fbpx

20 dingen die ik graag doe

20 dingen die ik graag doe

Jeuj! Lijstjes! Ik vind het plezant om bij anderen te lezen én plezant om zelf te maken. Ik las de 20 dingen die ik graag doe bij Lilith en besloot om zelf eens diep na te denken over welke dingen ik nu zelf héél graag doe.

Dat oplijsten was nog niet zo simpel merkte ik. Twintig leek in het begin ook eventjes heel veel, maar uiteindelijk ging het al bij al nog redelijk vlot. Maar zelfs dan merk ik dat er toch sneller dingen in mijn hoofd opspringen die ik niet graag doe, dan omgekeerd. Gek hoe negatief mijn brein soms is ingesteld.

De 20 dingen die ik het liefste doe…

 1. Podcasts luisteren. Wanneer ik saaie huishoudelijke taken doe, zijn podcasts luisteren mijn redding. Zo is die mand was in geen tijd opgevouwen. Ik mag van mezelf trouwens enkel luisteren wanneer ik iets in het huishouden doe. Dus is de was opgeplooid en de podcast hééééél interessant dan zoek ik een ander klusje voor de tijd dat de podcast nog duurt. Ik schreef daar trouwens al eens over.
 2. Lopen. Twee à drie keer per week ga ik lopen. Op dinsdag en donderdag staat dat vast in mijn planning en plan ik alle andere taken en afspraken daar rond. Verder heb ik geen ambities, gewoon een half uurtje op het gemakske, al dan niet vergezeld van een andere mama die daar ook zo over denkt.
 3. Wandelen. Nog liever dan lopen, ga ik wandelen. Door te wandelen kom je op plaatsen waar je anders niet raakt en de traagheid ervan spreekt me aan. Momenteel doe ik zelfs mee aan de 60 days to discover. Tijdens het wandelen heb je tijd om de omgeving op te nemen of in je gedachten te verzinken. Voor beide voel ik wel wat.
 4. Foto’s nemen van mijn kinderen, onze avonturen, de natuur rondom ons. Ik vind het heerlijk om die dingen vast te kunnen leggen en liet me helemaal bijten door de fotografiemicrobe.
 5. Creëren. Met naald en draad, achter het fornuis, met de oven of met woorden hier op de blog. Als ik maar dingen kan maken, ben ik volstrekt gelukkig.
 6. Adrenaline-kicks opzoeken in pretparken. Gelukkig gaf ik mijn genen door aan de kinderen en gaan ze vrolijk met ons mee in de bangelijkste attracties.
 7. Kamperen. Voor er kinderen waren, deden we dat zeer luxueus, maar tegenwoordig houden we meer van back-to-basic en minimaal kamperen. Een tent, een berg, een warme slaapzak en wij zijn content.
 8. Vertoeven in ongerepte landschappen. Liefst bergachtig en liefst zonder al te veel volk tegen te komen. Wanneer mag ik vertrekken?
 9. Non-fictie lezen. Van opvoeden en zelfontwikkeling tot gezond eten. Ik hou ervan om mijn eigen weg te zoeken en me te informeren.
 10. Anderen wat bijleren. Twee jaar terug was het nog mijn ‘echte’ job, leraar. Nu mag ik af en toe andere mensen leren naaien. Zo leuk om te doen.
 11. Thuis blijven van het werk. Elke ochtend word ik herinnerd aan de pendel-ellende. Elke ochtend ben ik dankbaar dat ik dat niet meer hoef te doorstaan.
 12. Trance loeihard zetten en dansen. Met een dikke boon voor Armin Van Buuren.
 13. Lekker (gaan) eten. En een dame blanche als dessert. Altijd.
 14. Onder een dekentje in de zetel liggen. Yup, ook in de zomer bij 37 graden, iets wat hier thuis af en toe een gefronste blik oplevert.
 15. Rond een kampvuur zitten. Het geknetter van het vuur geeft zo’n nostalgisch en gezellig gevoel. En ja, daar mag wel een marshmallow op een stokje bij zijn.
 16. Skiën. Hoe meer, hoe liever.
 17. Rondlopen in outdoorwinkels. Al dat gespecialiseerd materiaal bekijken, waar ik soms begot niet van weet waarvoor het dient. Of dromen van al die avonturen die we nog kunnen ondernemen.
 18. In bad liggen. Een heet bad. Zo heet, dat ik er soms uit moet omdat ik oververhit raak.
 19. Bijleren. Op een praktische manier. Theorie stampen is niet echt mijn ding. Kijken naar YouTube filmpjes, tutorials lezen op het internet en dan die kennis proberen toe te passen. Ik leerde mezelf op die manier naaien en ik leerde mezelf op die manier fotograferen. Het is niet de snelste manier, maar het werkt voor mij.
 20. Koffietjes drinken. Zwart. Met koekske.
skifun in oostenrijk

