fbpx

Twee outdoorspullen die je zeker nooit online mag kopen

Oh wat ben ik fan van online shoppen. Ik doe het heel vaak, want ik vind rondrijden tijdverlies. Toch zijn er twee dingen die ik nooit online zal kopen.

Het is niet aan te raden om je wandelschoenen en trekrugzak online te kopen. Het is heel belangrijk dat deze dingen perfect passen op jouw lichaam en elk lichaam is nu eenmaal anders.

Wandelschoenen

Met wandelschoenen bedoel ik geen lichte exemplaren die dienen om een klein toertje te stappen in het plaatselijke bos. Daar kom je in de meeste gevallen wel nog weg met een online aankoop. Ik heb het over de gespecialiseerde wandelschoenen voor oneffen terrein, rotsig terrein of in combinatie met een zware trekrugzak want ook dat maakt wel degelijk verschil.

trekrugzak - wandelschoenen - Twee outdoorspullen die je zeker nooit online mag kopen - outdoor

Dat heb ik zelf mogen ondervinden toen ik vorige zomer met de kinderen op bivaktocht ging met mijn lichte wandelschoenen. Hoewel het terrein meestal vlak was en de afstand niet zo lang heb ik er toch twee blauwe teennagels aan overgehouden. 6 maanden later vormen ze nog altijd een souvenir aan die tocht. De factor ‘zware rugzak’ is dus redelijk belangrijk.

Trekrugzak

En dan komen we ineens bij dat andere spul dat je best niet online koopt: de trekrugzak. Het is van uitermate belang dat je rugzak, die gevuld zal worden met redelijk wat kilo’s nergens knelt en het gewicht mooi verdeeld wordt over je lichaam: schouders, heupen, borstbeen. Een dag houd je dat misschien nog wel vol, maar als die dag overgaat in meerdere dagen kan zoiets het einde van je tocht betekenen.

Lelijk door de bergen

Schoonheid zal daarom nooit een primair kenmerk zijn bij mijn keuze voor wandelschoenen of een trekrugzak. Pasvorm is het allerbelangrijkste. Zijn het net de lelijkste van de hoop die het beste passen, dan heb ik dikke pech. In de bergen is er geen modeshow. Daar gaat het over comfort en veiligheid.

Ik trek dan ook altijd naar een gespecialiseerde buitensportwinkel om me te kunnen laten bijstaan door experts in plaats van verkopers. Zij stellen de juiste vragen waardoor ze weten welk materiaal precies geschikt is voor jouw avontuur en waardoor je ook de pasvorm beter kan beoordelen.

Voor bergschoenen moet je meestal eens bergop en bergaf wandelen op een hellend vlak en bij een trekrugzak stoppen ze gewichten in je pasmodel zodat je de fit beter kan beoordelen.

Al dat gespecialiseerd materiaal kost natuurlijk wel wat, maar gelukkig gaat het ook vele jaren mee. Mijn trekrugzak viert zijn 13e verjaardag en mijn bergbottines zijn ondertussen ook al 12 jaar oud. En eens je het materiaal hebt, heb je het perfecte excuus om nog meer avonturen in te plannen. Toch zonde anders om dat werkloos in een doos te laten zitten, niet?

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

  1. Katrijn De Crop
    6 februari 2020

    Helemaal mee eens! Mijn trekrugzak heeft al zijn 20ste verjaardag gevierd, en is intussen een gezinszak geworden. Dochterlief kreeg vorige zomer de kleinere versie van diezelfde trekzak. Ze maken dat model nog steeds, en dat is op haar lijf geschreven…
    Mijn bottines heb ik enkele jaren geleden toch moeten vernieuwen, maar na 15 jaar is dat geen schande he. En ook wij kiezen voor een degelijke outdoorwinkel met fantastisch goed advies. Niet goedkoop, maar de spullen gaan dan ook jaren mee!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.