fbpx

Thea, de eerste dochter voor Zonen 09

Vorige week was het zover, de eerste dochter van Zonen 09 zag het levenslicht: Thea.

Thea

Zonen 09 richt zich vooral op jongens en mannen, maar dit damespatroon is een schot in de roos als je het mij vraagt. Thea is een losse blouse die perfect past op die rok of broek uit je kast. In mijn geval met een sneaker eronder voor een meer casual look. Maar uiteraard kan je dit upgraden met een kokerrok en pumps.

Thea - zonen 09

Het patroon is helemaal op mijn lijf geschreven door de mooie openvallende hals. Het geeft het geheel een extra vrouwelijk touch.

De patroontest

Ik was dan ook zeer enthousiast toen het patroon eindelijk toekwam om te testen. In mijn kast lagen immers verschillende soepele stofjes te wachten als kandidaat. Uiteindelijk koos ik voor een groene stof met oranje blaadjes. Soepelvallend: check. Kreukvrij: check. Ideaal voor een blouse en voor iemand die niet graag strijkt. Het nadeel daarvan is natuurlijk dat er geen vouw of zoom in te strijken is. Niet simpel om dan een mouwsplit en een fijn zoompje te stikken. Maar het is gelukt. Al kon het wel wat beter. Gelukkig steekt de zoom in mijn broek 😉

Moeilijk ?

Dat valt reuze mee. Het patroon heeft geen kraag dus dat maakt het toch wat makkelijker. Kies je voor een korte mouw, dan is het allemaal heel eenvoudig. Bij de lange mouw komt er een mouwsplit en een manchet bij, maar dankzij de fantastische fotohandleiding raak je vlot over die hindernis.

Wist je trouwens dat Sharon van Zonen 09 nu ook korte tutorialfilmpjes op haar Instagram heeft staan? Je vindt ze bij de hoogtepunten. Alles om er voor te zorgen dat elke naaister deze leuke blouse kan maken.

En wie liever samen naait, kan zich inschrijven voor een workshop Thea bij Madeline De Stoffenmadam. Er zijn nog een paar plaatsjes vrij. Het leven is aan de rappen.

Stof en patroon

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Leentje moortgat
  4 april 2019

  Schoon, echt een pareltje! Ik trek zaterdag naar Gent om ook een exemplaar te maken 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   4 april 2019

   Je gaat je dat niet beklagen ❤️

   Beantwoorden
 2. vlijtig liesje
  4 april 2019

  heel mooi al weer <3 . Dit patroontje ga ik me zeker aanschaffen.
  Als ik je een tip mag geven voor de soepele stofjes…
  ik naaide zelf ook al heel wat soepele stofjes bij elkaar en dat is geen uitdaging meer sinds ik stijfsel gebruik.
  Een spuitbus met stijfsel (van remi) koop je gewoon bij de colruyt ofzo. Je stof inspuiten, uitstrijken en je stof gedraagt zich als papier. Dat stijfsel verdwijnt vanzelf tijdens het verwerken en anders verdwijnt het van zodra het wat nat is geweest.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   4 april 2019

   Moh, goei tip. Ik heb dat zelfs nog in mijn kast staan ??

   Beantwoorden
 3. Delphine
  10 april 2019

  een hele mooie versie!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.