Twintig dingen die je misschien al wel of niet over mij wist. En nu ben ik reuze benieuwd om in de reacties te lezen of er dingen tussen zitten die we gemeenschappelijk hebben.

Ik kan het trouwens iedereen aanraden om zelf zo eens een lijstje te maken. Soms is het even nadenken, maar het is zo plezant om dat eens zwart op wit te kunnen nalezen.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

18 Reacties

 1. Leentje
  14 juni 2019

  Leuk om te lezen, An! Wat we zeker gemeenschappelijk hebben: de liefde voor het creëren, anderen wat leren en bijleren en mezelf informeren. En wat we niet gemeen hebben: die liefde voor bergen, kamperen en een warm bad 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 juni 2019

   On-be-grij-pe-lijk. ??

   Beantwoorden
 2. Nicole Orriëns
  14 juni 2019

  Hé, wat leuk dat je ook hardloopt! Ik doe dag ook. Zes dagen per week, zonder enige ambitie. Het gaat me om het effect dat het op me heeft. Daarna voel ik me altijd beter. Op mijn blog renmamaren.com schrijf ik over hardlopen.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 juni 2019

   6 keer per week! Wauw! Petje af!

   Beantwoorden
   1. Nathalie
    14 juni 2019

    Ooh 14, jep volledig ? ooh en 18 zo herkenbaar !! En 9 fictie.. en 7 en 12 en 3 en… Eigenlijk wel de beste manier om af en toe terug te grijpen naar de belangrijkste dingen ! En vergeet familiemomentjes niet ?

    Beantwoorden
 3. Tine
  14 juni 2019

  Hier ook heel wat raakvlakken… (anders zou Ik je blog waarschijnlijk niet zitten te lezen… ?)
  Het outdoorleven en alles wat daarbij aanleunt is van de eerste stap in de VKSJ in mijn lijf gekropen en zal me ook niet meer loslaten. Dat uit zich nu in kamperen, wandelen, kampvuurtje (al komt dat er te weinig van), outdoorwinkels en inderdaad ook skiën/ snowboarden.
  Bergwandelen laat ik dan weer wat aan.me voorbij gaan. Lopen doe ik in gedachten dagelijks… ?
  Koffietjes, met melk, en koekje, helemaal mijn ding en achter de naaimachine zit ik regelmatig als ik de tijd ervoor vind.
  Thuisblijven van het werk zit er niet in, maar al genieten van 1 dagje per week thuis zijn, is al een grote meerwaarde…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 juni 2019

   Ja idd. Veel raakvlakken precies ?. leuk om te lezen

   Beantwoorden
 4. Peggy
  14 juni 2019

  Super! Ik moest lachen bij het bad… ik moet dan altijd om hulp roepen om het raam te komen openzetten want ik weiger om er dan uit te komen 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 juni 2019

   ? en maar zweten ondertussen

   Beantwoorden
 5. Evi
  14 juni 2019

  Wat een leuk lijstje! Intussen ben ik wel benieuwd naar welke podcasts je zoal luistert? Want ben steeds op zoek naar nieuwe inspiratie 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 juni 2019

