fbpx

Weg met kerststress – mijn 2 trucjes om kerststress te vermijden

Krijg jij ook stress bij de aanblik van de lijst van mensen die je wil voorzien van een leuk cadeau? Ik in ieder geval wel. Maar met deze twee trucjes is dat stressniveau alvast heel wat gezakt.

Weg met origineel

Veel van de stress kwam bij mij door de zoektocht naar een origineel cadeau. Geen saaie cadeaubon, maar echt iets tof. Iets dat ook helemaal bij de persoon past voor wie het cadeau bedoeld is. Daar liep het dus mis.

Ik bleef maar nadenken en nadenken en op den duur kwam ik in tijdsnood en moest er toch last minute nog een cadeaubon besteld worden.

Truc 1 – lang leve de lotjes

Veel van die stress wordt weggenomen door het fantastische lotjessysteem. Wij maken gebruik van DrawNames.be en krijgen zo een virtueel lotje in onze inbox. Elke persoon vult zijn verlanglijstje in en zo kan je precies een cadeau kopen dat volledig bij iemand past. Je kan er ook voor zorgen dat bepaalde mensen elkaar niet kunnen trekken of dat je niet dezelfde persoon trekt als vorig jaar. Echt mega handig!

Truc 2 – copy paste

Voor Nieuwjaar doe ik gewoon van copy paste. Bij het lezen van de nieuwjaarsbrief gegeven we ook graag een cadeautje aan de oma’s en opa’s en meters en peters. Ondertussen weten ze al lang wat ze gaan krijgen, want dat is elk jaar hetzelfde: een fotokalender.

Elke jaar doe ik nog een poging om even na te denken over een ander cadeau, maar elk jaar besluit ik dat zo een fotocadeau gewoon de beste match is. Het is niet duur en de grootouders vinden het plezant om elke maand een andere foto van hun kleinkinderen te zien.

We leven dan wel in een digitaal tijdperk, maar een geprinte foto wordt nog steeds heel erg geapprecieerd.

Dus ook dit jaar koos ik weer voor een kalender van bij Smartphoto. Ik kies altijd die met het houten blokje omdat ik die zo mooi vind. Oma en opa weten dus al wat ze zullen krijgen bij de nieuwjaarsbrief en toch ook weer niet, want ze weten niet welke foto’s de 2020 selectie gehaald hebben.

En voor mijn meter – mijn bomma – koos ik na een aantal jaar nog eens voor een fotomok. Want de mok die ze nu gebruikt, dateert nog uit de kleutertijd van mijn kinderen. Ondertussen zijn het bijna pubers.

Geef jij ook fotocadeaus? Of probeer jij elk jaar op zoek te gaan naar een nieuw en origineel cadeau?

PIN IT

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

  1. Jozefien
    5 december 2019

    Wij hebben besloten om dit jaar géén cadeautjes te geven. Terug naar de essentie: gezelligheid bij elkaar. ik vond die melding eng en badass tegelijk 😉

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.