fbpx

Acht lessen die ik leerde in 2019

Het jaareinde is aangekomen en dan durft ne mens al eens terugkijken op het afgelopen jaar. 2019 blijkt een schakeljaar te zijn in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het sluimerende stemmetje dat plots niet meer te negeren valt. Of over de overgang van dromen naar doen.

A goal without a plan is just a wish

…om het op zijn pinterests te zeggen. Al even droomde ik ervan om zelf iets te doen met de capaciteiten en talenten die ik heb. Alleen voelde ik me niet sterk genoeg, had ik totaal geen idee wat en wist ik vooral wat ik NIET wilde.

Maar ergens in de loop van 2019 begon er een langzame omschakeling. Puzzelstukjes leken in elkaar te vallen en af en toe had ik zelfs eens een opstoot van zekerheid en zelfvertrouwen. Woohaa!

Dus daar heb je het! Achter de schermen wordt er volop gewerkt aan mijn eigen droom. Een droom die de naam An Epic View kreeg. Een samenraapsel van mijn naam en iets waar ik enorm blij van word: bergen en hun magnifieke uitzichten.

In 2019 leerde ik enorm veel lessen. Vaak dankzij boeken en podcasts, maar ook dankzij inspirerende mensen die ik mocht leren kennen.

8 lessen die ik leerde met vallen en opstaan:

 • Verplicht jezelf om buiten te komen. Wandel een blokje om, ga een toertje lopen,… het hoeft niet groots of vermoeiend te zijn, maar als het kopke vol zit, blijkt dat de beste remedie. Het doet mentaal zoveel deugd. Iets wat ik nog meer ben gaan beseffen via de 60 days to discover. Een challenge waar je in vanaf 1 januari weer aan kan meedoen. Uiteraard doe ik opnieuw mee.
 • Omring jezelf met mensen die je inspireren en waarnaar je opkijkt. Voor mij zijn dat een heleboel krachtige vrouwen die zelf hun dromen najoegen en in het ondernemerschap zitten. Silvie Bonne, Leentje Loves Light, Socialized by Nies, Host en A Digital Story om er maar enkele van te noemen.
 • Een simpel leven zorgt voor een bewuster en rijker leven. Heldere prioriteiten zetten en daar ook naar handelen.
 • Jaag dromen en avonturen na. YOLO. Zeg ja tegen dingen waar je hart een sprongetje voor maakt, ook al zijn er 100 redenen om het niet te doen.
 • Je gedachten creëren je gevoelens. Je gevoelens creëren je acties en uiteindelijk ook het resultaat. En het leuke is: je kan helemaal zelf kiezen wat je denkt.
 • Vechten tegen dingen uit het verleden is een strijd die je ALTIJD verliest. In 100% van de gevallen dus. Wat alsen is verloren moeite.
 • Neen zeggen i.f.v. de prioriteiten is verdorie erg moeilijk. Want dat betekent ook af en toe neen zeggen tegen dingen die je wel tof vindt. FOMO
 • Je bent tot meer in staat dan je zelf denkt. ♡

Een heleboel van deze lessen zijn nog steeds een work in progress. Met vallen en opstaan, I’m only human. Maar het besef is er en in 2020 wil ik daar heel graag aan blijven werken én er nog beter in worden.

Het nieuwe jaar mag komen. Ik ben er klaar voor!! En jij?

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. nobutterfly
  31 december 2019

  Het zijn mooie lessen en sommige herken ik heel duidelijk in het voorbije jaar bij mij ook. Er is niks mee met een work in progress, een beetje mildheid kan geen kwaad.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   31 december 2019

   We zijn soms veel te streng voor onszelf hé

   Beantwoorden
 2. liebest
  31 december 2019

  Ik wens je veel onbewandelde wegen.. veel dingen te ontdekken.. en je draai als fotografe te vinden in 2020 !

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   31 december 2019

   ?????? Dank je Liesbeth

   Beantwoorden
 3. Evi
  2 januari 2020

  Hele mooie en wijze lessen! Ik wens je een fantastisch nieuw jaar waarin heel wat van je dromen mogen uitkomen. X

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   2 januari 2020

   Dank je wel Evi! Ik wens jou exact hetzelfde. 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.