   Thanks. Momenteel vooral the lifecoach school, the minimalists en Elke dag vakantie

   Beantwoorden
 6. Carla
  14 juni 2019

  Hoe tof om dit lijstje te lezen!Ik wandel ook graag,niet dagelijks maar toch wekelijks,lopen doe ik nooit,echt mijn ding niet.
  Iets maken doe ik ook graag,naaien en handletteren of iets opnieuw verven om er mijn eigen touch aan te geven.
  En oh ja lezen,om bij te leren,om mezelf of anderen beter te begrijpen.Ook kookboeken doen het hier goed.
  Lekker(gaan)eten is tof.Gezellig en gaan eten is voor mezelf eens fijn zodat ik niet moet/mag koken (ik doe dit ook als beroep)
  Onder een dekentje liggen wij hier ook vaak,de zoon en ik.
  Iets bij leren doe ik vooral door te kijken in boeken en tijdschriften en af en toe op Youtube terwijl ik een koffie verkeerd met half klontje suiker erbij neem.
  Wat mij totaal niet aanspreekt is kamperen,skiën en outdoorwinkels bezoeken maar voor de rest komen wij goed overeen heb ik de indruk.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 juni 2019

   Helemaal hetzelfde zou toch ook gewoon maar saai zijn. ?
   Super leuk om die gemeenschappelijk items te zien.
   Fijn om elkaar wat beter te leren kennen

   Beantwoorden
 7. Vero
  15 juni 2019

  Dag An,
  Wat een leuk lijstje! We hebben heel wat raakvlakken zo te lezen:
  – Lopen: heb ik de voorbije maanden terug opgebouwd van 0 naar 5 km. Volhouden is nu de boodschap. Vind ik altijd het moeilijkste…
  – Wandelen: meestal met het gezin, ergens een stukje natuur gaan ontdekken, of een geocache doen, ook leuk.
  – Foto’s: ik heb vroeger eens een cursus gevolgd en was vastbesloten om onze spiegelreflexcamera ten volle te benutten, maar in de praktijk neem ik enkel nog foto’s met mijn smartphone…
  – Creëren: met stip op nummer 1! Tegenwoordig vooral handletteren, mijn nieuwe hobby (en bijberoep).
  – Anderen wat bijleren: via workshops handlettering 🙂
  – Zelf bijleren: op vlak van persoonlijke ontwikkeling, perfectionisme, ondernemerschap, het moederschap,… Super boeiend allemaal.
  – Lekker (gaan) eten: njammie!
  – Skiën: ik heb dit jaar tijdens het krokusverlof voor het eerst op de latten gestaan m.a.w. ik heb leren skiën op mijn 41ste. En dat is reuze meegevallen! Ik was uiteraard de traagste van heel het gezin, maar toch super trots op mezelf 🙂
  – Koffie: nee, dank je. Tea-time = me -time!

  Geniet er nog van! Doe dingen waar je hart van gaat zingen 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 juni 2019

   Oh heerlijk. Handletteren is zo tof ook. Ooit waagde ik me er ook al aan. Dat geeft zo veel voldoening. Leuk dat je daar je bijberoep van kan maken.
   Chapeau, leren skiën op je 41 ste is niet simpel. Ik was 23 en dat was al minder evident.
   Maar hé, je doet het toch maar ??

   Beantwoorden
 8. Kaat
  16 juni 2019

  Idem wat dat dekentje betreft. Ik moét er eentje, anders voelt het niet goed. Maakt niet uit dat er een hittegolf is!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 juni 2019

   Jij begrijpt me ???

   Beantwoorden
 9. Happy button
  17 juni 2019

  Behalve het skieën, lopen en basic kamperen (voor mij toch liever de luxe caravan op een eenzame bergtop). Kunnen we gerust van leven wisselen. Dat verschilt van bezigheden precies niet zoveel. Zelfs die outdoorwinkels rondstruinen. Al zou ik er zelf nooit opkomen om die op mijn lijstje te plaatsen. ?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.