fbpx

In de Oostenrijkse skihemel

skivakantie shortski met kinderen, skiwelt Oostenrijk

De laatste dagen van het jaar brachten we met een shortski door in de Oostenrijkse skihemel. Ik ging al skiën in Frankrijk, Zwitserland en Finland, maar Oostenrijk springt er wat mij betreft met kop en schouders boven uit.

In Oostenrijk leerde ik voor het eerst skiën. Mijn man (toen nog het lief) heeft me daar ergens besmet met de ski-microbe. Dat kan meespelen natuurlijk. Ook het feit dat we telkens in Oostenrijk gaan skiën tijdens de kerstvakantie zal wel meespelen want alles ademt dan gewoon zoveel sfeer en authenticiteit uit.

We logeren ALTIJD in een kleinschalig gourmethotel ‘UNTERWIRT‘ uitgebaat door de familie Steindl. Een hotel dat ver van de après-ski drukte ligt en ook wel op een half uur rijden van de pistes, maar man wat is het eten daar goddelijk.

Niks is heerlijker om te bekomen van een actieve dag in de koude buitenlucht dan een heerlijke maaltijd, met een goed glas Grüner Veltliner om daarna een gezelschapsspel te spelen of een boek te lezen bij de open haard. Aaahh, ik wil al terug.

Alleen al voor die Tiroolse keuken. Heerlijk. Daar kan zelfs de Franse raclette niet tegen op.

Sinds de kinderen vlot met ons meekunnen, doen we elk jaar in de kerstvakantie een shortski in Oostenrijk. Terug naar de plaats waar het voor ons allemaal begon. Vergeef me dat ik er wat nostalgisch van word.

Tijdens de paasvakantie gaan we telkens samen met vrienden via Intersoc skiën en daar volgen de kinderen wel nog skiles. In Oostenrijk skiën we met ons viertjes samen. Geen les, just the four of us.

We skiën in het skigebied Skiwelt. Dat is een enorm groot gebied, waarbij je gewoon van dorp naar dorp kan skiën. Ideaal voor skiërs die wat meer willen. Elk jaar worden er wel enkele liften vervangen door hypermoderne exemplaren. Sleepliften zijn er amper nog te vinden en veel van de zetelliften zijn hi-tech met automatisch sluitende beugels, ergonomische zetels met hoofdsteun, poepchauffage en overkapping. Mij hoor je dus niet klagen.

Deze skivakantie was het ook de eerste keer dat ik een wolleke onderaan had. Ik vond het met korting bij Outdoorsupply. Dat is trouwens mijn voornemen voor komend jaar. Investeren in wollen ondertruitjes met lange en korte mouwen. Want een investering is het wel. Alle actieve buitensporters die ik erover hoorde zijn er fan van en ik kan het alleen maar beamen. Past zich perfect aan aan de lichaamstemperatuur, prikt niet (iets waar ik wel schrik voor had) én is geurloos.

Bovendien staat er nog een Zuid-Afrikaanse trektocht op het programma samen met wat andere madammen en dan lijkt me niet te hard stinken ook wel aangenaam voor mijn medereizigers.

2020 belooft alvast veel avontuur te brengen. Niet alleen op reisgebied, maar ook op persoonlijk vlak. De comfortzone wordt serieus gechallenged dit jaar en laat ik daar nu eens enorm veel goesting in hebben.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Catherine - MamC
  3 januari 2020

  Keep on going with the challenges, veeeeeeeeeel succes! ???

  Beantwoorden
 2. Julie Olesen
  4 januari 2020

  Schladming-Dachstein behoort bij Ski Amade, het grootste skigebied van Oostenrijk toegankelijk met een skipas. Maar liefst 860 perfect geprepareerde pistes zorgen voor eindeloos wintersportplezier. Op een enorme oppervlakte en over vele bergen strekt het skigebied Schladming-Dachstein met de 4-Berge-Schischaukel zich uit. Die is genoemd naar de vier bergen in het gebied: Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm. Een gebied met tal van mogelijkheden voor alle soorten van wintersport, van beginners tot gevorderden. Het authentieke sfeervolle bergstadje Schladming is het centrum van deze vier naast elkaar gelegen bergen met daarop meer dan 200 km met elkaar verbonden skipistes. Haus is een authentiek dorpje van waaruit je dadelijk verbinding hebt naar het skigebied van Schladming. Het bergdorp Rohrmoos heeft een weids uitzicht en sluit goed aan op het skigebied Schladming – Dachstein. Bovendien lopen de blauwe pistes dwars door het dorp. Een 3 km lange verlichte skipiste, een 7 km lange verlichte rodelbaan en een pittige apres-ski maken dat ook s avonds het plezier gewoon verder gaat. Planet Planai, het nieuwe dalstation van Schladming geeft onderdak voor een 8-zetellift welke 3200 skiers per uur naar de top van de berg kan brengen. Skiing in Paradise is het motto en wanneer je op de 250 m brede piste naar beneden glijdt, waan je je zeker in de skihemel. Een mix van Oostenrijkse Gemutlichkeit , bruisende sfeer en een mooi skigebied, kortom alles wat nodig is voor een fantastische skivakantie.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.