] gepijnigd brein altijd wat aangenamer is, nam ik foto’s van de verschillende stappen bij mijn tweede exemplaar.  Je kan deze tutorial toepassen voor sweaters met of zonder kap/kraag.  De werkwijze blijft […]

  Beantwoorden
 28. Jill Adams
  6 maart 2016

  Toffe trui! Ik ga eens zien of ik die knippie nog ergens vind. Tot welke maat gaat deze? Bedankt alvast!

  Beantwoorden
 29. […] Laplandsweater: Alaskan husky vs. Siberian husky […]

  Beantwoorden
 30. […] stof met driehoekjes in combinatie met de groene sweaterstof herken je waarschijnlijk van hier.  Oorspronkelijk was het de bedoeling om een trui voor mezelf te maken met enkel de driehoekjes. […]

  Beantwoorden
 31. […] maakte ik deze en deze om de nood aan kraagtruien voor een koude reis op te […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.