fbpx

60 days to discover – Een hobbelig parcours

40 van de 60 dagen zijn achter de rug van de 60 days to discover en ik merk dat ik de lat toch wat lager moeten leggen voor mezelf.

Elke dag 10 minuten bewust wandelen

Elke dag 10 minuten bewust buiten spenderen in de vorm van een wandeling is de opdracht die we kregen van A Backyard Hiker. Geen probleem voor mij. Dat lukt perfect. Ik ‘moet’ ook vaak gewoon naar buiten. Het lijkt alsof mijn lijf daar om schreeuwt: “An, maak dat je buiten komt”. Dan moet mijn hoofd leeggemaakt worden voor het ontploft.

Mijn extra uitdaging

De moeilijkheid zit dus niet in de challenge op zich, maar in de extra uitdaging die ik mezelf gaf. Ik ging namelijk elke keer mijn camera meenemen om nog bewuster bezig te zijn met mijn omgeving en niet zozeer te verzinken in mijn gedachten. En net daar wringt het schoentje merk ik.

Elke keer mijn camera meesleuren in gewoon niet praktisch. Ik wandel elke schooldag 80 minuten om de kinderen van en naar school te brengen, maar ik neem niet elke keer mijn camera mee. Tenslotte heb ik het gevoel dat ik op die weg ook al elk bloemetje gefotografeerd heb. Dat wil zeggen dat ik vaak nog eens extra naar buiten moet gaan mét camera en dat wordt toch wel wat zwaar. Vaak lukt het wel, maar soms past het gewoon echt niet meer in de planning.

Niet opgeven, wel bijstellen

Maar opgeven doe ik niet. 60 days to discover is tot nu toe nog altijd een groot succes. Alleen moet ik de verwachtingen voor mezelf toch wat bijstellen. Dat wil zeggen dat ik niet altijd mooie foto’s heb als bewijs van mijn buitenzijn. Uiteindelijk heb ik ook helemaal niets te bewijzen aan niemand en probeer ik de druk van sociale media van me af te schudden.

Dus bij deze ga je me maar moeten geloven dat de dagen dat ik geen foto’s heb als bewijs, ik toch genoten heb van mijn wandeling. En als het dan toch lukt om mijn camera mee te nemen, dan is dat een dikke, vette bonus.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. Nicole Orriëns
  11 juni 2019

  Die 80 minuten wandelen omdat je kinderen naar school brengt en haalt herken ik! Daar kwam ik ook dagelijks op uit. Het is volgens mij een van de redenen dat ik mijn zwangerschapskilo’s compleet verloor : )

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   13 juni 2019

   Wat een handige bijkomstigheid. Helaas merk ik er weinig van op gebied van gewicht. Gelukkig voel ik de andere voordelen wel.

   Beantwoorden
 2. Anja
  12 juni 2019

  De foto’s zijn echt héééérlijk! Ze stimuleren me om zelf terug een camera aan te schaffen.
  Maar groot gelijk, je hebt niemand wat te bewijzen en ik ben gewoon blij met elke foto die er wel passeert 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   13 juni 2019

   Oh Anja, wat leuk om te lezen. En zeker doen, die camera aanschaffen. Je leert er zo veel beter mee kijken.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.